מרטי וג'ס אנסן, זוג פנסיונרים מאוסטרליה, ככל הנראה פיצחו את השיטה לדרך שבה צריכים לצאת לגמלאות. לאחר שהשניים הפסיקו לעבוד, הם חיפשו דיור מוגן ברמה גבוהה והבינו שאת יזמינו לעצמם חדר על אניית קרוז, זה יעלה להם אותו הדבר והם יוכלו לקבל הרבה יותר.
כך, בני הזוג הזמינו כבר 51 שבועות של קרוזים, כשרוב הזמן הם פשוט ממשיכים משבוע לשבוע ומדי כמה חודשים חוזרים לעיר הולדתם לבלות עם הילדים והנכדים. עד עכשיו הם נמצאים כבר ב-455 ימי שיט (עם הפסקות קלות) ומתכננים לשמור על התכנית הזו לעוד כשנתיים נכון לעכשיו.
הספינה עליה בני הזוג מבלים היא קורל פרינסס (Coral Princess), כאשר יש להם עוד כשמונה חודשים מוזמנים של שיט. בהמשך יעברו לעוד שנה של שיט על אנייה אחרת של אותה החברה - קראון פרינסס (Crown Princess). וכמה זה עולה? המחיר משתנה כמובן בין האניות, העונות והיעדים, אך כל אחד מבני הזוג משלם בממוצע כ-89 דולרים ליום, כ-340 שקלים, כ-10,500 שקלים בחודש.
השהות של השניים על האנייה היא בעלות דומה לדיור מוגן מאוד יוקרתי, מה שהופך את השיטה שלהם לכזו שלא מתאימה לכל אחד. בתוך כך, ממשלות אוסטרליה מציעה לתושבים דיור מוגן מסובסד ושירותי בריאות ללבני הגיל השלישי. בנוסף, אם הזוג ייתקל במצב רפואי ממושך או חמור, ספינת התענוגות לא תהיה הסביבה המתאימה ביותר עבורם.
"זה אורח החיים שלנו", אמרה השבוע ג'ס אנסן. "באיזה מקום אחר נקבל את מה שיש על האנייה? אנחנו נהנים מארוחות ערב, הופעות וריקודים. במשך היום יש את את כל הפעילויות האלה. אני אוהב את ריקודי ההולה ואת הריקודים הסלוניים". בנוסף, ג'ס מציינת שלספינות שיט יש בדרך כלל צוות רפואי במשרה מלאה לטיפול במצבי חירום רפואיים, כמו גם שירותי ניקיון, Wi-Fi ומזנוני אכול כפי יכולתך הכלולים במחיר. "שכחנו איך מסדרים מיטה או שוטפים כלים", היא צוחקת. "נראה לי שאנחנו חייבים להישאר על הספינה כדי לשרוד".