מסעדת אורי בורי נבחרה בראש מצעד המסעדות הטובות במזרח התיכון לשנת 2016, לפי בחירת גולשי אתר TripAdvisor, כשהיא עוקפת מסעדות בדובאי, דוחא ועמאן. מבין 795 ביקורות, היא זכתה בציון "מצוין" ב-454 מהן.
המסעדה, שנהפכה כבר מזמן למוסד, שוכנת בין כתליו של בית עותומאני בן 400 שנה, לחופיה של עכו העתיקה באחד המקומות היפים בארץ. כבר למעלה מ-28 שנה מגישים במסעדה את הדגים ופירות הים הנפלאים ביותר שיש לים להציע. לא לשווא יצא שמה למרחוק כמסעדת דגים מהטובות בארץ.
אורי ירמיאס, הבעלים והשף, אמר בתגובה כי "זהו קודם כל כבוד גדול ובעיקר כי המוני אנשים הם שהצביעו ולא כתב או מבקר מסעדות. זה כבוד גדול לי, אבל גם לצוות הנהדר של המסעדה שהחלה בנהריה בשנת 1989 ועברה לעכו ב-1997". עם זאת הוא מזכיר שהמסעדה זכתה כבר באתר במקום הראשון ב-2013.
ירמיאס לא למד בישול, לא עבד במסעדות אחרות ולא חורש בספרי בישול ומסעדות, אלא מבשל אוכל כפי שהיה מבשל לחברים ואוכל שהוא אוהב לאכול. "אני לא אוהב לשים בצלחת דברים לא אכילים, שלא נועדו לבישול ואינם שייכים למאזן הטעמים בתוך המנות. לא צריך פרחים וגם לא לבנות מגדלים" אמר.
אורי בורי היא המסעדה הראשונה בארץ שהגישה חצאי מנות ואיפשרה ללקוחות לאכול ארוחת טעימות – מנות קטנות שמתחלקים בהן, כאשר כל מנה בסגנון אחר. ירמיאס מאפיין שהמסעדה לא מתעסקת בבישול עכשווי ובמוצרים לא-זמינים "שצריכים להביא מטימובוקטו" והטעמים בה הם לאו דווקא טרנדיים.
המסעדה פועלת שבעה ימים בשבוע, וירמיאס נמצא בה תמיד. "אפשר לראות אותי במסעדה שבעה ימים בשבוע, כי אין שמונה ימים בשבוע", הוא מתלוצץ. "אני היום קצת פחות במטבח, אלא שומר על חומרי הגלם שנכנסים, על ההכנות, וברגע שיש סרוויס אני מסתכל על המכלול, על הפעילות ושביעות הרצון".
לדבריו, המלצרים מתווכים בין המטבח לסועדים אך לא מקדמים אינטרסים כמו למכור מנה מסויימת או יין יקר. עוד הוא אומר שאין אצלו ארוחות עסקיות: "ארוחת עסקיות הן או טריק או מצב שבו המסעדה מפסידה. אין סיבה לקחת 90 שקל בצהרים במקום 200 שקל בערב. לא להפסיד מצד אחד ולהיות חזיר מצד שני. לא לזה ולא לזה יש מקום".
עוד מסעדות ישראליות ברשימה
אורי בורי היא לא הנציגה היחידה של מסעדות ישראל ברשימה: במקום החמישי ניצבת מסעדת האקליפטוס – The Eucalyptus – הירושלמית. המסעדה הכשרה היא מסעדתו של השף הירושלמי הוותיק משה בסון, המשתמש בפרשנות מודרנית של המטבח התנ"כי. תשוקתו של בסון לתרבות המקראית, הניעה אותו לחקור ולהחיות מתכונים מקראיים ועדתיים, מיוחדים ונכחדים. הוא יוצר מנות ייחודיות תוך שימוש בתבלינים ועשבי תיבול מקומיים הגדלים פרא בהרי ירושלים ומדבר יהודה, שהיו חלק מרכזי ועיקרי במטבח המסורתי, ואשר נזנחו וכמעט נשכחו במשך מאות שנים.
המסעדה שוכנת בבניין אבן עתיק עם מרפסת גג הפונה אל חומות העיר העתיקה מזה ואל טחנת הרוח הציורית של משכנות שאננים. האקליפטוס הוכרזה לא פעם בפי רבים כמסעדה הטובה ביותר בירושלים ואף בישראל.
את המקום השישי כבשה מסעדת מחניודה הירושלמית הידועה – מסעדת השוק העונתית והים תיכונית בבעלותם וניצוחם של שלושה שפים ירושלמיים בעלי רזומה עשיר: אסף גרניט, יוסי אלעד ואורי נבון.
במקום התשיעי – מסעדת שילה. המסעדה ברחוב בן יהודה בתל אביב, היא מסעדתו של השף והבעלים שרון כהן, היוצר מנות מוקפדות ומרעננות שמרכיבות מטבח אישי ואמיתי. המסעדה הפכה למוסד קולינרי הנטוע בחיי הלילה של העיר.
שאר המסעדות הזוכות הן
Armani/Amal – בדובאי, איחוד האמירויות
Prime 68 Steakhouse – בדובאי, איחוד האמירויות
Indego by Vineet – בדובאי, איחוד האמירויות
Spice Market – בדוחא, קטאר
Pai Thai – בדובאי, איחוד האמירויות
Fakher El-Din – בעמאן, ירדן
הכתבה באדיבות אתר Monitour