עשרות אלפי ישראלים הגיעו לחופשה בחצי האי סיני בחודשי הקיץ, ובקרוב צפוי לחזור גל נוסף לקראת תקופת החגים. מרבית המטיילים מתלבטים היכן לרכוש לירות מצריות, ובוחנים את החלופות וביניהן מעבר הגבול בטאבה, בעיר אילת, בתוך סיני או המרת שקלים ללירות אצל חלפנים וצ'יינג'ים בישראל.
אלא שבשבועות האחרונים, עשרות ישראלים מדווחים על כך שהמירו את השקלים בלירות מצריות אצל חלפנים ממרכז הארץ, וגילו שנעקצו במאות שקלים. שער ההמרה עמד על 2.42 לירות לשקל בעוד שהשער הרשמי עומד על 5.78 לירות לשקל.
"הגענו להמיר סכום של 2,000 שקל ללירות מצריות. הוא לקח לנו עמלה של 500 שקל. זה שוד", טוענת א', "לא ידענו מה שער הלירה המצרית. סמכנו עליו ונעקצנו. אפילו בסיני או באילת לא היה קורה לנו דבר כזה".
>> ישראלים במעבר הגבול לסיני: "תור ארוך של קילומטר או יותר"
>> התיירים הישראלים בסיני מדווחים על עוקצים וזינוק במחירים
>> המערב הפרוע: "הנהיגה בסיני זה ג'ונגל אחד גדול ואין אכיפה של המשטרה"
גם יובל, שהחליט לנפוש בפעם הראשונה בסיני, המיר 3,000 שקל ללירות מצריות אצל חלפן מתל אביב, שלקח ממנו עמלה של 600 שקל.
"אנשים המליצו עליו אז הלכנו אליו להמיר את השקלים בלירות וחטפנו עוקץ מהסרטים", זועם יובל, "לאחר מכן התברר לנו שעשינו טעות והיה עדיף שנמיר את השקלים ללירות במעבר הגבול או בתוך סיני וככה היינו מקבלים שער גבוה מבלי שהיו עוקצים אותנו בצורה כזו מטורפת כמו שקרה לנו בארץ".
מתברר שעשרות ישראלים שנסעו בפעם הראשונה לסיני נעקצו בדיוק באותה הדרך. רובם טוענים שאותם חלפנים מנצלים את העובדה שמדובר בנופשים שמגיעים לחצי האי בפעם הראשונה, ועדיין לא לגמרי יודעים מה כדאי לעשות. "לא רצינו להגיע למעבר הגבול בלי לירות מצריות אז קנינו בארץ, ולאחר מכן התברר שפשוט הונו אותנו", מציינת יעל, "עשינו טעות ולמדנו את הלקח".