תקרית לא שגרתית התרחשה שלשום בכיכר טקסים (Taksim Square) באיסטנבול שבטורקיה: ישראלים שחשפו עוקץ במסעדה והזהירו קבוצת ישראלים אחרת שלא לאכול במקום, הותקפו על ידי המלצרים שזעמו עליהם על כך שגרמו לעזיבת לקוחות את המקום.

הכל בחל כשמשי הרוש ובני משפחתה הגיעו כאמור למסעדה במרכז כיכר טקסים. לאחר שסיימו לאכול הרוש ובני משפחתה שילמו את החשבון ואז אחד המלצרים טען שהם צריכים לשלם עוד 500 לירות נוספות (כ-55 שקל). "בדקנו את החשבון שלוש פעמים ואת מנות שהזמנו מהתפריט והבנו שהם פשוט עוקצים אותנו. לא רצינו להתעמת עם המלצרים במסעדה אז שילמנו את החשבון והבטחנו לעצמנו שלמקום הזה לא נחזור יותר", שחזרה הרוש. "המלצרים הבינו שהצליחו לעקוץ אותנו והביאו לנו כוסות תה לרכך את העוקץ".

לדבריה, כמה דקות לאחר מכן קבוצה של תיירים ישראלים התיישבה בשולחנות במסעדה והרוש ובני משפחתה פנו אליהם והזהירו אותם שהעובדים במקום עוקצים את הסועדים ומרמים בחשבון. בשלב הזה הישראלים קמו מהמקום ועזבו את המסעדה.

מסעדה בטורקיה (צילום: משי הרוש)
המסעדה בה התרחש המקרה בטורקיה | צילום: משי הרוש

המלצרים שהבינו שהרוש ובני משפחתה הזהירו את התיירים וגרמו להם לאובדן הכנסה זעמו עליהם וחטפו מידיהם את כוסות התה שהתחילו לשתות. "זה היה מפחיד. המלצרים חטפו לנו מהיד את כוסות התה באמצע השתייה", סיפרה הרוש ל-mako. "הם התחילו לקלל אותנו וגירשנו אותנו מהמקום, כמעט הרביצו לנו. הרגשנו חובה להזהיר מטיילים ישראלים שלא יעקצו אותם כפי שעקצו אותנו".

הלירה הטורקית התרסקה - המקומיים החלו לעקוץ

לדברי הרוש, לפני כשמונה חודשים היא טיילה באיסטנבול ודברים כאלה לא קרו, אבל עכשיו בעלי העסקים המקומיים ונהגי המוניות עוקצים תיירים בין השאר בגלל התרסקות הלירה הטורקית. כך למשל, ישראלים רבים נדרשים לשלם על נסיעה בתוך איסטנבול 400 לירות (כ-72 שקל) במקום 70  לירות (13שקל) עד לפני פחות משנה.

"משדה התעופה למלון בטקסים, שזו נסיעה של כשעה וחצי, שילמתי 180 לירות (כ-33 שקל)", שחזרה יפה. "עכשיו הנהגים שרוצים לחגוג על חשבון התיירים דופקים מחירים מטורפים כמו 400 לירות על נסיעה של 20 דקות בתוך העיר. מי שלא בודק את המחירים וחוקר את העניין אוכל אותה והרבה ישראלים נעקצים על ידי הנהגים שרובם לא רוצים להפעיל מונה כי זה לא משתלם להם".

איסטנבול מונית (צילום: franz12, Shutterstock)
מונית באיסטנבול | צילום: franz12, Shutterstock

"נהגי המוניות ובעלי העסקים שנפגעו בגלל התמוטטות הלירה הטורקית, שהשכר שלהם נשחק מאוד למדו להרוויח כסף מעוקץ של תיירים, בדגש על ישראלים שמגיעים פעם ראשונה לעיר ונופלים בפח בקלות", סיפרה טלי, שנוהגת כמה פעמים בשנה לטוס לטורקיה. "זה לא קרה לפני הקורונה, זה משהו שהתחיל בשנה האחרונה. לצערי זה הולך ומתגבר וגורם ללא מעט תיירים פשוט לא להגיע לאיסטנבול. זה יבוא לטורקים כמו בומרנג אם לא יטפלו באותם רמאים ונוכלים".