רוב מדינות העולם הוציאו אזהרות מסע לאזרחיהן מלבקר בישראל בזמן המלחמה, אבל כעת יוצאות אזהרות למטיילים שצריכים גם לנקוט משנה זהירות כאשר הם מבקרים באזורים מסוימים של מדינות שכנות או סמוכות וביניהן מצרים, ירדן וטורקיה.

מצרים היא אחת המדינות שמושפעות מהמלחמה בישראל, בייחוד לאור השמועות על האפשרות לפתיחת מעבר רפיח לעזתים אל חצי האי סיני. כבר ים תחילת הלחימה הוציא המל"ל אזהרה לישראלים בסיני לצאת מהאזור כמה שיותר מהר. בתוך כך, גם מדינות העולם מתחילות להזהיר את אזרחיהן מפני הגעה למצרים, בייחוד לסיני והאזורים הסמוכים לגבול. 

ה-AA, משרד החוץ הפדרלי בגרמניה, מזהיר כעת מפני נסיעה לצפון חצי האי סיני, לאזור הגבול בין מצרים לישראל (למעט טאבה) ולאזורים מרוחקים בסהרה. סיורים בודדים וטיולים יבשתיים ללא ליווי בדרום חצי האי סיני אינם מומלצים. ה-AA מצביע גם על האירוע ב-8 באוקטובר 2023, בו שוטר ירה למוות בשני תיירים ישראלים ומדריך טיולים מצרי באתר תיירות באלכסנדריה.

משרד החוץ של בריטניה (FCDO) לא פרסם אזהרה להימנע מנסיעה למצרים כפי שעשה לישראל, אך קורא לתיירים לשמור על ערנות ולנהוג בזהירות באתרי תיירות ומרכזים דתיים, כמו גם בהתכנסויות ציבוריות. משרד החוץ של אירלנד (DFA) ממליץ שלא לנסוע למחוז צפון סיני, כולל דרך טאבה-סואץ שכרגע משרתת בעיקר את הצבא המצרי.

שארם א שייח סיני  (צילום: Solarisys, shutterstock)
אזהרות לאזורים מסוימים במצרים ובסיני | צילום: Solarisys, shutterstock

> המל"ל: אלה המדינות שלא מומלץ לטוס אליהן עכשיו

> במרוקו שורפים דגלים - הישראלים מבטלים טיולים

> פחד במצרים: ישראלים גורשו מבית מלון

מטיילים בעולם הביעו דאגה גם לגבי חופשות שהוזמנו לטורקיה, אך הנסיעה לטורקיה עבור מטיילים שאינם ישראלים אינה מושפעת מהסכסוך בין ישראל לחמאס. עם זאת, משרד החוץ הבריטי הוציא אזהרה לאזרחיו מפני כל נסיעות לכל מקום בטווח של 10 קילומטרים מהגבול עם סוריה ומפני כל נסיעות למעט חיוניות למחוזות סירנק וחאקארי. מוקדי תיירות, לרבות איסטנבול, אנטליה וקפדוקיה, כמו גם אתרי נופש על החוף נותרו לא מושפעים וחברות התעופה מהעולם פועלות כרגיל.

המל"ל הוציא אזהרה לישראלים השוהים בטורקיה והעלה את רמת הסכנה לרמה 4, הגבוהה ביותר. כלומר, מי שכבר נמצא בטורקיה צריך לעזוב כמה שיותר מהר ועד אז יש להישמר ולגלות ערנות. כמו כן, מומלץ שלא להסתובב במקומות הומים ולהימנע מהתקהלויות, כולל הפגנות. חברות התעופה הטורקיות והישראליות הפסיקו את הטיסות שלהן לטורקיה עד להודעה חדשה.

איסטנבול טורקיה (צילום: aliaksei kruhlenia, shutterstock)
המלצה לא להגיע למחוזות מסוכנים בטורקיה | צילום: aliaksei kruhlenia, shutterstock

בשונה מטורקיה, המצב בירדן עבור ישראלים הרבה יותר חמור, ובמל"ל הוציאו פרסום המזהיר ישראלים השוהים בירדן כעת עם המלצה לעזוב את המדינה בהזדמנות האפשרית. עם זאת, מועצת התיירות של ירדן פרסמה הודעה שבה היא מדגישה כי המדינה היא "יעד בטוח ומסביר פנים לתיירים מרחבי העולם". בתוך כך, רוב יעדי התיירות בירדן לא מושפעים מהמלחמה והטיסות לנמלי התעופה של עמאן ועקבה ממשיכות לפעול כרגיל. "אנחנו רוצים להרגיע את כולם שגבולות ירדן פתוחים לתיירים, ואנחנו להוטים לחלוק את החוויות יוצאות הדופן שלנו עם העולם", אומר משרד התיירות הירדני.

עם זאת, מדינות העולם לאו דווקא משוכנעות שהמצב בירדן רגוע ויציב כפי שמנסה המדינה להציג. ארצות הברית הגדירה את רמת הסיכון בירדן לרמה 2, ומבקשת מאזרחיה לנקוט במשנה זהירות עקב טרור, כשבאזורים מסוימים ישנו סיכון מוגבר. לפי מחלקת המדינה של ארצות הברית, קבוצות טרור ממשיכות לתכנן פיגועים אפשריים בירדן. טרוריסטים עשויים לתקוף עם מעט אזהרה או ללא אזהרה כלל, להתמקד באתרי תיירות, מוקדי תחבורה, שווקים וקניונים ומתקני ממשל מקומי.

עמאן  (צילום: leshiy985, shutterstock)
חשש מאפשרות לפיגועים נגד תיירים. ירדן | צילום: leshiy985, shutterstock

גם במשרד החוץ הבריטי מזהירים את האזרחים שלהם המבקרים בירדן: "ה-FCDO ממליץ לוותר על כל נסיעות למעט חיוניות בטווח של 3 ק"מ מגבול ירדן עם סוריה", נכתב בפרסום. משרד החוץ הבריטי גם הזהיר כי מעברי הגבול בין ירדן לישראל עשויים להיסגר בהתראה קצרה בשל הסכסוך המתמשך.