בימים האחרונים נופשים רבים בבתי מלון באילת מתלוננים על כך שנהגי מוניות עוקצים אותם בנסיעות בתוך העיר. מדובר בצעירים ובעלי משפחות שהגיעו לנפוש בעיר וגילו שמחירי המוניות יקרים לעיתים בעשרות אחוזים.

כך למשל הילה שסיפרה ל-mako כי נסעה יחד עם בעלה לאחד הקניונים בעיר למרחק של כחמש דקות לכל היותר והנהג דרש ממנה 35 שקל. "מילא שהוא סירב להפעיל מונה ולתת קבלה אבל על חמש דקות לקחת מאיתנו 35 שקל, זה שוד לאור היום. בכלל התחיל את המונה שלו מ-12.30 שקל ודאג לנסוע לאט ולגזור עלינו קופון", מספרת הילה.

מונית אילת (צילום: OMfotovideocontent, shutterstock)
הנהגים מתחילים את הנסיעה מסכום גבוה יותר | צילום: OMfotovideocontent, shutterstock

גם למאיר קרה מקרה דומה כשהוא ביקש לנסוע מהמלון למסעדה בעיר, מרחק של כשבע דקות נסיעה עליהן נדרש לשלם 30 שקל. "זו נסיעה עם מונה שצריכה לעלות גג במקרה הטוב 20 שקל. הם נוסעים לאט בכוונה כדי לייקר את עלות הנסיעה. באנו לנופש וחטפנו עוקץ לא נעים. לצערי זה קרה לנו עם עוד כמה נהגי מוניות אחרים שהפקיעו מחירים ולא הפעילו מונה", אומר מאיר.

מאהרון, תושב אילת, נהג מונית גבה ממנו 40 שקל על נסיעה של עשר דקות. "ראיתי שהמונה שלו מתחיל לפעול מ-12.30 שקל במקום במחיר הרגיל ללא מע"מ. הנהג לקח ממני על נסיעה של פחות מעשר דקות 40 שקל. שאלתי למה כל כך יקר ולמה הוא 'זוחל' ולא נוסע מהר אז הוא אמר שזה מה שיש ואם לא טוב לי אקח מונית אחרת. היה חם בחוץ אז ויתרתי ושילמתי בלית ברירה", משחזר אהרון.

נהגי מוניות באילת טוענים שהעוקצים הם בכלל נהגים שמגיעים ממרכז הארץ והדרום לעבוד בעיר כדי לגנוב להם את הפרנסה ועוקצים את הנופשים והמקומיים. "מדובר בנהגי מוניות ממרכז הארץ והדרום שמגיעים לעבוד באילת. הם  מפעילים את המונה במחיר גבוה כולל מע"מ ועוקצים את הנופשים ואת התושבים המקומיים", מסביר אלי, "הם עושים לנו שם רע. אני מציע לכל מי שנעקץ שיגיש תלונה למשרד התחבורה. היו לנו עימותים איתם חלקם עזב את העיר אבל הם תמיד חוזרים ועוקצים".