אין תמונה
מחירים נמוכים יחסית לעונה. ישרוטל ים סוף

שלום, אני מבקשת לקבל את המחיר לזוג עם שני ילדים לשלושה לילות בשבוע הבא".

הנציג: "אין בעיה, המחיר הסופי לשלושה לילות אחרי הנחה של 50% ללילה השלישי הוא 5,440 שקל".

"אבל אני מבינה שאתם לוקחים חלק בקמפיין של התאחדות המלונות, ושהמחיר צריך להיות נמוך יותר".

הנציג: "אההה.. את רוצה את המחיר של הקמפיין. אז זה יעלה 4,320 שקל".

"למה לא נתת לי את המחיר הזה מלכתחילה?"

הנציג: "כי לא אמרת שאת מתקשרת בגלל הקמפיין".

"באמת היית נותן לי להזמין חדר אצלכם במחיר גבוה יותר אם לא הייתי מציינת את הקמפיין?"

הנציג: "כן".

>> עוד בחופש:

אזהרת מסע: המקומות הכי מסוכנים לישראלים
גם בעירום: מסע בחופי הבלקן
כמו לגור על הירח: החיים באיסלנד

שימו לב לאותיות הקטנות

השיחה התקיימה שלשום מול נציג המכירות הטלפוני של מלון ענבל בירושלים, כשביקשנו לבדוק אילו מחירים מציעים בתי המלון שמופיעים בקמפיין "דווקא עכשיו חופשה בישראל". עקב המצב — שהוביל לביטולי הזמנות של ישראלים ותיירים בעונת השיא, לתפוסות נמוכות ולירידה דרסטית בהכנסות — השיק משרד התיירות בסוף השבוע האחרון קמפיין לעידוד תיירות פנים, בהשקעה של כ–6.2 מיליון שקל. בקמפיין לוקחים חלק בתי מלון, צימרים ואטרקציות, שאמורים להציע מחירים נמוכים יותר.

רוני טימסיט, מנכ"ל מלון ענבל, מסר בתגובה: "לפי בקשת התאחדות המלונות, מלון ענבל הצטרף לקמפיין שעלה בימים אלה, המקדם תיירות מקומית. כידוע, המחיר נמוך משמעותית מהמחיר שבו המלון מציע את שירותיו. המלון הקציב מספר חדרים ללילה, במידה שהתאפשר על בסיס הזמנות קיימות, שבהם המבצע תקף. כמובן שעל מי שמעוניין ליהנות מהמבצע להפנות את תשומת לב מחלקת ההזמנות. לא היה בכוונתנו להוריד את מחיר הלינה במלון באופן גורף. גם ההתאחדות, במכתב שהעבירה אלינו, ציינה שהמבצע הוא רק למספר מוגדר של חדרים".

משרד התיירות ביקש מגורמי תיירות להתחייב לרמת מחירים מובנית ואטרקטיבית ויצר שיתופי פעולה עם עמותות תיירות, התאחדות בתי המלון, ראשי רשויות מקומיות ומורי דרך שיציעו סיורים בחינם, בסבסוד מלא של משרד התיירות. באתר הייעודי,davkaisrael.co.il, מחולקים בתי המלון לפי מחיר ומיקום בארבע רמות מחיר ללינה לזוג ללילה, כולל ארוחת בוקר: עד 350 שקל, עד 500 שקל, עד 700 שקל ועד 900 שקל. על כל ילד נוסף ייגבה סכום נוסף שלפי משרד התיירות לא אמור להיות יותר מ–100 שקל לילד.

ואולם למרות הכוונות הטובות, הפרויקט אינו חף מבעיות. מבדיקת TheMarker עולה כי בתי מלון הכלולים ברשימה מבקשים מחירים גבוהים מאלה שהצהירו עליהם עבור לינה באוגוסט. חלק מנציגי המכירות במוקדי ההזמנות במלונות גם מציגים סייגים שלא מצוינים ברשימה המופיעה באתר, כמו מחירים נמוכים התקפים רק בסופי שבוע, או כאלה שתקפים רק בתחילת אוגוסט או בספטמבר — ויש גם נציגים שכלל לא מכירים את הקמפיין.

בנוסף, חשוב לשים לב לאותיות הקטנות: ראשית, מספר החדרים המינימלי המוקצה למבצע הוא עשרה במלונות של יותר מ–100 חדרים, ושישה במלונות של עד 100 חדרים. ייתכן שכשתתקשרו להזמין כבר לא יהיו חדרים במחירים המוזלים — וברגע שההקצאה נגמרת, יוצע לכם מחיר המחירון. הבעיה הגדולה יותר היא שלא תוכלו לדעת אם אכן נגמרה הקצאת החדרים ותיאלצו לסמוך על נציג ההזמנות. בנוסף, כמעט בכל בתי המלון שבדקנו עלות הוספת ילד לחדר היתה גבוהה יותר מ–100 שקל.

התאחדות בתי המלון אחראית לרשימת המלונות המשתתפים בקמפיין, והיא אמורה לדאוג לדיוק המחירים שמוצעים ללקוחות בפועל. עם השקת הקמפיין ביום חמישי שעבר, הופיעה לצד שמות בתי המלון עמודה של לינקים לאתריהם, אך כשבדקנו את המחירים באתרים התברר שאינם מעודכנים. בסוף השבוע הורידה ההתאחדות את העמודה עם הלינקים, וציינה בראש העמוד כי "להזמנות ולקבלת המבצע יש לחייג למספר הטלפון המופיע לצד שם המלון". גם כשהתקשרנו לא תמיד קיבלנו את המחירים המופיעים ברשימה, וגם לאחר פניית TheMarker לא תוקנו חלק מהטעויות. כך למשל, רשתות ישרוטל ודן, שנציגיהן אמרו שהמבצעים תקפים רק למחצית הראשונה של אוגוסט; או בתי מלון כמו קראון פלאזה באילת ורשת פתאל, שלפי דברי נציגיהם המבצעים לא מוצעים באוגוסט אלא רק בספטמבר.

כששאלנו את אחד המלונאים מדוע הצטרף לקמפיין אם אינו מצליח לספק את הסחורה, הוא ענה: "אנו כה פגועים מהמצב שפשוט חיפשנו את הקמפיין שיניע לפעולה את עם ישראל. כשמשרד התיירות בא ואומר 'דווקא עכשיו תיירות בישראל', זה נותן לגיטימציה לחזור לשגרה. אבל אף שהקמפיין חשוב, הביצוע לא טוב. לרגולטור אסור להיכנס לתחום המחירים. זה שוק מספיק משוכלל בלי שהם יתערבו בו".

למרות הסרבול והקושי, בכמה מהמלונות הצלחנו למצוא מחירים נמוכים יחסית לעונה, בתאריכים ספציפיים. לדוגמה, חופשה לזוג עם שני ילדים בסוף השבוע הקרוב (שלושה לילות) תעלה כ–4,000 שקל בישרוטל המלך שלמה ו–4,500 שקל בישרוטל ים סוף. באורכידאה אילת המחיר יהיה 3,150 שקל. במלון אלדן ובמלון פרימה פארק בירושלים יעלו שלושה לילות באמצע שבוע הבא למשפחה יעלו 2,500 שקל, ואילו במלון מדיסון בנהריה המחיר בסוף השבוע של ה–14 באוגוסט (שלושה לילות) יהיה 3,150 שקל.

מהתאחדות בתי המלון נמסר: "ההתאחדות נענתה ברצון לקמפיין משרד התיירות לצאת במבצעים לישראלים. לשמחתנו, כ–165 מלונות הצטרפו למבצע מתוך הערכה לישראלים שמגיעים למלונות לאורך כל השנים. צוות מיוחד של התאחדות המלונות מלווה את הקמפיין, ומוודא שמה שהובטח הוא מוצג. לשמחתנו, ההצעות, רובן ככולן, תואמות את שהוצע, ובמקרים בודדים לחלוטין בוצעה מיד ההתאמה לתנאים שפורסמו באתר הקמפיין. יש לזכור כי בקמפיין ארצי בהיקף רחב ובלוח זמנים כה קצר, שבו מעורבים אלפי אנשי מכירות במרכזי ההזמנות ובמלונות, ייתכנו אי הבנות ספורות שבהן אנו מטפלים מיידית. מלונאי ישראל מחבקים את עם ישראל לכל אורך השנה ובמיוחד בתקופה מיוחדת זאת, וכך נמשיך לפעול".

ממשרד התיירות נמסר: "המהלך נעשה במהירות שיא והצוותים עבדו עליו מסביב לשעון. לקחנו בחשבון שייתכנו תקלות, אך ברור לכולם שכדי 'להציל' את אוגוסט־ספטמבר — חודשי שיא בענף התיירות בישראל — היה צורך בהתארגנות מהירה. אנו מאמינים שיש חשיבות גדולה להתגייסות אזרחית ולגילוי סולידריות חברתית שתסייע לבתי עסק בכלל ולתעשיית התיירות בפרט. הדבר יסייע לחוסן הכלכלי של רבים מהעסקים — בפרט הקטנים והבינוניים, ויעצור את החשש מפיטורים בתעשיית התיירות, המעסיקה כ–200 אלף עובדים ישירים ועקיפים.

"נודע לנו שכמה בתי מלון המופיעים באתר אינם עומדים ברף המחירים שנקבע, ועל כן, לצערנו, הם הוצאו מיידית מהרשימה. במקביל, שוחח השר עם נשיא התאחדות בתי המלון, שהתחייב להגביר את הפיקוח על המלונות המשתתפים. השר הנחה את אנשי המשרד להמשיך במעקב ולוודא שאין חריגות מההתחייבויות שלקחו על עצמם המלונות שמשתתפים במבצע. זו ההזדמנות לחזור ולבקש מכל אזרח הנתקל בבעיה הקשורה בתפוסה, מחיר או שירות של בית עסק שברשימה, לפנות למוקד של משרד התיירות, ופנייתו תטופל במהירות וביעילות".

אילת (צילום: מורי חן)
נשיא התאחדות בתי המלון התחייב להגביר את הפיקוח על המלונות המשתתפים | צילום: מורי חן

"המחירים לא דומים לשנים שעברו"

חודש הלחימה הביא את התפוסה בבתי המלון בישראל לרמות שהמלונאים לא ציפו להן הקיץ, ומזכירות לכמה מהם את ימי האינתיפאדה השנייה בתחילת שנות האלפיים. בתל אביב ובירושליםהתפוסה מגיעה ל–30%–40%, כשהצפי היה ל–80% בתקופה הזו. מכיוון שמחירי התיירות נקבעים לפי היצע וביקוש, התפוסה הנמוכה גורמת לירידת מחירים משמעותית. השוואת המחירים שהוצעו לנו על ידי בתי המלון לחופשות באוגוסט באילת במאי השנה, כשאיש עוד לא צפה את המבצע הנוכחי, למחירים שהם מציעים כיום לאותה התקופה — מגלה ירידה של עשרות אחוזים במחירים. כך למשל, חופשה של ארבעה לילות באמצע שבוע הבא במלון יו קורל ביץ' באילת עלתה במאי כ–13 אלף שקל, ואילו כיום מחירה 9,250 שקל; בישרוטל לגונה ובישרוטל ספורט קלאב המחיר של חופשה כזו היה 10,300 שקל במאי, וכיום אפשר להשיג את החופשה הזו במחיר של 8,300 שקל; בדן כרמל בחיפה המחיר ירד מ–11,500 שקל במאי ל–6,700 שקל כיום.

"קראנו את המפה נכון והתאמנו את המחירים לפי ההיצע וביקוש. צריך למלא את המלונות וצריך לגלות סולידריות כלפי העם — לכן הורדנו את המחיר", אומר רוני אלוני, סמנכ"ל שיווק של פתאל. "המחירים לא דומים לאוגוסט של שנים שעברו. אנו לא בתפוסות גבוהות מאוד לשבועות הקרובים, אך עושים הכל כדי להגיע לכך".

אם הלחימה אכן תיגמר והישראלים יחזרו לשגרה, המחירים יעלו — כי הביקושים יעלו. "בימים האחרונים יש ביקושים גדלים בתיירות פנים. המחירים של אילת נמוכים, אך אי אפשר לדעת מה יהיה אחרי ט' באב. כל ביקושי יולי שלא מומשו אמורים להתנקז לאוגוסט, ואז ייתכן שהמחירים יעלו", אומרת דנה לביא, סמנכ"לית שיווק בחברת הדקה ה–90. "אם נחזור לשגרה, אז מי שהשכיל לקנות עכשיו, לפני ט' באב, קיבל מחירים נמוכים יותר מאלה שיוצעו בעוד כמה ימים. אי אפשר לדעת מה יהיה — כל יום הקלפים נטרפים". עם זאת, אלוני צופה כי "המחירים לא יחזרו לממדי אוגוסט רגיל. הלוואי שכן, אבל אני לא חושב שזה יקרה".

מחירי אטרקטיביים בתל אביב ובירושלים

לדברי אלוני, את מחירי הרצפה האמיתיים תוכלו למצוא בתל אביב וירושלים. "זה לא רק באילת. האזורים שהכי נפגעו הם תל אביב וירושלים, כך שאם מישהו רוצה לצאת לחופשה בערים האלה יש לו אפשרויות במחירים אטרקטיביים". נחום קרה, סמנכ"ל שיווק ומכירות ברשת ישרוטל מסכים ומוסיף: "יש לי מבצעים במלונות יערות הכרמל ובראשית שלא היו אף פעם. מי שמחפש את המבצעים הגדולים, זה לא באילת. נכון שזול שם, אבל התפוסות במלונות המרכז נמוכות יותר — וכך גם המחירים".

מבדיקת מחירים שערכנו לגבי חופשה במרכז באוגוסט עולה כי המחירים אכן אטרקטייבים. במלונות הבוטיק בראון ודיאגילב בתל אביב, תשלם משפחה על שלושה לילות 3,000-2,700 שקל, ובמלון מטרופוליטן המחיר לסוויטה משפחתית הוא 2,250 שקל לשלושה לילות. במלון גרנד קורט בירושלים המחיר הוא 2,900 למשפחה לשלושה לילות. לשם השוואה,, לילה במלון דיאגילב בתל אביב יעלה בחול המועד סוכות למשפחה כ-1,300 שקל, ובמלון גרנד קורט בירושלים — 1,200 שקל ללילה.

בישרוטל טאואר ובמלון ווסט תל אביב של רשת טמרס המחירים גבוהים יותר. במלון ווסט הנציגה הסבירה שמדובר בסוויטות אחרונות בודדות ולכן המחיר הוא 5,500 שקל למשפחה לשלושה לילות.

שלום, אני מבקשת לקבל את המחיר לזוג עם שני ילדים לשלושה לילות בשבוע הבא".

הנציג: "אין בעיה, המחיר הסופי לשלושה לילות אחרי הנחה של 50% ללילה השלישי הוא 5,440 שקל".

"אבל אני מבינה שאתם לוקחים חלק בקמפיין של התאחדות המלונות, ושהמחיר צריך להיות נמוך יותר".

הנציג: "אההה.. את רוצה את המחיר של הקמפיין. אז זה יעלה 4,320 שקל".

"למה לא נתת לי את המחיר הזה מלכתחילה?"

הנציג: "כי לא אמרת שאת מתקשרת בגלל הקמפיין".

"באמת היית נותן לי להזמין חדר אצלכם במחיר גבוה יותר אם לא הייתי מציינת את הקמפיין?"

הנציג: "כן".

השיחה התקיימה שלשום מול נציג המכירות הטלפוני של מלון ענבל בירושלים, כשביקשנו לבדוק אילו מחירים מציעים בתי המלון שמופיעים בקמפיין "דווקא עכשיו חופשה בישראל". עקב המצב — שהוביל לביטולי הזמנות של ישראלים ותיירים בעונת השיא, לתפוסות נמוכות ולירידה דרסטית בהכנסות — השיק משרד התיירות בסוף השבוע האחרון קמפיין לעידוד תיירות פנים, בהשקעה של כ–6.2 מיליון שקל. בקמפיין לוקחים חלק בתי מלון, צימרים ואטרקציות, שאמורים להציע מחירים נמוכים יותר.

רוני טימסיט, מנכ"ל מלון ענבל, מסר בתגובה: "לפי בקשת התאחדות המלונות, מלון ענבל הצטרף לקמפיין שעלה בימים אלה, המקדם תיירות מקומית. כידוע, המחיר נמוך משמעותית מהמחיר שבו המלון מציע את שירותיו. המלון הקציב מספר חדרים ללילה, במידה שהתאפשר על בסיס הזמנות קיימות, שבהם המבצע תקף. כמובן שעל מי שמעוניין ליהנות מהמבצע להפנות את תשומת לב מחלקת ההזמנות. לא היה בכוונתנו להוריד את מחיר הלינה במלון באופן גורף. גם ההתאחדות, במכתב שהעבירה אלינו, ציינה שהמבצע הוא רק למספר מוגדר של חדרים".

משרד התיירות ביקש מגורמי תיירות להתחייב לרמת מחירים מובנית ואטרקטיבית ויצר שיתופי פעולה עם עמותות תיירות, התאחדות בתי המלון, ראשי רשויות מקומיות ומורי דרך שיציעו סיורים בחינם, בסבסוד מלא של משרד התיירות. באתר הייעודי,davkaisrael.co.il, מחולקים בתי המלון לפי מחיר ומיקום בארבע רמות מחיר ללינה לזוג ללילה, כולל ארוחת בוקר: עד 350 שקל, עד 500 שקל, עד 700 שקל ועד 900 שקל. על כל ילד נוסף ייגבה סכום נוסף שלפי משרד התיירות לא אמור להיות יותר מ–100 שקל לילד.

ואולם למרות הכוונות הטובות, הפרויקט אינו חף מבעיות. מבדיקת TheMarker עולה כי בתי מלון הכלולים ברשימה מבקשים מחירים גבוהים מאלה שהצהירו עליהם עבור לינה באוגוסט. חלק מנציגי המכירות במוקדי ההזמנות במלונות גם מציגים סייגים שלא מצוינים ברשימה המופיעה באתר, כמו מחירים נמוכים התקפים רק בסופי שבוע, או כאלה שתקפים רק בתחילת אוגוסט או בספטמבר — ויש גם נציגים שכלל לא מכירים את הקמפיין.

בנוסף, חשוב לשים לב לאותיות הקטנות: ראשית, מספר החדרים המינימלי המוקצה למבצע הוא עשרה במלונות של יותר מ–100 חדרים, ושישה במלונות של עד 100 חדרים. ייתכן שכשתתקשרו להזמין כבר לא יהיו חדרים במחירים המוזלים — וברגע שההקצאה נגמרת, יוצע לכם מחיר המחירון. הבעיה הגדולה יותר היא שלא תוכלו לדעת אם אכן נגמרה הקצאת החדרים ותיאלצו לסמוך על נציג ההזמנות. בנוסף, כמעט בכל בתי המלון שבדקנו עלות הוספת ילד לחדר היתה גבוהה יותר מ–100 שקל.

התאחדות בתי המלון אחראית לרשימת המלונות המשתתפים בקמפיין, והיא אמורה לדאוג לדיוק המחירים שמוצעים ללקוחות בפועל. עם השקת הקמפיין ביום חמישי שעבר, הופיעה לצד שמות בתי המלון עמודה של לינקים לאתריהם, אך כשבדקנו את המחירים באתרים התברר שאינם מעודכנים. בסוף השבוע הורידה ההתאחדות את העמודה עם הלינקים, וציינה בראש העמוד כי "להזמנות ולקבלת המבצע יש לחייג למספר הטלפון המופיע לצד שם המלון". גם כשהתקשרנו לא תמיד קיבלנו את המחירים המופיעים ברשימה, וגם לאחר פניית TheMarker לא תוקנו חלק מהטעויות. כך למשל, רשתות ישרוטל ודן, שנציגיהן אמרו שהמבצעים תקפים רק למחצית הראשונה של אוגוסט; או בתי מלון כמו קראון פלאזה באילת ורשת פתאל, שלפי דברי נציגיהם המבצעים לא מוצעים באוגוסט אלא רק בספטמבר.

כששאלנו את אחד המלונאים מדוע הצטרף לקמפיין אם אינו מצליח לספק את הסחורה, הוא ענה: "אנו כה פגועים מהמצב שפשוט חיפשנו את הקמפיין שיניע לפעולה את עם ישראל. כשמשרד התיירות בא ואומר 'דווקא עכשיו תיירות בישראל', זה נותן לגיטימציה לחזור לשגרה. אבל אף שהקמפיין חשוב, הביצוע לא טוב. לרגולטור אסור להיכנס לתחום המחירים. זה שוק מספיק משוכלל בלי שהם יתערבו בו".

למרות הסרבול והקושי, בכמה מהמלונות הצלחנו למצוא מחירים נמוכים יחסית לעונה, בתאריכים ספציפיים. לדוגמה, חופשה לזוג עם שני ילדים בסוף השבוע הקרוב (שלושה לילות) תעלה כ–4,000 שקל בישרוטל המלך שלמה ו–4,500 שקל בישרוטל ים סוף. באורכידאה אילת המחיר יהיה 3,150 שקל. במלון אלדן ובמלון פרימה פארק בירושלים יעלו שלושה לילות באמצע שבוע הבא למשפחה יעלו 2,500 שקל, ואילו במלון מדיסון בנהריה המחיר בסוף השבוע של ה–14 באוגוסט (שלושה לילות) יהיה 3,150 שקל.

מהתאחדות בתי המלון נמסר: "ההתאחדות נענתה ברצון לקמפיין משרד התיירות לצאת במבצעים לישראלים. לשמחתנו, כ–165 מלונות הצטרפו למבצע מתוך הערכה לישראלים שמגיעים למלונות לאורך כל השנים. צוות מיוחד של התאחדות המלונות מלווה את הקמפיין, ומוודא שמה שהובטח הוא מוצג. לשמחתנו, ההצעות, רובן ככולן, תואמות את שהוצע, ובמקרים בודדים לחלוטין בוצעה מיד ההתאמה לתנאים שפורסמו באתר הקמפיין. יש לזכור כי בקמפיין ארצי בהיקף רחב ובלוח זמנים כה קצר, שבו מעורבים אלפי אנשי מכירות במרכזי ההזמנות ובמלונות, ייתכנו אי הבנות ספורות שבהן אנו מטפלים מיידית. מלונאי ישראל מחבקים את עם ישראל לכל אורך השנה ובמיוחד בתקופה מיוחדת זאת, וכך נמשיך לפעול".

ממשרד התיירות נמסר: "המהלך נעשה במהירות שיא והצוותים עבדו עליו מסביב לשעון. לקחנו בחשבון שייתכנו תקלות, אך ברור לכולם שכדי 'להציל' את אוגוסט־ספטמבר — חודשי שיא בענף התיירות בישראל — היה צורך בהתארגנות מהירה. אנו מאמינים שיש חשיבות גדולה להתגייסות אזרחית ולגילוי סולידריות חברתית שתסייע לבתי עסק בכלל ולתעשיית התיירות בפרט. הדבר יסייע לחוסן הכלכלי של רבים מהעסקים — בפרט הקטנים והבינוניים, ויעצור את החשש מפיטורים בתעשיית התיירות, המעסיקה כ–200 אלף עובדים ישירים ועקיפים.

"נודע לנו שכמה בתי מלון המופיעים באתר אינם עומדים ברף המחירים שנקבע, ועל כן, לצערנו, הם הוצאו מיידית מהרשימה. במקביל, שוחח השר עם נשיא התאחדות בתי המלון, שהתחייב להגביר את הפיקוח על המלונות המשתתפים. השר הנחה את אנשי המשרד להמשיך במעקב ולוודא שאין חריגות מההתחייבויות שלקחו על עצמם המלונות שמשתתפים במבצע. זו ההזדמנות לחזור ולבקש מכל אזרח הנתקל בבעיה הקשורה בתפוסה, מחיר או שירות של בית עסק שברשימה, לפנות למוקד של משרד התיירות, ופנייתו תטופל במהירות וביעילות".

תל אביב, מלונות (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
את מחירי הרצפה האמיתיים תוכלו למצוא בתל אביב וירושלים | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

"המחירים לא דומים לשנים שעברו"

חודש הלחימה הביא את התפוסה בבתי המלון בישראל לרמות שהמלונאים לא ציפו להן הקיץ, ומזכירות לכמה מהם את ימי האינתיפאדה השנייה בתחילת שנות האלפיים. בתל אביב ובירושליםהתפוסה מגיעה ל–30%–40%, כשהצפי היה ל–80% בתקופה הזו. מכיוון שמחירי התיירות נקבעים לפי היצע וביקוש, התפוסה הנמוכה גורמת לירידת מחירים משמעותית. השוואת המחירים שהוצעו לנו על ידי בתי המלון לחופשות באוגוסט באילת במאי השנה, כשאיש עוד לא צפה את המבצע הנוכחי, למחירים שהם מציעים כיום לאותה התקופה — מגלה ירידה של עשרות אחוזים במחירים. כך למשל, חופשה של ארבעה לילות באמצע שבוע הבא במלון יו קורל ביץ' באילת עלתה במאי כ–13 אלף שקל, ואילו כיום מחירה 9,250 שקל; בישרוטל לגונה ובישרוטל ספורט קלאב המחיר של חופשה כזו היה 10,300 שקל במאי, וכיום אפשר להשיג את החופשה הזו במחיר של 8,300 שקל; בדן כרמל בחיפה המחיר ירד מ–11,500 שקל במאי ל–6,700 שקל כיום.

"קראנו את המפה נכון והתאמנו את המחירים לפי ההיצע וביקוש. צריך למלא את המלונות וצריך לגלות סולידריות כלפי העם — לכן הורדנו את המחיר", אומר רוני אלוני, סמנכ"ל שיווק של פתאל. "המחירים לא דומים לאוגוסט של שנים שעברו. אנו לא בתפוסות גבוהות מאוד לשבועות הקרובים, אך עושים הכל כדי להגיע לכך".

אם הלחימה אכן תיגמר והישראלים יחזרו לשגרה, המחירים יעלו — כי הביקושים יעלו. "בימים האחרונים יש ביקושים גדלים בתיירות פנים. המחירים של אילת נמוכים, אך אי אפשר לדעת מה יהיה אחרי ט' באב. כל ביקושי יולי שלא מומשו אמורים להתנקז לאוגוסט, ואז ייתכן שהמחירים יעלו", אומרת דנה לביא, סמנכ"לית שיווק בחברת הדקה ה–90. "אם נחזור לשגרה, אז מי שהשכיל לקנות עכשיו, לפני ט' באב, קיבל מחירים נמוכים יותר מאלה שיוצעו בעוד כמה ימים. אי אפשר לדעת מה יהיה — כל יום הקלפים נטרפים". עם זאת, אלוני צופה כי "המחירים לא יחזרו לממדי אוגוסט רגיל. הלוואי שכן, אבל אני לא חושב שזה יקרה".

מחירי אטרקטיביים בתל אביב ובירושלים

לדברי אלוני, את מחירי הרצפה האמיתיים תוכלו למצוא בתל אביב וירושלים. "זה לא רק באילת. האזורים שהכי נפגעו הם תל אביב וירושלים, כך שאם מישהו רוצה לצאת לחופשה בערים האלה יש לו אפשרויות במחירים אטרקטיביים". נחום קרה, סמנכ"ל שיווק ומכירות ברשת ישרוטל מסכים ומוסיף: "יש לי מבצעים במלונות יערות הכרמל ובראשית שלא היו אף פעם. מי שמחפש את המבצעים הגדולים, זה לא באילת. נכון שזול שם, אבל התפוסות במלונות המרכז נמוכות יותר — וכך גם המחירים".

מבדיקת מחירים שערכנו לגבי חופשה במרכז באוגוסט עולה כי המחירים אכן אטרקטייבים. במלונות הבוטיק בראון ודיאגילב בתל אביב, תשלם משפחה על שלושה לילות 3,000-2,700 שקל, ובמלון מטרופוליטן המחיר לסוויטה משפחתית הוא 2,250 שקל לשלושה לילות. במלון גרנד קורט בירושלים המחיר הוא 2,900 למשפחה לשלושה לילות. לשם השוואה,, לילה במלון דיאגילב בתל אביב יעלה בחול המועד סוכות למשפחה כ-1,300 שקל, ובמלון גרנד קורט בירושלים — 1,200 שקל ללילה.

בישרוטל טאואר ובמלון ווסט תל אביב של רשת טמרס המחירים גבוהים יותר. במלון ווסט הנציגה הסבירה שמדובר בסוויטות אחרונות בודדות ולכן המחיר הוא 5,500 שקל למשפחה לשלושה לילות.

הכתבה עלתה ב- TheMarker

>> תחזית מזג אוויר בתל אביב

>> תחזית מזג אוויר בירושלים

>> נקמת הנוסעים: בענף התיירות מתכוננים לגל של תביעות קטנות
>> התיירים לא מגיעים: ביטולי חופשות בתל אביב וירושלים