גיל, תושב מרכז הארץ, נסע בשבוע שעבר יחד עם אשתו לראשונה לחופשה בסיני. "זו הייתה הפעם הראשונה של בעלי בחצי האי והוא נהנה מאוד", סיפרה אישתו. "הכול היה מושלם עד שחזרנו למעבר הגבול בטאבה וכל הכיף וההנאה נהרסו".

לדבריה, כאשר הגיעו למעבר הגבול בצד המצרי, בעלה והיא הכניסו את התיקים שלהם לבידוק כולל הפאוץ' של בעלה שהכיל 1,200 דולר במזומן. "לפני שהעברנו את הפאוץ' העברנו את התיקים והפאוץ' ובדקנו לפני שיש כסף מזומן", סיפר גיל. לאחר שהגיעו לביתם הם גילו שהכסף נעלם מהפאוץ'.

"המקום היחיד שהפאוץ' עבר בדיקה זה במעבר הגבול, הוא היה סגור לגמרי. מישהו מהמאבטחים או הבודקים במעבר הגבול המצרי גנב לנו את הכסף", טוען גיל. "לפני שהכנסנו את הפאוץ' לבדיקה הכסף היה בפנים. לא חשבנו שמישהו יגנוב לנו את הכסף בצד המצרי, היינו נאיבים". גיל ואישתו מתכננים כעת לפנות בעניין למשרד החוץ ולהגיש תלונה על הגניבה.

הפאוץ' ממנו נגנב הכסף (צילום: באדיבות המצלם)
הפאוץ' ממנו נגנב הכסף | צילום: באדיבות המצלם

הם לא היחידים שזה קרה להם. כמה ישראלים נוספים סיפרו שנגנבו מהם עשרות אלפי לירות, שקלים ודולרים שהכניסו לתיקים ולפאוצ'ים לפני הבידוק במכונת השיקוף בצד המצרי והכסף נעלם.

בעבר היו לא מעט דיווחים על גניבות של כספים מתיקים במעבר הגבול בצד המצרי. לרוב זה קורה בכניסה לסיני, אבל גם בחזרה התופעה נפוצה, כשהבודקים והמאבטחים המצריים מכייסים את המטיילים הישראלים שלא טורחים לבדוק את הארנקים והפאוצ'ים וכשהם יוצאים מהמעבר.

"המצב במצרים מבחינה כלכלית גרוע מאוד. הלירה המצרית התרסקה, יוקר המחיה נמצא בשמיים, מחירי המזון והחשמל עלו בעשרות אחוזים והעובדים (שוטרים, מאבטחים ובודקים - ש.א.) במעבר הגבול המצרי מנצלים את זה כדי לכייס את המטיילים הישראלים", סיפר מדריך טיולים וותיק בסיני. "יש המון מקרים בזמן האחרון. גם כאשר מטיילים מגלים את הגניבות בזמן האמת השוטרים לא עושים כלום מתעלמים מהטענות שלהם לא רוצים לצפות בסרטוני מצלמות האבטחה. הם עושים השלמות הכנסה על חשבון הישראלים".