מאז חזרתה של התיירות העולמית, הפכה איסטנבול ליעד הכי מבוקש לישראלים, עם כ-280 אלף נוסעים שטסו אליה בחודש ספטמבר האחרון. אבל בחודשים האחרונים חוזרים לא מעט ישראלים שמספרים על שיטות עוקץ של המקומיים, ביניהן ניסיונות לתשלום גבוה יותר במסעדות, מצחצחי נעליים שמפתיעים את התיירים וחנויות תכשיטים שמוכרות זהב מזויף.  

כעת עולים דיווחים על "עוקץ שעונים" בעיר הגדולה בטורקיה, עם בעלי חנויות שמוכרים שעוני יוקרה מזויפים ששוויים בין 150 ל-300 דולר תמורת סכומי עתק. על פי הטענות, מדובר בשעונים דמויי "רולקס", שמחירם של המקוריים העשויים מזהב ומשובצי יהלומים יכול לנוע בין 120 ל-150 אלף שקל. 

אורי (שם בדוי), מתל אביב, נסע לפני כשלושה שבועות לסוף שבוע ארוך באיסטנבול יחד עם אשתו, ושילם מחיר מופקע עבור שעון מזויף: "אני חובב מושבע של שעוני יוקרה. יש לי עשרות שעונים בבית", משחזר אורי, "ראיתי רולקס מוזהב עם יהלומים בחנות הראווה של חנות תכשיטים, ואני יודע שהמחיר שלו אמור להיות סביב 120 אלף שקל. נכנסתי לחנות המוכר הציג לי אותו, אמר שהוא אמיתי והראה לי חריטה של מספר סידורי וביקש 20 אלף דולר (כ-70 אלף שקל). אחרי ויכוח הורדתי אותו ל-15 אלף דולר (כ-50 אלף שקל)".

חנות תכשיטים באיסטנבול (צילום: John Wreford, shutterstock)
חנות תכשיטים באיסטנבול. אילוסטרציה | צילום: John Wreford, shutterstock

בעל החנות נתן לאורי את השעון יחד עם הקופסה, והוא מצדו היה מסופק מהעסקה שהתבצעה. זאת עד שהגיע לארץ וגילה שלא מדובר ביותר מהונאה פשוטה שעלתה לו ביוקר. "הרגשתי בחלום שיש לי רולקס נדיר שקניתי במחיר טוב", מציין אורי. השמחה שלו התפוגגה כעבור כמה ימים כאשר חבר קרוב שלו שהביט ברולקס טען שהוא לא נראה לו אמיתי.

אורי נכנס ללחץ וניגש לחנות שעונים יוקרתית במרכז תל אביב, ואחרי פחות מדקה בעל החנות פסק שמדובר בשעון מזויף, ואפילו החריטה עם המספר הסידורי זויפה. "ייתכן מאוד שהשעון בתצוגה הוא אמיתי ומה שהוא נתן לך זה שעון מזויף. זה קופי של רולקס באיכות גבוהה מאוד ששווה אולי 250 דולר", הסביר בעל החנות לאורי.

חנות תכשיטים באיסטנבול טורקיה (צילום: Mehmet Cetin, shutterstock)
ישראלים רכשו שעונים וגילו שהם מזויפים. חנות תכשיטים באיסטנבול, אילוסטרציה | צילום: Mehmet Cetin, shutterstock

גם יוסי מחולון ביקר באיסטנבול לפני כחודש ונכנס לחנות תכשיטים בעיר, וביקש לרכוש שעון רולקס ונפרד מ-20 אלף דולר. השעון שקנה התברר כמזויף, כשגם החריטה עליו זויפה באיכות גבוהה מאוד. "אני חשדן מאוד, לא האמנתי שאפול בפח – ונפלתי. השעון נראה אמיתי לגמרי", מסביר יוסי.

גם איילה רכשה באחת החנויות באיסטנבול שעון רולקס לנשים ב-7,000 דולר, כשמחירו בארץ נע סביב 50 אלף שקל. "התלהבתי מאוד מהשעון והחברות אמרו שהוא יפה. נתתי אמון בבעל החנות, הוא היה נחמד ונראה שהוא מבין בשעונים ובארץ התברר לי שהוא מזויף חוץ מהרצועה", מספרת איילה, "אני לאיסטנבול לא חוזרת יותר".