תקרית אלימה שהתרחשה לפני כשלוש שנים במלון באילת הגיעה השבוע לסיומה בבית המשפט.
שני תושבי צפון הארץ שהגיעו לנופש באילת ניהלו ביניהם ויכוח שנגע לתור הארוך בחדר האוכל. בשלב מסוים עבר הוויכוח המילולי לפסים אלימים, ונגמר בצורה די מהירה, לאחר שהסובבים הפרידו ביניהם.
"זה התחיל בדחיפות בינינו. הוא עצבן אותי אז לקחתי כוס מים ושפכתי עליו", שחזר א' בעדותו בפני חוקרי משטרת אילת. "הוא התעצבן עליי, לקח את צלחת הזכוכית והטיח אותה בפנים שלי. הוא עשה את זה כמה פעמים. לאחר מכן התחיל לתקוף אותי באגרופים עד שאורחים שהיו במקום הפרידו בינינו". מעוצמת המכות ומהטחת הצלחת בפניו, א' סבל מחתכים בפנים ובאוזן ושתיים משיניו ניזוקו.
מ', החשוד במעשה, מורה ומחנך במקצועו, נלקח לחקירה במשטרת מרחב אילת. "אני לא יודע מה קרה לי באותם רגעים שאיבדתי שליטה על עצמי. אני מצטער על מה שקרה. אני מתנגד לאלימות בכל צורה שהיא ומתבייש במה שקרה. זה לא מאפיין אותי".
יחידת התביעות במשטרת מרחב אילת הגישה כתב אישום נגד מ' וייחסה לו עבירה של חבלה. מנגד, שירותי המבחן המליצו לבית המשפט שלא להרשיע את מ', שכן הוא עלול לאבד את עבודתו ומקור פרנסתו. בתסקיר שהוגש לשופט נטען כי מדובר באדם נורמטיבי שמאז המקרה לא נפתחו נגדו תיקים חדשים והומלץ להטיל עליו עונש של 200 שעות שירות לתועלת הציבור.
התובעות בתיק, עורכות הדין פקד שירלי הדר ויערה אלמדוי, דרשו מבית המשפט לגזור על מ' עונש של תשעה חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות וכן תשלום פיצוי למתלונן. לטענתן, המקרה התרחש במקום ציבורי והנאשם לא לקח אחריות על מעשיו ולא הביע אמפתיה למתלונן.
סנגורו של מ' ביקש לאמץ את המלצת שירות המבחן שלא להרשיע את מרשו ולהסתפק בעונש של עבודות שירות לתועלת הציבור.
השופט שי ברגר ששמע את הצדדים ציין בגזר הדין כי אין חולק שמ' ביצע את המעשים החומרים המיוחסים לו וכי האינטרס הציבורי במקרים כאלה מחייב את הרשעתו. יחד עם זאת, לדבריו, יש להתחשב בכך שאין לו עבר פלילי ולכן במקרה שלו יש לסטות ממתחם העונש ההולם מטעמים של שיקולי צדק המשפט.
השופט גזר על מ' 200 שעות שירות לתועלת הציבור, פיצוי של 5,000 שקל לא', קנס של 1,500 שקל לקופת המדינה ושישה חודשי מאסר על תנאי.