קבוצת מטיילים דתיים הבינה שיש פוטנציאל כלכלי גדול לתיירות דתית וחרדית לסיני והחליטו ליזום הקמת חוף כשר למהדרין בחצי האי.
היזמים כבר פנו לבעל חוף בסיני, שהסכים להפוך את המקום לכשר במשך כל ימות השנה, כולל עירוב (כדי להתיר בו פעולות האסורות בשבת- ש.א), חוף נפרד לנשים וגברים, בית כנסת ומסעדה כשרה.
בפוסט שפורסם בקבוצת "אוהבי סיני" בפייסבוק, ביקשה אחת היזמיות, ליאור זינו, את עזרת חברי הקבוצה בחיפוש אחר שף ושמונה משגיחי כשרות, שיכולו לעבוד בסיני באופן קבוע אחד לכמה חודשים.
זינו, סטודנטית ואם לשלושה העומדת מאחורי היוזמה אומר ל-mako כי לא מדובר בפרויקט על בסיס רווח כלכלי אלא מהרצון לספק אוכל כשר ואפשרויות בילוי ונופש לציבור הדתי. לדבריה, היא נסעה לראשונה לסיני בפברואר השנה במסגרת טיול שכלל אוכל כשר אבל התברר לה שלא כך הדבר והיא נאלצה לאכול רק פירות.
"קיבלתי הצעה מבעל קאמפ בסיני שאם אוכל לעזור לו להביא אנשים למקום שלו ולעזור לו לתפעל את המקום", היא אומרת, "הסכמתי בתנאי שהמקום יהיה כשר לציבור המעוניין והוא הסכים. חשוב לנו שהדבר יצליח. זה החוף הראשון שיהיה כשר בסיני. בנוסף גם ירים את התיירות (יביא ציבור דתי/חרדי) המטרה שלנו שהחוף יהיה מתאים לכל מי שמבקש לאכול כשר. אין לי מטרה להתעשר מסיני".
עם זאת, הפוסט גרם לסערה ורבים מהגולשים ביקשו למנוע את הקמת הפרויקט בנימוק שמדובר בהדתה. "מקווה שהטרלול הטליבני לא יאושר, שכל אחד יעשה מה שטוב לו. מה הלאה? חוף נפרד בכרתים או בספרד? שלא נדבר על פגיעה בטבע עם ההפרדה ההזויה", כתבה אחת הגולשות.
מנגד, היו גם מי שתמכו ברעיון. "לא מדובר בכפיה דתית, אלא ביוזמה מבורכת", טוען רון, "יש המון דתיים וחרדים שרוצים לבלות בסיני אבל לא יכולים בגלל בעיות של כשרות וצניעות. זכותם להקים חופים נפרדים אין בזה שום פסול".
אך האם פרויקט כזה באמת כדאי? גיא שילון, מנהל דף הפייסבוק "אוהבי סיני", טוען שהסיכויים להצלחת הפרויקט הזה קלושים. "אני בעד היוזמה אבל זה לא ריאלי. דעת הקהל המצרית ובעקבותיה שלטונות מצרים יטרפדו את זה מהר ובחריפות כולל חותמת שחורה למארגנים. כבר ראינו את זה במקרים אחרים", אומר שילון.
פנייה לכתב>>shimon.ifergan@mako.co.il