למרות אזהרות המסע החמורות שפרסם המל"ל, על פי רשות שדות התעופה כ-2,500 ישראלים חצו את הגבול לסיני לחגוג את חג הפסח. למרות שעברו כמעט שבעה חודשים מאז החלה המלחמה, ישראלים שהגיעו לנפוש בימים האחרונים בדהב ובשארם א-שייח' גילו שהמקומיים לא בדיוק שמחים לראות אותם ולא חיכו שהם יחזרו.
ריטה שהגיעה עם בן זוגה לדהב סיפרה על היחס העוין שקיבלו: "כששמעו שאנחנו ישראלים קיללו אותנו וירקו לעברנו. הרגשנו שאנחנו בסכנה ממשית ולצערי השוטרים במקום לא סייעו לנו. זו הייתה סיטואציה לא נעימה. צעקו לנו שישראל רוצחת ילדים ושצריך להשמיד אותנו. גם ככה אין ישראלים בסיני ועכשיו אני מבינה איזו טעות עשינו שבאנו לפה. לא הייתה אלימות פיזית אבל התחושה הייתה לא נעימה".
כמה ישראלים ששהו בשארם א-שייח' וטיילו בשוק המקומי במטרה לקנות מזכרות זכו ליחס דומה. "הגענו לשוק לקנות מזכרות וכל מיני שרשראות ופתאום אחד המקומיים ששמע שדיברנו בעברית התחיל לקלל שצריך לרצוח אותנו ושאנחנו עם של רוצחים", אומר אודי שחזר מסיני בימים האחרונים. "היינו במבוכה ועוד אחר כך הצטרפו אליו עוד כמה צעירים והקיפו אותנו וצעקנו עלינו שאנחנו לא רצויים פה. היו כמה בעלי חנויות שהגנו עלינו וגירשו את המקללים אבל עזבנו את המקום. לא כדאי לבקר בסיני בתקופה הזו שבקלות יכלו לעשות בנו לינץ'. היינו כמה פעמים בעבר בשארם לא נתקלנו ביחס כזה. לא נחזור לפה יותר ושמצידי יגוועו ברעב. יש כאלה שלא מגנים את הטבח ואפילו אומרים שזה מגיע לנו. פירנסנו אותם במשך שנים שעכשיו יחפשו מי יבוא להם לסיני. צריך להחרים את המקום הזה".
מדריך טיולים ותיק בסיני ציין כי יש לעשות הפרדה בין סיני הקלאסית לבין הערים בסיני: "בסיני הקלאסית בחושות ובחופים לא תיתקל ביחס עוין כלפי נופשים ישראלים. הם לא עוסקים בפוליטיקה, הם מחפשים להתפרנס. הבעיה היא בערים שבהן מתגוררים אזרחים מצריים שמושפעים ממה שקורה במצרים ביחס לישראל על רקע המלחמה בעזה ובמקומות כאלה סביר להניח שישראלים ייתקלו ביחס עוין".