בדרך כלל, אירועים כמו האולימפיאדה גורמים לעיר המארחת לפקקים נוראיים, למלונות תפוסים, למסעדות עסוקות ולרכבות צפופות. אבל בימים האחרונים לונדון הפכה לעיר רפאים.
התיירים הוזהרו מהפקקים והתורים הארוכים באטרקציות ובמסעדות ותושבי לונדון והסביבה, שעובדים בבירה, הונחו בכלל לעבוד מהבית, כדי לא להתקע בפקקים. כך, מאות אלפי עובדי ציבור הונחו שלא להגיע לעבודה. אבל מרוב אזהרות – כולם נמנעים מלהגיע ללב הבירה והעיר הפכה לשוממת.
הפתעה לא נעימה לעסקים
ברנרד דונהיו, מאיחוד אתרי התיירות המובילים בלונדון שמייצג, בין השאר, את קתדרלת סיינט פול ואת גן החיות של לונדון, אמר ל"דיילי מייל" ש"יש שתי קבוצות של אנשים שפשוט לא מגיעים. הראשונה, הם התיירים הקבועים של לונדון, שנשארים כנראה במקום אחד בעיר, בגלל ההנחה שהכל יהיה עמוס. השנייה, הם תושבי לונדון והבריטים שהוזהרו מראש מפני סיוט תחבורתי. אנחנו חייבים להעביר להם מסר – חוץ מכמה שעות לחץ באיזורים מאד מסויימים, התחבורה כאן זזה בצורה מאד חלקה"
"באופן אירוני", מוסיף דונהיו, "מעולם לא היה זמן טוב יותר לבקר כאן בלונדון, בגלל שהתורים קצרים יותר וזמני הפתיחה של כל האטרקציות התיירותיות הורחבו".
מסקר שנערך עבור אתר התיירות "TripAdvisor", עולה שנכון לעכשיו, האולימפיאדה לא הביאה להקפצה רצינית של העסקים, כפי שקיוו. בעל מלון אמר לאתר ש"ההשפעה השלילית של המשחקים האולימפיים היתה הפתעה מאד לא נעימה לעסקים".
עיר רפאים
גם נהגי המוניות נפגעו מאולימפיאדה. סטיב מקנמרה מאיגוד נהגי המוניות אמר, "בדרך כלל תשעים אחוזים מהלקוחות שלנו הם תושבי לונדון, אבל הם כולם עזבו את העיר וקיבלו הנחייה לעבוד מהבית, והם לא הוחלפו על ידי תיירים. אני לא מבין איפה כל התיירים נמצאים ואיך הם נעים ממקום למקום, אבל לונדון הפכה לעיר רפאים.
אבל את ראש עיריית לונדון, בוריס ג'ונסון, הנתונים לא מטרידים והוא ממשיך להתעקש שהכל כרגיל ואפילו טוב יותר "אלפי אנשים מגיעים ללונדון, המלונות מלאים, אירועי האולימפיאדה מושכים מספרים אדירים של אנשים והתיירים נהנים מהחיים התוססים. יש גם שורה של אירועים חינמיים לכל המשפחה וגם אירועי ספורט חינמיים.