חג פורים הוא חג גדול לילדים – מסכות, רעשנים, הצגות, פסטיבלים ושלל בילויים, אבל גם יקר מאוד להורים שצריכים לממן את כל הדברים האלו. מוקדם לברך על גמר ההוצאות לאחר רכישת התחפושות והממתקים למשלוחי המנות, כי אחרי שהילדים ישובו מחופשים מהגן או מבית הספר, צפוי להורים סוף שבוע ארוך איתם - ואין מצב שזה יקרה מול הטלוויזיה. הרי לא כל יום פורים.

תחפושת נסיכת הזברות בעיצוב יפעת לב (צילום: כפיר חרבי,  יחסי ציבור )
אחרי התחפושות ואוזני ההמן - זמן הפעילויות | צילום: כפיר חרבי, יחסי ציבור



התיאטראות, המוזיאונים, הגנים הלאומיים והפסטיבלים ישמחו לפתוח את שעריהם לבני המשפחה תמורת תשלום של 40-70 שקל בממוצע עבור כרטיס לאדם. לרוב צריך להכפיל את זה ב-4-5 נפשות. רצוי שיתמזל מזלכם להיות חברים בוועד עובדים או באחד ממועדוני הלקוחות כדי שתהיה לכם הנחה משמעותית. בכל מקרה, לכך לרוב יש להוסיף הוצאות על מזון, שתייה, דלק ולעיתים גם לתשלום עבור חנייה.

"זוג הורים עם ילד אחד לא יסיימו את הבילוי בפחות מ-500 שקלים", מעריך איציק מימון יו"ר ארגון ההורים הארצי. "לצערנו, העם הישראלי התרגל שבכל חג שוחטים אותו כמה שיותר. אם יש יותר ילדים זה מגיע לגובה המשכנתא של אותו חודש".

סיור משפחתי בעיר העתיקה: 310 שקל בממוצע למשפחה בת 4 נפשות

חגיגות הפורים בירושלים מושכות אליהן מדי שנה המוני מטיילים, ובעיקר משפחות שרוצות לחשוף את הילדים לעולם תרבותי עשיר במסגרת סיור בסמטאות העיר. המחיר לאדם בסיור כזה הוא בממוצע 60-95 שקל, לא כולל אוכל או נסיעות. מרכז בית שמואל, למשל, מוציא 3 סיורי משפחות לעיר העתיקה ולשכונות החרדיות ששורה בהן אווירה פורימית. מחיר סיור בעיר העתיקה לאדם הוא 60 שקל. סיור בסמטאות מחירו 65 שקל לאדם וסיור בשכונות החרדיות עלותו 95 שקל.

תערוכת הקרח: 480 שקל למשפחה בת 4 נפשות

מי שמסתובב בירושלים לא יכול שלא להיתקל בקידום המאסיבי לפסטיבל "עיר הקרח ישראכרט ירושלים". ההפקה מבטיחה שבתמורה ל-70 שקל לאדם תוכלו לחזות בשלושה מתחמי ענק של פסלי קרח בסימן המזרח הרחוק, עולם המים ועולם הדינוזאורים. הסיור במקום לוקח לכל היותר 20 דקות, גם אם אתם מתעקשים להצטלם ליד כל פסל ופסל מרהיב. כפי שאתם מבינים, המתחם לא כזה ענק. אבל אם אתם כבר פה, תוכלו בתמורה ל-70 שקל לכרטיס, לצפות במופע החלקה על הקרח בהשתתפות 22 אמנים סינים שהגיעו לארץ במיוחד. יש אופציה לרכוש כרטיס משולב למופע ולתערוכת עיר הקרח שעלותו 120 שקל לאדם. בנוסף, במקום יש מתחם על החלקה על הקרח, בו ניתן להחליק בתשלום נוסף (אין כל כך הרבה מגרשי החלקה בארץ, הזדמנות, לא?).

תערוכת הקרח בירושלים
עיר הקרח בירושלים. למה זה עולה כל כך הרבה?

אם במקרה אתם לקוחות של ישראכרט, יש לכם הנחה שתאפשר לכם לרכוש כרטיס לתערוכה ב-40 שקל וכרטיס למופע ההחלקה ב-40 שקל נוספים. אולי עדיף לכם כבר לרכוש את הכרטיס המשולב ב-75 שקל. בנוסף, לקוחות חברת האשראי יקבלו 10% בבתי הקפה, המסעדות, מתחם ההחלקה על הקרח וחנות המתנות שבמתחם. מכאן אתם מבינים שיש עוד אופציות רבות לבזבוזים בעיר הקרח.

"כל עוד קיים שוק חופשי, אז הם יכולים לקחת את המחירים שהם רוצים", אומר עו"ד אהוד פלג, מנכ"ל המועצה לצרכנות. "אבל אם הציבור משלם את זה, למה שלא ייקחו? איפה התגובה של הציבור? שיתנו להם לקפוא עם הדינוזאורים ואז ייראו איך המחירים יורדים פלאים".

תערוכת הקרח
300 שקל למשפחה, למחזיקי כרטיס ישראכרט



פלג מעביר את הכדור בחזרה אל ההורים. "יש פה אחריות של הציבור לחנך את בעלי האולמות ואת מארגני האירועים, וגם את הילדים, שילמדו שלא הולכים למקומות יקרים ומתפנקים, שילמדו להיות צרכנים נבונים. לצייד אותם בכלים שיאפשרו להם להתנהל בצורה אחראית שתשמור עליהם מול כל הפיתויים והסכנות בעולם הגדול".
הוא זוקף לזכות המועצה לצרכנות את המאבק לביטול מניעת הכנסת אוכל מבחוץ. התיקון לחוק יצא במהלך שנת 2012: "זה נעשה במיוחד כדי למנוע מצב של קהל שבוי שלא יכול להביא אוכל מבחוץ ותוקעים לו מחירים גבוהים. באירועים שאורכים כמה שעות וההורים עם ילדים חייבים לתת להם לפחות לשתות ואולי גם לאכול".

הכוח אצלכם: ערכו השוואות והדירו רגליים

פלג גם ממליץ: "תעשו השוואות. לפי תחקיר שערכה המועצה לצרכנות המחיר הוא הרכיב הדומיננטי בהחלטת רכישה. תתגברו על העצלות ותשוו מחירים, בכל תחום אגב, בטח בתחומי תחפושות, אירועים, הצגות. תקבעו לעצמכם שממחיר מסוים אתם לא משלמים. יש הרבה הצעות אטרקטיביות איך לבלות זמן איכות עם הילדים שלא כרוכות במחירים כאלה גבוהים, לפעמים גם בלי תשלום בכלל, אולי רק הוצאה על דלק".

"אני מקבל על זה המון תלונות מהורים", אומר מימון, יו"ר ארגון ההורים הארצי. "המציאות קשה, והיא תהיה יותר קשה, ואין הצדקה להעלאת המחירים, כולל של הבילויים בחגים. פה בארגון אנחנו מנסים לארגן להורים כרטיסים במתנה, כרטיסים מוזלים דרך מפעלים, דרך עמותות. אותם ילדים שלא נארגן בעבורם, אין סיכוי שההורים יעמדו בזה. הקמתי גם את האתר 'יד חדשה' באוגוסט האחרון, שבמסגרתו אנחנו מציעים מוצרים וכרטיסים למופעים במחיר נמוך בעשרות אחוזים ועד 36 תשלומים".

אין תמונה
תערוכת הדינוזאורים. המבקרים הדירו רגליים



מימון מאמין שצריך לחולל מחאה של ממש, בדומה למחאת הקוטג'. "צריך לקרוא לאנשים לא ללכת להצגות האלה, שהאולמות יהיו ריקים. יום למחרת המחירים ירדו בחצי ויותר. כמה כרטיס צריך לעלות? לא יותר מ-25 שקלים. כרטיס לתערוכה צריך לעלות בין 15-25 לאדם. אני מוכן להתחשבן עם ההפקות, לרכוש מהן את הכרטיסים להצגות לתערוכות ולמכור במחירים הרבה יותר נמוכים אצלי באתר, ועדיין הם ירוויחו על זה מספיק כסף".

עוד מחירים

הפנינג פורים בגן גורו: מחיר כרטיס לאדם הוא 45 שקל – אותו המחיר גם לילד וגם למבוגר שנאלץ ללוות אותו. מחיר בסיסי למשפחה של 4 נפשות: 180 שקל.

בחגיגה הפורימית במוזיאון הילדים הישראלי בחולון, תוצג הצגה פעילה לכל המשפחה בשם "איפה מיש?" שתזמין את הילדים להתחפש לדמויות שונות מעולם הצעצועים. מחיר הכרטיס הוא 40 שקל לילד ו-20 שקל להורה. מחיר עבור משפחה של 4 נפשות: 120 שקלים.

הפעילות "ילדים בעולם – איטליה" שמוצעת גם היא במוזיאון, תעלה אותו המחיר. מחיר עבור משפחה של 4 נפשות: 120 שקלים.

ההצגה "הכיתה המעופפת" תוצג בתיאטרון המדיטק בחולון תתקיים ב-23.12.13, ביום הולדתו של אריך קסטנר שכתב את הספר. מחיר: 70 שקל.

כרטיס להצגה "אלדין" - תיאטרון מחול עם רקדני להקת ענבל – עלותו 65 שקל לאדם.

כרטיס ל"הקוסם מארץ ערוץ" בתיאטרון בית לסין יעלה 90-110 שקל לכרטיס.

בהפקה הפורימית של "חליל הקסם" באופרה הישראלית תוכלו לצפות תמורת 100 או 150 שקל לכרטיס.