חברות הנסיעות מדווחות כיום על גידול של כ-10% בהזמנות לטיסות וחבילות נופש לחורף הנוכחי לעומת החורף בשנה שעברה, ועל ירידה של יותר מ-15% במחירי הטיסות ליעדים רבים, ובהם ברלין, וינה, ברצלונה ובוקרשט. זאת, בנוסף לפערים של כ-40% בין המחיר הממוצע לחבילת נופש בשיא העונה באוגוסט לעומת חודשי החורף.

כניסתן של תשע חברות תעופה זרות נוספות בשנה האחרונה, ובהן שש המבצעות טיסות סדירות, לצד הירידה במחירי הדלק, הובילו להגדלת היצע היעדים של התייר הישראלי למקומות כמו זנזיבר ויעדים נוספים במזרח אירופה - מה שמגביר את התחרות בענף. 

לדברי בכירים בענף, היצע היעדים החדשים, שגדל מאז החתימה על הסכם שמים פתוחים ב-2012, משפיע גם על מחירי הטיסות ליעדים ותיקים במערב אירופה. "יעדי מזרח אירופה החדשים מעודדים את הגידול בהזמנות גם במרכז ובמערב אירופה - וגורמים לממוצע המחירים בשוק כולו לרדת", אומר זיו רונן, מנכ"ל חברת התיירות גוליבר. "אנחנו רואים את האפקט בחורף הזה גם במזרח הרחוק".

יעד בולט שהביא לירידה במחירים בעקבות הגידול בהיצע ובתחרות הוא בייג'ין. עד לאחרונה אל על היתה חברת התעופה היחידה שהפעילה טיסות ישירות מישראל לעיר - ותפסה נתח של 86% מסך ההזמנות ליעד. לפי נתוני אתר טרווליסט, ב-2015 מחיר ממוצע של טיסת אל על לעיר היה 1,249 דולר. ואולם באפריל 2016 גם חברת היינאן הסינית החלה להציע טיסות ליעד מתל אביב, במחיר ממוצע של 650 דולר. כיום, קצת יותר מחצי שנה אחרי כניסתה של היינאן, אל על תופסת רק 54% מסך ההזמנות של טיסות לבייג'ין והמחיר הממוצע של טיסותיה ליעד ירד ב-31%, ל-861 דולר.

 

בחברות הנסיעות טוענים כי הירידה במחירי הטיסות בשוק כולו גורמת לשינוי תפישתי משמעותי בקרב הצרכנים. "חופשה בחו"ל היא כבר לא משהו שעושים רק פעם בשנה, ורק בקיץ. התחושה היא שכל הזמן יש מישהו בחו"ל", אומר גיל סתיו, סמנכ"ל שיווק ומכירות בחברת התעופה ישראייר.

לדבריו, "המחיה הזולה ביעדים כמו בלגרד, קראקוב ובוקרשט, ומחירי הטיסות האטרקטיביים - הופכים את החופשה כולה למוצר נגיש, ולא רק את הטיסה. זה לא קשור רק למחירי הדלק ולמדיניות הלואו־קוסט, אלא גם להיצע הרחב בשוק. כיום אנשים לא מוכנים לשלם 700 דולר על טיסה לברלין כשהם יודעים שבמחיר הזה הם יכולים לקבל דיל שלם, כולל מלון וארוחות".

בנוסף, בשנים האחרונות מתגמל משרד התיירות חברות תעופה זרות הנוחתות בנמל התעופה עובדה הסמוך לאילת - במטרה למשוך תיירים מרחבי העולם לאזור. הטיסות שבאמצעותן מגיעים תיירים זרים לישראל מאפשרות גם לישראלים לטוס בזול לחו"ל, כאשר חלק מחברות התיירות מציעות בחודשי החורף חבילות נופש מוזלות במיוחד לממריאים מעובדה.

כך למשל, חברת התיירות אופיר טורס מציעה חבילות של שלושה לילות בבודפשט, עם טיסה מעובדה, במחיר שמתחיל ב-199 דולר לאדם בחדר זוגי, כולל לינה וארוחת בוקר. חברת התעופה הבריטית מונרך, הממריאה מעובדה, מציעה חבילות נופש ללונדון לשבוע במלונות ברמת שלושה כוכבים, כולל ארוחת בוקר, החל ב-699 דולר לאדם בחדר זוגי.

תאילנד (צילום: Shutterstock)
תאילנד | צילום: Shutterstock

תאילנד וזנזיבר: יעדים אקזוטיים, טיסות זולות

אחד היעדים המבוקשים ביותר על ידי ישראלים הוא תאילנד. חברות הנסיעה השונות מדווחות על עלייה במספר ההזמנות לתאילנד לחופשה בדצמבר וינואר, בזכות המחירים האטרקטיביים, טיסות ההמשך הנוחות ומזג האוויר הקיצי המבשר על סיומה של עונת הגשמים. גם שנת האבל שהוכרזה בעקבות מות המלך, שמשפיעה במידה מסוימת על התיירות המקומית, לא עוצרת את התנועה לבנגקוק ולאיים.

מחירי הטיסות לבנגקוק יכולים להגיע בפברואר (עם טיסות המשך) גם ל-600 דולר. משפחות רבות שהקדימו להזמין הצליחו לתזמן את חופשת חנוכה בחו"ל, אם כי הצמידות לחג המולד גורמת השנה לעלייה במחירי הטיסות והלינות.

 

24 מעלות - במינימום

יעד נוסף שמשך בקיץ האחרון את הישראלים ומוסיף להיות אטרקטיבי גם בחודשי החורף הוא זנזיבר. בחבל הארץ הזה הטמפטורה המקסימלית היא 33 מעלות והמינימלית - 24 מעלות. בחודשי החורף לעתים יורד גם גשם, אך בממוצע רק בחמישה ימים בסך הכל.

לזנזיבר יוצאות טיסות שבועיות ישירות שמציעה חברת ארקיע. מדובר ביעד אקזוטי עם מחירים נוחים מאוד (מחיר לשבוע למלון 4 כוכבים מתחיל ב-1,429 דולר - כולל טיסות), וניתן לשלב אותו בחופשה ארוכה יותר עם ספארי בטנזניה. צ'רטרים ישירים ליעד, שלא פועלים לאורך כל התקופה, מוצעים באתרי השונים ומחירם מתחיל ב-750 דולר לאדם. טיסות ההמשך ליעד מתחילות ב-1,000 דולר לאדם, ויכולות לכלול יותר מעצירה אחת. חבילות נופש לשבוע מוצעות אצל חברות הנסיעות הישראליות החל ב-1,090 דולר לאדם, כולל טיסה וחצי פנסיון.

למי מיועד: סטודנטים בחופשת סמסטר, פנסיונרים, וזוגות ללא ילדים שיכולים לקחת הפסקה מהעבודה.

אין תמונה
לפלנד

לפלנד: רכיבה על מזחלות ודיג באגם קפוא

אם קור שחודר לעצמות לא מרתיע אתכם, טיול בחלק הצפוני ביותר של אירופה יכול לספק הרפתקה מיוחדת ומרתקת בפחות מ–0 מעלות. החודשים המומלצים לטיולים ללפלנד, חבל ארץ החולש על פני ארבע מדינות שונות (נורווגיה, שוודיה, פינלנד ורוסיה) הם פברואר ומארס.

השיא של טיול ללפלנד יהיה צפייה בזוהר הצפוני (אורורה) - תופעה נדירה של תנועת חלקיקים המתנגשים במולקולות ופולטים אורות בצבעים מיוחדים. חוץ מלקוות להיות בזמן הנכון ובמקום הנכון כדי לצפות במופע המרהיב, אפשר לבקר בחוות גידול ואילוף של כלבי האסקי סיבירי ולצאת לסיבוב על המזחלות, ללמוד לדוג באגם קפוא, לצפות במפלים קפואים ולבקר בגן החיות הצפוני בעולם.

חברות הנסיעות קשרי תעופה וכרמל תיירות מוציאות טיולי ספארי חורף מאורגנים המגיעים גם לחלקה השוודי של לפלנד, וכוללים שיט בשוברת קרח וכניסה למים הקפואים עם חליפות חלל. רוב החברות מוציאות טיסות ישירות עם חברת סאן דור לרובניימי, בירת לפלנד הפינית, בשיא העונה.

החבילות הסטנדרטיות שמציעות חברות נסיעות נעות בין חמישה לשבעה ימים. בחברות ממליצים למי שנוסע לטיול של יותר מארבעה לילות לצאת לנקודות תצפית של הזוהר הצפוני יותר מפעם אחת, וכך להגדיל את הסיכויים לראות אותו.

למי מיועד: משפחות שכבר טיילו הרבה בעולם. יכול להתאים גם לחובבי טיולי אקסטרים בשל השילוב של הטיול עם אטרקציות חורף ייחודיות.

בודפשט (צילום: Ihor Pasternak, Shutterstock)
בודפשט | צילום: Ihor Pasternak, Shutterstock

מזרח אירופה: ליהנות מאווירת חג המולד במחירים נוחים

בחברות הנסיעות צופים כי יעדי מזרח אירופה, ובהם ורשה ובודפשט, יהיו פופולריים בחורף הקרוב. שווקי חג המולד האטרקטיביים, עם מבצעים והוזלות לתיירים שמתחילים כבר בסוף נובמבר, ולצד מחירן של טיסות לואו־קוסט ישירות, שיכול לרדת לפחות מ-100 דולר לכיוון - מושכים את המטיילים.

הזמן האידיאלי לביקור ביעדים האלה הוא השבועיים הראשונים של דצמבר, שבהם המחירים נמוכים יותר מאשר בחג המולד. אף שהחג מתחיל רק ב-24 בדצמבר, הערים הגדולות מלאות קישוטים צבעוניים ותאורה מיוחדת כבר מתחילת החודש - והמבקרים בהן יוכלו ליהנות מאווירה חגיגית.

יעדי מזרח אירופה מושכים תיירים בעיקר בזכות היצע חיי הלילה התוססים, קניות במחירים נמוכים, ארכיטקטורה והיסטוריה עשירות, ובתי מלון במגוון של רמות ומחירים. לפי חברת התיירות אשת טורס, כבר בחורף אשתקד נרשמה עלייה של 20% בהזמנות ליעדי מזרח אירופה לעומת 2015, ובאתר טרווליסט מדווחים כי בדומה לשנה שעברה, פראג שומרת על מקומה בראש יעדי הטיסות בתקופה זו. 

לעומת זאת, פריז עדיין לא התאוששה מפיגועי הטרור אשתקד, וממשיכה לאבד את מעמדה כיעד תיירותי מוביל. עד כה נרשמו באתרי הנסיעות ירידות דרמטיות בביקושים לפריז, וירידות מתונות יותר לרומא, ברלין וברצלונה - יעדים נוספים שנהנו מביקוש רב באופן מסורתי.

ב-smartair, אתר הזמנות של טיסות, מייחסים את ההתחזקות של מזרח אירופה על חשבון מערבה לכניסה של חברות לואו־קוסט כמו טראנסאוויה לשוק הישראלי, שעודדה הורדת מחירים משמעותית בטיסות למזרח אירופה. גם ורשה ומוסקווה, למרות מזג האוויר הקר בהן בחודשי החורף, הן יעדים מתפתחים לנופשים הישראלים.

למי מיועד: למי שקור אירופי חודר לא מרתיע אותו ולמי שהמלה sale מרגשת אותו.

ספינת תענוגות (צילום: Rawpixel.com, Shutterstock)
קרוז קריבי | צילום: Rawpixel.com, Shutterstock

קרוז בים התיכון או בקריביים: 50% פחות

מי שלא ניסה מעולם קרוז — אולי החורף הוא נקודת התחלה טובה. קרוז באגן הים התיכון בחורף זול באופן משמעותי מאשר בעונת הקיץ, ואף מוצעת גישה למגוון ערי נמל במדינות הנושקות לים התיכון ובהן קרואטיה, צרפת, גיברלטר, איטליה, מלטה, מונקו, מרוקו, ספרד וטורקיה.

לפי חברת ההפלגות האיטלקית MSC, בתקופה זו המחירים צונחים בכ–50% לעומת עונת הקיץ, והתפוסה החלקית בספינה והאוכלוסייה הבוגרת יותר, מאפשרת חופשה רגועה מתמיד.

 אופציה נוספת להרגיש את הגלים מבלי לראות פרצופים זרים היא השכרת יאכטה פרטית. מועדון השיט דרך הים מציע השכרת יאכטות במגוון גדלים, החל מ-2 חדרי שינה המתאימה ל-4 אנשים ועד ליאכטות המתאימות ל-10 נופשים.

היאכטות כוללות ציוד מטבח מלא, מצעים, מזגן וחשמל וניתן לשכור גם סאפים או קיאקים שיהיו על היאכטה. במידה ואין לכם רישיון סקיפר ניתן לשכור את שירותיו של סקיפר מקצועי. בחודשי החורף תאילנד, איי באהאמאס, איי הבתולה וקובה מהווים נקודות מוצא נהדרות להפלגה במי האוקיינוס. מחיר לאדם נע בין 1,500-2,000 יורו, לא כולל כרטיסי טיסה, העברות, אוכל ושתיה.

למי מיועד: בעיקר זוגות מבוססים הרוצים ליהנות מטיול רומנטי בלי הילדים.

בוקרשט (צילום: Aleksandar Todorovic, Shutterstock)
לא חייבים שלג, אפשר גם לקפוץ לבוקרשט | צילום: Aleksandar Todorovic, Shutterstock

רומניה וגיאורגיה: סקי וטיולי שלג לכל המשפחה

תיירות הסקי משגשגת בעולם בשנים האחרונות, ואם בעבר חופשות סקי נחשבו לנחלת האלפיון העליון, כיום יותר מ-40 אלף ישראלים יוצאים מדי חורף לאתרי הסקי, לפי הערכות בענף. מחירי חבילות הסקי מתחילות ב-650 דולר לשבעה לילות באתרים הקטנים ויכולות להגיע גם ל-2,000 דולר בקלאבים היוקרתיים ביותר. במרבית המקרים החבילות כוללות טיסה, מדריך, לינה, סקי־פס וחלק מהציוד.

מי שמיצה את הגלישה או חרד על איבריו, אבל בכל זאת מעוניין לגוון בטיול המשלב אלמנטים של שלג, יכול ליהנות גם ממגוון פעילויות שלג אחרות, שמציעים חלק מאתרי הגלישה. הפעילויות מיועדות לכל המשפחה, וכוללות גלישה באבובים במסלולים מושלגים, נסיעה במזחלות, החלקה על הקרח ומסלולי הליכה בשלג ברמות שונות. 

בחברת איילה גיאוגרפית החליטו לפתח את חוויית השלג מעבר לסקי, ולהוציא מדי חורף את הנוסעים לכמה טיולי סופשבוע חווייתיים, הכוללים רכיבה על אופנועי שלג באזורים ההרריים והכפריים של רומניה וגיאורגיה. טיול אופנועי שלג משלב אתרי ספא, מפלי קרח ומסלול ברכסי ההרים. מי שיבחר לטייל ברומניה יוכל אף לבקר במערת הדובים שבהרי הקרפטים.

למי מיועד: מתאים במיוחד למשפחות שמיצו את חופשת הסקי המסורתית, אך אפשר לשלב גם אתר סקי קרוב.

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker. עוד באתר:
>> המהפכה שמתכנן האוצר בביטוח סיעודי: כך זה ייראה
>> כך יכולה להיראות החופשה שלכם: 119 ימים, 49 יעדים, 32 מדינות - ו-50 אלף שקל