שר התיירות, חיים כץ, הגדיר את אזהרת המסע של משרד החוץ הגרמני, שעדיין בתוקף, כחסרת בסיס. "אני לא יודע למה זה עדיין קיים. אזורי התיירות בישראל בטוחים", אמר כץ אתמול (שלישי) ביריד התיירות ITB בברלין. כמו כן, הוא אמר שבכוונתו לפעול כדי שאזהרת המסע הזו תוסר והתיירים יחזרו לישראל.

עד למלחמה הגיעו לישראל מדי יום כ-13,000 תיירים בממוצע מכל העולם. לאחר מכן, התיירות כמעט נעצרה ולאחרונה היו בממוצע 2,700 תיירים נכנסים ביום, ובטווח הבינוני בישראל מצפים ל-9,000 עד 10,000 תיריים שיגיעו לבקר בישראל. לדברי השר, גם מגרמניה, שבה נערך היריד, מגיעים מטיילים אבל רק בטפטוף בעת זו. כדי לשים את זה בפרספקטיבה: בשנת 2023, כ-230,000 תיירים ממדינות דוברות גרמנית נסעו לישראל עד למלחמה, כששאר הנכנסים הגיעו בעיקרם הגדול מצרפת ומארצות הברית.

שר התיירות חיים כץ, חנך את הביתן הישראלי ב- ITB בהשתתפות בכירי תעשיית התיירות ונציגי שגרירות ישראל בגרמניה. בתערוכה משתתפים כ-10,000 נציגים מ-160 מדינות, ויבקרו בו כ-100,000 אנשי מקצוע מתעשיית התיירות בעולם, מקבלי החלטות ועיתונאים. השר מקיים פגישות עם שרים מקבילים, חברות תעופה, חברות תיירות מהגדולות באירופה, ראשי ארגון DRV ואיגוד הנסיעות הגרמני המייצג את תעשיית התיירות הגרמנית. מנכ"ל המשרד, דני שחר, נפגש עם מקביליו ממדינות אירופיות ועם נציגי חברות תעופה וסוכנים מובילים בשוק דוברי גרמנית.

אזהרות מסע לישראל עדיין בתוקף

בדומה לאזהרות המסע של מרבית מדינות העולם, משרד החוץ הגרמני ממשיך להזהיר את אזרחיו מפני נסיעה לישראל, לשטחי הרשות ולעזה. בעצת המסע נכתב בין היתר: "ירי הרקטות מעזה על כל חלקי ישראל, כולל תל אביב וירושלים, נמשך והמצב נותר תנודתי ביותר ולא ניתן לשלול הרחבה של הסכסוך". חשוב לציין שאזהרת מסע היא אינה איסור נסיעה, אולם בפועל מפעילי תיירות וחברות תעופה קושרות את עצמן להמלצות ולאזהרות וכך גם הנוסעים.

חיים כץ שר התיירות בתערוכת ITB בברלין גרמניה (צילום: TOBIAS SCHWARZ)
פועל כדי לבטל את אזהרות המסע לישראל. שרת התיירות חיים כץ בתערוכת ITB, ברלין | צילום: TOBIAS SCHWARZ

 

כידוע, נמל התעופה נותר פתוח למרות שחברות תעופה רבות צמצמו או הפסיקו את הטיסות שלהן כתוצאה מהתקיפה והמלחמה המתמשכת. מספר הטיסות הזמינות כעת עולה שוב, על פי משרד התחבורה הישראלי ומספרן עוד צפוי לעלות משמעותית במהלך האביב.

לופטהנזה הגרמנית טסה שוב לישראל מתחילת ינואר, אך 20 הטיסות השבועיות לנתב"ג וממנו הן רק כ-30 אחוז מלוח הטיסות הרגיל וכמובן שיש גם טיסות ישירות מגרמניה עם חברת אל על. חברת התעופה האמריקנית יונייטד רוצה לטוס שוב מדי יום מניוארק ליד ניו יורק לישראל החל מהיום (6 במרץ). בחברה אומרים שהם מתכוונים לעקוב אחר המצב מקרוב ויתאימו את תוכניות הטיסה במידת הצורך. חברת הלואו-קוסט האירית ריינאייר הפסיקה תחילה את טיסותיה לתל אביב, שהחלו ב-1 בפברואר, מה-27 בפברואר - אך בגלל שאגרות נמל התעופה גבוהות מדי מבחינת חברת התעופה הם רוצים להשעות את הטיסות עד שטרמינל 1, שנסגר כרגע וזול יותר לחברת התעופה, יחזור לפעול.