אחרי עוד מערכת גשם שליוותה אותנו בימים האחרונים וצפויה להסתיים מחר (ד'), מפלס הכנרת עומד על 1.1 מטרים מהגעה לקו העליון האדום, כשהוא נמצא במרחק בטוח של 3.1 מטרים מעל הקו העליון התחתון. על פי ההערכות היום או מחר, עם המשך הזרימות וגשמים נוספים, הקו כבר ירד מתחת למטר מהקו האדום העליון.

> אז והיום: כך הכנרת נראתה בשיא השפל שלה

"על פי חוק נקבע שהקו האדום העליון נקבע במינוס 208.8 מכנרת מלאה לגמרי", אומר עידן גרינבאום, ראש מועצה אזורית עמק הירדן ויו"ר איגוד ערים כינרת. "לישובים סביב הכנרת מפלס גבוה עלול לגרום להצפות, לכן רשות המים מפקחת על עניין המפלס ותמנע היתכנות הצפות".

יש הערכות מה יהיה מפלס הכנרת בסוף החורף?
"החורף עדיין כאן וגובה המפלס תלוי במערכות הגשם הצפויות בהמשך, בעיקר בתחילת חודש מרץ.
כרגע יש סיכוי לעלייה נוספת במפלס של 30-50 ס"מ, זאת עקב זרימות הנחלים ובהמשך הפשרת השלגים. צפי המפלס הסופי תלוי כאמור במערכת הגשמים הבאה במהלך החורף. נכון להיום, צפויה עוד מערכת גשם משמעותית בתחילת מרץ, שתקבע את גובהו".

הכנרת (צילום: ורד מנור, איגוד ערים כינרת)
צילום: ורד מנור, איגוד ערים כינרת

הכנרת (צילום: תמי נחמיה' איגוד ערים כינרת)
צילום: תמי נחמיה' איגוד ערים כינרת

ומה שמעניין לדעת כל חורף - מה קורה עם סכר דגניה?
"החלטה על פתיחת סכר דגניה הינה של רשות המים, שקבעה נקודות ופרמטרים לפיהם מחליטים אם יפתח הסכר. אמנם לטבע טוב מפלס גבוה, אך לרשויות שעוסקות בכך פחות, כי זה אומר שיצטרכו לשאוב מים נוספים למוביל הארצי, פתיחת הסכר עדיפה פחות בשלב זה. כאמור ההחלטה היא של רשות המים".

גרינבאום מסכם: "למטיילים המפלס הגבוה נפלא, הטבע בשיא תפארתו בעונה זו ואנו מזמינים את כולם להגיע לאזור הכנרת הבטוח, ולטייל ב'שביל סובב כינרת', ליהנות מהפריחות סביב הכנרת, העופות הנודדים המגיעים למנוחת ביניים בדרכם לדרום, המפלס הגבוה והאגם הלאומי המלא. אנו נערכים כבר עתה לעונת הקיץ בעבודות תשתית, גינון ועוד. במידה ואכן המפלס ישאר גבוה, גם בקיץ יוכל הציבור ליהנות מקו החוף גבוה. אנו מיחלים ומתפללים שכל החטופים והחיילים יחזרו בשלום לביתם".