חופש (צילום: jupiter images)
לא מוותרים על החופשה השנתית | צילום: jupiter images

חודש ושבוע לפני ליל הסדר - הגיע הזמן לתכנן את חופשת הפסח. למרות המשבר הכלכלי, נראה שישראלים רבים עייפו מאווירת המלחמה, ולכן לא יוותרו על החופשה השנתית. אז איפה יש דילים משתלמים ולאן כדאי לטוס? אנחנו כאן כדי לעשות סדר. 

קודם כל, למי שלא התאפס – תאריכים: את ערב פסח השנה נחגוג ביום רביעי ה-8 לאפריל. חמישי הוא שבתון, מה שיוצר רצף של סופשבוע ארוך בן ארבעה ימים מושלמים לחופשה. חול המועד נמשך עד יום רביעי ה-15 לאפריל, שבוע לאחר מכן, ואפשר לשער שישראלים רבים יבחרו למתוח גשר מעל יום חמישי וישובו לעבודה או ללימודים רק ביום ראשון ה-19 לאפריל.

אחרי המלחמה והמיתון : מגיע לנו קצת חופש

סוכני הנסיעות טוענים בתוקף שהמחירים השנה לטיסות ולנופש בחו"ל נמוכות משמעותית מאשר בשנים עברו, והסיבות לכך הן- איך לא- המשבר הכלכלי, ירידת היורו וירידת מחירי הדלק.

"הספקים בחו"ל הורידו מחירים, וזוהי הזדמנות מצוינת בשונה משנים קודמות להזמין חופשות במבצעים ובמחירים שפויים ליעדים אטרקטיביים בתקופת שיא העונה", אומרת גלית זכאי, מנהלת השיווק של חברת "אשת טורס" . "משנה לשנה, ההזמנות לחופשות הפסח מתחילות מוקדם יותר, והשנה הדבר בולט יותר מתמיד. הישראלים מודעים לכך שהמחירים כרגע נמוכים מאודף ומנצלים אותם על ידי הזמנה מוקדמת ושריון מקומות. לאחר מספר חודשים, שהיו לא קלים בתחום התיירות, ניכרת עכשיו "התחממות" מחודשת ואנשים חוזרים להזמין".

גם באופיר טורס מרגישים את ההתחממות הזו: "למרות המיתון והמצב הכלכלי, כ-250,000 ישראלים צפויים לטוס לחופשות בחו"ל בפסח הקרוב" מציין יהודה זפרני, סמנכ"ל חברת "אופיר טורס". זפרני מסביר כי המיתון הוריד את המחירים בענף התיירות בכ-20 אחוזים לעומת השנה שעברה, והישראלים לא מחמיצים הזדמנות כזו. מה גם, הוא מוסיף, שהמלחמה והבחירות השאירו ישראלים רבים בארץ וכעת כולם מחפשים קצת חופש.

חושבים שהעומס בנתב"ג יתחיל רק ביום הראשון לחול המועד? מסתבר שישראלים רבים טסים עוד לפני ליל הסדר. ובכל זאת, התאריכים המבוקשים ביותר הם ליציאות החל מה-9 ועד תום ימי חול המועד ב-15 לאפריל. רוצים לחסוך- קיבעו את החופשה שלכם לשבוע שלפני וכולל את החג (עד ה-9 לאפריל), או לסוף השבוע שאחרי החג השני (16 לאפריל ואילך).

אז לאן כדאי לטוס? רודוס אייה-נאפה, ורנה ואנטליה

אז מהם מחירי המחירון ומי נותן את ההצעות הכי טובות? החיפוש שלנו ברשת הוביל לתוצאות הבאות: רודוס, אייה-נאפה, ורנה ואנטליה כמובן, הן המשתלמות ביותר.

אין תמונה
יעד חם ומשתלם. בולגריה

טלטוס מציעה חבילת נופש לארבעה לילות ברודוס, במלון חמישה כוכבים על בסיס חצי פנסיון ב-378 דולר בתאריכים 6-10 לאפריל. אותה חבילה במקומות אחרים עלתה יותר מ-400 דולר, וראינו אפילו ביותר מ-500.

במחיר דומה, 369 דולר, תוכלו להרוויח לילה נוסף באייה נאפה: חמישה לילות לינה בלבד במלון ארבעה כוכבים בין ה-12 ל-17 לאפריל דרך נטראבל .
ב-388 דולר תוכלו להנות מדיל "הכל כלול" של ארבעה ימים בוורנה, במלון ארבעה כוכבים בין ה-5 ל-9 לאפריל בטרוול קלאב .

ומה עם טורקיה? זולה, אבל לא יותר מההצעות האחרות שהבאנו. זכאי מציינת כי ניכרת התאוששות בהזמנות לטורקיה ומדגישה כי אין למה לפחד: "התיירנים הטורקים רק מחכים שנגיע, גם הם נפגעו מהצהרתו של ראש הממשלה ארדואן. הם מקבלים אותנו בשמחה ובסבר פנים יפות, הרי זוהי פרנסתם."

בנטראבל מצאנו את הדילים הבאים: אם תבחרו לצאת לפני ליל הסדר ולבלות את ערב החג בטורקיה (5-9 לאפריל) תוכלו לקבל ארבעה לילות במלון חמישה כוכבים GRAND HABER, על בסיס הכל כלול, במחיר 344 דולר לאדם.
אם תחכו לאחרי הפסח, ותצאו רק ב-9 לאפריל, לא ישתלם לכם: תשלמו את אותו המחיר, תמורת לילה אחד פחות, בתנאי חצי פנסיון. ב-15 לאפריל, תום ימי חול המועד, חוזר המחיר לכלול את כל הארוחות, אבל נותר לשלושה לילות בלבד.

עוד מציאה בטורקיה: עבור שלושה לילות במלון שלושה כוכבים פרימה בין ה-9 ל-12 באפריל, על בסיס חצי פנסיון תשלמו 329 דולר. אבל בין ה-16 ל-19 לאפריל תקבלו באותו המחיר דיל הכל כלול לשלושה לילות במלון גרנד היבר, שהוא ברמת בחמישה כוכבים.

גם על היעדים היקרים יותר אפשר למצוא מחירים אטרקטיביים: אשת טורס מציעה לצאת ב-8 לאפריל לארבעה לילות במלון 3 כוכבים בפריז, על בסיס לינה וארוחת בוקר, ב-850 דולר לעומת 955 דולר בשנה שעברה. אלא שאת אותו הדיל בדיוק מצאנו בטיים טו טראבל  תמורת 822 דולר.

הטיולים המאורגנים תופסים תאוצה

משפחות או זוגות שמחליטות "למרוח" את חג הפסח כמה שיותר, יכולים לסדר לעצמן רצף של 10 ימי חופש ולנסוע יעדים רחוקים יותר. זכאי טוענת שהביקושים הגדולים ביותר כרגע הם דווקא ליעדים הרחוקים וארוכי הטווח כמו תאילנד, ניו יורק או יעדים שונים של טיולים מאורגנים.
זפרני סבור שתחום הטיולים המאורגנים, עומד לפרוח בעקבות ירידת המחירים, כשהמעבר הוא לטיולים מקוצרים: במקום טיול ארוך ויקר בן שלושה שבועות, שהיה מקובל בשנים קודמות, מתמקדים בטיול בן שבוע לאזור מסוים.

פסח אקזוטי: נופש מוזל בפיליפינים וזנזיבר

בחברת התיירות "ימבטבע"  לא מתעלמים מהמיתון ומציעים חבילות "אפיקומן" אקזוטיות במחירים מוזלים מאוד ליעדים טרופיים ואקסקלוסיביים כמו האיים המלדיביים, טנזניה, זנזיבר, מרוקו וגם, תתפלאו לשמוע, הפיליפינים- היעד החדש שנכבש על ידי הישראלים.

המחירים של חבילות האפיקומן נעים בין 1,500-2,500 דולר לשמונה ימי נופש, כולל טיסות, בתי מלון שווים ואטרקציות כמו טיולי ג'יפים, צלילות, ספארי ועוד. זוגות שימהרו להזמין עד ה-10 למרץ יקבלו הנחה של 800 ש"ח.

אין תמונה
יעד חם ומשתלם. בולגריה
"אין ספק שפסח השנה, בעקבות המצב במשק הישראלי, מעמיד את הציבור בדילמה קשה של הרצון להמשיך במסורת של חופשת פסח משפחתית מפנקת, המתנגש מול הצורך לחסוך בכסף", אומרת ורד שוורץ, סמנכ"ל השיווק בחברת "ימבטבע". כדי להקל מעט על הדילמה של הנופש הישראלי, מחירי החבילות הוזלו משמעותית: חבילת האפיקומן בזנזיבר תעלה השנה 1,493 דולר לאדם במקום 1,650 דולר, החבילה המשולבת ל-12 יום לזנזיבר וטנזניה תעלה 2,568 דולר לאדם במקום 2,750 דולר, והחבילה לפליפינים תעלה 1,558 דולר לאדם, כמעט 500 דולר פחות ממחירה המקורי: 2000 דולר. 

אתרי היוקרה עוברים לחופשות הכל כלול