חדשות על שריפות מגיעות מאזורים רבים במדינות שסביב הים התיכון, עם טמפרטורות שעלו לרמות שיא בשל אותו גל חום שסוחף בשבועיים האחרונים את האזור. ביוון נמשכות השריפות באיים רודוס, קורפו ואוויה ובחלקים מהיבשת. גם במדינות אחרות כמו צרפת, פורטוגל, ספרד וצפון אפריקה נאבקים בשריפות שחלקן מאיימות על יישובים ואזורי תיירות.

שריפת היער שפרצה ביום שני בערב בעיר הנופש קמר (Kemer) שבמחוז אנטליה בטורקיה עדיין לא כובתה לחלוטין. נמסר כי השטח שנשרף עד כה עלה על 180 דונם. התקשורת המקומית מפרסמת כי 654 אנשי צוות, עם 10 מטוסים, 29 מסוקים, 80 כבאיות וציוד בנייה, סייעו ביום רביעי בניסיונות כיבוי השריפות. על אף הפעולות, השריפה נמשכה בשעות המוקדמות היום (חמישי), וכוחות ההצלה עדיין נמצאים במקום במטרה לוודא שהשריפות לא יידלקו מחדש. על פי הרשויות, לא קיימת סכנה כעת לאף אחד מהערים או הכפרים באזור, אך יש להישמר ולהישמע לעדכונים של כוחות הביטחון. שריפות יער פרצו ברובע בייקוז וסולטנגזי באיסטנבול, כמו גם ברובע קיניק של עיר הנמל הגדולה איזמיר. 

איטליה נפגעה גם היא מסופות אלימות ושריפות. לפחות שבעה בני אדם נהרגו ביום שלישי לאחר סערות בצפון ושריפות בר באי סיציליה, לשם הוציא משרד החוץ אזהרת מסע. בין ההרוגים הייתה נערה בת 16, וראש הממשלה, ג'ורג'יה מלוני, אמרה כי הנערה מתה כשעץ נפל על האוהל שלה במהלך ששהתה במחנה צופים כשרוחות חזקות וגשם זלעפות התחוללו במקום במהלך הלילה. הרשויות ברומא בוחנות את האפשרות לסגור באופן זמני את הקולוסיאום לאחר שמספר רב של תיירים התעלפו מהחום הכבד ששורר במקום בימים האחרונים.

גם יוון ספגה קיץ קשה במיוחד, כשהרשויות פינו יותר מ-20,000 בני אדם בימים האחרונים מבתים ומאתרי נופש בדרום אי הנופש רודוס. התקשורת המקומית מדווחת כי מעל ל-3,000 תיירים חזרו לביתם, על פי נתוני משרד התחבורה, ומפעילי טיולים, חברות תעופה ומטיילים רבים ביטלו את החופשות הקרובות במדינה. ראש ממשלת יוון, קיריאקוס מיצוטקיס אמר: "אני אציין את המובן מאליו: מול מה שכדור הארץ כולו מתמודד, במיוחד הים התיכון שהוא נקודה עם נטייה לשינויי אקלים, אין מנגנון הגנה קסום. אם היה היינו מיישמים אותו".

בצרפת, כמעט 100 כבאים ניסו להשתלט על שריפה בעיריות של קאן-סור-מר (Cagnes-sur-Mer) ו-ווילנב-לובט (Villeneuve-Loubet), קרוב לנמל התעופה הבינלאומי של ניס, אמרו גורמים רשמיים ביום שלישי. מחוז בוש-דו-רון (Bouches-du-Rhone) הושם ביום שלישי תחת "התראה אדומה", כאשר הרשויות דיווחו על "סיכון גבוה מאוד" לשריפות. יותר מ-300 כבאים נאבקו בבלימה של שריפות ליד העיר ארל (Arles), כך מסרה המשטרה.

בקרואטיה, הרוחות היו כה חזקות עד שמטוסי כיבוי לא יכלו להמריא, כך דיווחו כלי תקשורת מקומיים. כבאים נאבקו בשריפות שפשטו ביום שלישי ממש דרומית לעיר דוברובניק שבים האדריאטי, יעד תיירותי שבחודשי הקיץ מתמלא בהמוני מבקרים. "זה היה לילה ארוך אבל הצלחנו להדוף את החלק החשוב של השריפה שהתקרבה לבתים", אמר מפקד יחידת הכיבוי האזורית לסוכנות הידיעות AP. "עלינו להיזהר כי הרוח החלה להתגבר והאש יכולה לגדול שוב". הרוחות החזקות שנשבו באזור הגיעו גם למונטנגרו השכנה, שם טבעו שני בני אדם וכמה נפצעו כאשר רוחות דרומיות חזקות פגעו בחוף, כך מסרו רשויות הנמל בעיירות אולצ'יני ופטרובץ'.

שריפה שהתפשטה במהירות במרכז האי הספרדי גראן קנריה שלשום גרמה לרשויות לפנות מאות תושבים, לסגור שלושה כבישים ולהפעיל מסוקי כיבוי. אנטוניו מוראלס, ראש מועצת האי של גראן קנריה, אמר שכ-100 כבאים ותשעה מטוסים פעלו לכיבוי השריפה שששרפה עד כה כ-200 דונם של יער.

בפורטוגל, בדרך כלל אחת המדינות האירופיות שנפגעות בצורה הקשה ביותר משריפות, על פי נתוני האיחוד האירופי, מאות כבאים נאבקו ביום שלישי כדי לכבות את התפשטות האש ליד יעד הנופש הפופולרי קשקאיש (Cascais) לא רחוק מהבירה ליסבון, כשרוחות חזקות הקשו על המאמצים. השריפה החלה באזור הררי של פארק סינטרה-קשקאיש, המשתרע על פני כ-145 קמ"ר מערבית לליסבון. יותר מ-600 כבאים נשלחו לאזור ומטוסי כיבוי נאבקו בשריפה אך נאלצו להפסיק לפעול עם כניסת הלילה. חשוב לציין כי פורטוגל נמצאת תחת בצורת קשה המשפיעה על 90 אחוז מהמדינה. כעת מדווחות הרשויות כי השריפות נמצאות תחת שליטה ולא נשקפת סכנה לנפש או לרכוש.

גם מדינות בצפון אפריקה נאבקות בימים האחרונים עם שריפות ענק שכבר גבו את חייהם של עשרות בני אדם בשבוע האחרון. שריפות בר שהתפשטו באלג'יריה הותירו 30 הרוגים ואילצו פינוי של מאות בני אדם מבתיהם. ברחבי המדינה נעשו מאמצים לשלוט בהתפשטות הלהבות במבצע לאומי בהשתתפות של 7,500 כבאים ו-350 משאיות יחד עם תמיכה אווירית. זאת לאחר שהטמפרטורות הגיעו ל-48 מעלות בחלקים שונים של צפון היבשת ביום שני האחרון. 

שריפות פרצו ביערות אורנים גם בתוניסיה השכנה סמוך לגבול עם אלג'יריה, ואלה אילצו לפחות 300 בני אדם להתפנות דרך הים והיבשה, עם טמפרטורות של קרוב ל-50 מעלות. לעומת המדינות האחרות, בתוניסיה ובאלג'יריה פורצות יותר ויותר שריפות בחודשי הקיץ בשנים האחרונות. בשנת 2021 היה הקיץ הקטלני ביותר באלג'יריה זה עשרות שנים כאשר 90 בני אדם מתו בעקבות השריפות.

נציב האיחוד האירופי לניהול משברים, יאנז לנרצ'יץ' אמר אתמול (רביעי) כי בריסל רוצה לחתום השנה על חוזים של עד 12 מטוסי כיבוי כדי לשפר את יכולתה להילחם בשריפות הניזונות מההתחממות הגלובלית. האיחוד האירופי כבר הכפיל את הצי הקיים של מטוסי הכיבוי בשנה האחרונה, לאחר השריפות ההרסניות בקיץ שעבר בדרום אירופה. "המצב שאנו רואים בדרום אירופה מוכיח שאנו נמצאים במשבר האקלים. זה כבר כאן", אמר לנרצ'יץ'.