שנים לפני תחילת הקורונה, בלא מעט יעדים בעולם החלו להילחם נגד כמות התיירים הגדולה (תיירות יתר) שמגיעה והורסת, לטענתם, את מרקם החיים התקין בעיר, גורמת לעליית מחירים של הדירות  (בגלל איירבי אנד בי) ומובילךה לעומס גדול. הערים המרכזיות שנלחמו בכמות התיירים היו מקומות כמו ברצלונה, אמסטרדם, ונציה ועוד.

כעת, לאחר ששלוש השנים של הקורונה נגמרו, גם התיירים חזרו בהמוניהם להציף את הרחובות והמחאות נגד התיירים חזרו גם הן. בתוך כך, בברצלונה, אחת הערים שהכי סובל מתיירות היתר, התקיימה אתמול (ש') הפגנה במהלכה חסמו את הכניסה לפארק גואל (Parc Güell) המפורסם בעיר, במחאה לקראת הקיץ שצפוי להיות עמוס במבקרים.

במהלך ההפגנה צעקו המוחים: "את השכונה לא מוכרים! על השכונה שלנו מגינים!", כמחאה על האופן שבו שכונות מגורים הופכות יותר ויותר לצפופות ויקרות בגלל עומס התיירים שמגיעים וישנים בהן. במהלך ההפגנה אף חסמו את הכניסה לפארק.

תושבי ברצלונה סובלים לטענתם כבר שנים מטשטוש שבין התיירות לחיים הפרטיים של המקומיים. על פי התושבים, ככל שעוברות השנים, מצטמצמים המרחבים הציבוריים, גני המשחקים ומרחבי המחייה, וכל אלה מפנים מקום לעוד אטרקצייה תיירותית ודרך להכניס כסף קל לקופה הציבורית.

כך, אחרי סגרדה פמיליה (Sagrada Familia), הכנסייה המפורסמות בעיר הקטלונית, פארק גואל הוא המקום הכי מתויר שיש, ובכך הוא דחק את התושבים שגרים באזור וכיום משמש כמעט רק למבקרים מזדמנים. גם פיקוח על כמות הנכנסים, שהחל בשנת 2013, לא עזר.

פארק גואל, ברצלונה (צילום: Iakov Filimonov, Shutterstock)
פארק גואל | צילום: Iakov Filimonov, Shutterstock

"המצב הופך לבלתי נסבל", אומרים התושבים שדורשים ממועצת העיר "למצוא פתרון אמיתי למצב". לטענתם הפתרון היחיד הוא להתחיל להעדיף את המקומיים על פני תיירים, מה שלא קורה כבר שנים ארוכות.