בתי המלון באילת סובלים בשבועות האחרונים ממצוקות חניה בשטחיהם בשל העומס בעיר הנופש לקראת סוף חופשת הקיץ. בעקבות המצב, נופשים רבים נאלצים להחנות את כלי הרכב בחניונים בתשלום או בחניוני עפר, אך העירייה בכל זאת חילקה דוחות.

"בתי המלון הורידו את המחירים יחסית לשנה שעברה והמלונות מלאים כך שנוצר מצב שאין מספיק חניות פנויות לאורחיהם. הנופשים כועסים על זה שהם נאלצים להחנות את כלי רכבים בדרכי עפר ובחניונים בתשלום", מסביר גורם תיירותי בעיר, "לכן המלונות יחד עם העירייה מצאו פתרון".

בתי מלון מסוימים מציידים את האורחים שלהם במעין תו חניה המאשר להם להחנות בדרכי עפר מבלי לקבל דוח מהפקחים והדבר נעשה בשיתוף ובהסכמת עיריית אילת. אך ההסדר הזה גורם לזעם בקרב נופשים בבתי נופש ובמלונות ללא אישור, כמו גם את הנוסעים לסיני שלא מצליחים למצוא חניות לכלי הרכב ונאלצים להחנות בשבילי עפר. רבים מהם מדווחים על דוחות של 250 שקל לכל יום, ומעבר לזה אזרחים בעיר מנקבים להם את הצמיגים כשהם מחנים בחניות של בניינים.

אילת חניה (צילום: OMfotovideocontent, shutterstock)
צילום: OMfotovideocontent, shutterstock

"מפלים אותנו לרעה", אומר עופר שקיבל דוחות חניה בגלל שהחנה בשביל עפר ומוסיף,"גם בחניון לטווח ארוך שבשדה התעופה הישן אין מקום. הוא מפוצץ. עשרות אלפים הגיעו השבוע לסיני ואין מספיק חניות בעיר. במקום שהעירייה ומשרד התיירות יקימו חניון גדול ליד מעבר טאבה שייתן מנה לבעיה, הם מעדיפים לרשום לנו דוחות ואילו לנופשים בבתי המלון נתנו פטור".

בעיריית אילת טוענים מנגד כי ההחלטה לאפשר לאורחי בתי המלון להחנות בשבילי עפר מבלי לקבל דוחות חניה נועדה לתת מענה זמני לנופשים. בעירייה גם אומרים כי החנייה בשביל עפר ביום ובלילה מותרים,  אבל בגלל שהנוסעים לסיני הפכו אותם למגרשי חנייה נרשמים להם דוחות.

חשוב לציין כי באילת חל איסור על חנייה בדרכי עפר והפקחים רושמים דוחות בעלי כלי הרכב שעוברים על החוק. כמו כן, בתי המלון מציינים על גבי אותו תו שהם מעניקים לאורחיהם שאין להם אחריות לנזקים שיגרמו לכלי הרכב שיחנו בשבילי העפר סמוך לבסיס חיל הים.

מעיריית אילת נמסר: "בשטחי עפר לא נדרש לשלם חניה אולם החניה הלילית בהם, אסורה. איסור זה נובע מהעובדה שהעוברים לסיני הפכו שטחים אלה למגרשי חניה בעוד שלרשותם הכשירה העירייה, חניון ארוך טווח עם אלפי מקומות חניה בשטח שדה התעופה הישן".