תושב צפון הארץ, הסובל מליקוי ראייה, קיבל לטענתו חדר חשוך בבית המלון בו שהה באיסטנבול. עקב כך, הוא נאלץ להשתמש בפנס כדי לראות.
בכתב התביעה שהגיש גד סוכנת הנסיעות וחברת הנסיעות לבית המשפט נטען, כי לפני כעשרה חודשים הזמין נופש בטורקיה ואחד מבתי המלון שהזמין היה באיסטנבול והובטח לו שהוא יהיה נגיש לו כאחד שסובל מליקוי ראייה.
"אני סובל מליקוי של 90 אחוז, יש לי תעודת עיוור וביקשתי חדר במלון שיתאים לי ומונגש עבורי", טען א'. "ביקשתי שהתאורה בחדר תהיה מותאמת בשבילי. סוכנת הנסיעות הבטיחה שתסדר הכול ואין מה לדאוג. היא שלחש לאשתי סרטונים של המלון ביוטיוב".
כאשר הגיע למלון הוא גילה שאין הזמנה על שמם, ולאחר שקיבלו חדר בסוף התאורה בו הייתה חלשה ולא חזקה כפי שהסוכנת הבטיחה לו. "התקשרתי לסוכנת שתחליף לי את החדר כי התאורה חלשה ונאלצתי להשתמש בפנס כדי לראות. היא הבטיחה לטפל אבל לא עשתה דבר", קבל א'. "במשך שלושה ימים הייתי בחדר חשוך, סבלתי מכאבים בעיניים. מעדתי כמה פעמים, נתקלתי בחפצים. רק לאחר שהסברתי לעובד במלון את המצב הוא דאג להחליף לנו לחדר מרווח יותר ועם תאורה טובה יותר".
הנתבעות הגישו כתב הגנה בו ביקשו לדחות את התביעה על הסף בנימוק ש-א' לא הציג בפניהן כל מסמך שמאשר שהוא עיוור או נכה וכי ברגע שפנה לסוכנת היא ניסתה לסייע לו ככול האפשר ופנתה בעניין לספק הטורקי.
הרשם קיבל את התביעה באופן חלקי וקבע כי הסוכנת וחברת הנסיעות יפצו את א' בסכום של 7,500 שקל על כך שלא דאגו לו לחדר מונגש. "הוא נאלץ להשתמש בפנס ונגרם לו עוול ועוגמת נפש", הדגיש הרשם בפסק הדין.