בכל שנה בחודש ינואר מפרסם הניו יורק טיימס רשימה של 52 מקומות שכל אחד צריך לבקר בהם במהלך השנה הקרובה. הרשימה הזו הפכה כבר מזמן לצ'ק ליסט חובה להמוני מטיילים וביססה את מעמדה כאחת מרשימות הטיולים הכי נחשבות שיש. בשנת 2018 שתבוא עלינו לטובה, תציין הרשימה את שנתה ה-13 ובמערכת החליטו לציין עובדה זו בהחלטה שיכולה לעניין אתכם מאוד.

בניו יורק טייס החליטו שבשנת 2018, לאחר פרסום הרשימה השנתית, הם ישלחו כתב שיבקר בכל היעדים שלה. יעד אחד בכל שבוע. את המסע שלו יתעד הכתב במדור קבוע שנקרא "36 שעות", מדור שרץ כבר מעל עשור ובו כתבים ממליצים כיצד להעביר יום וחצי ביעדים שונים מסביב לעולם.

החיפושים אחר האדם שימלא את משרת החלומות היו אמורים להתחיל אתמול, במטרה שמי שייבחר יקח חלק בהרכבת הרשימה השנתית. נכון לעכשיו איוש המשרה מתעכב ובמערכת ממשיכים לבחון כיוונים שונים, כך שאולי גם לכם יש עוד סיכוי להשתחל לרשימת המועמדים. אם יש לכם קשרים כלשהם , זה הזמן.

ניו יורק טיימס (צילום: ShutterStock)
ניו יורק טיימס | צילום: ShutterStock

אם אתם עדיין תוהים האם אתם יכולים להתאים למשרת החלומות הזו, תנו לנו לנסות ולעזור לכם להחליט: אמנם הרשימה של 2018 עדיין לא התפרסמה ולא ניתן לדעת לאן אותו כתב יישלח אך אם נשפוט לפי הרשימה של שנת 2017 מדובר במקומות כמו דוברובניק שבקרואטיה, טיחואנה במקסיקו, המבורג שבגרמניה, מרקש שבמרוקו, אוסקה שביפן, שטוקלהום בשבדיה ועוד 46 יעדים שונים. דבר נוסף שאתם צריכים לקחת בחשבון, זה שבמשך שנה שלמה לא תעשו שוב דבר חוץ מלטייל בעולם ולקבל על זה כסף. השתכנעתם כבר?

יחד עם זאת, מוניקה דרייק, עורכת ערוץ הטיולים של הניו יורק טיימס טוענת שהרשימה של שנת 2018 תהיה הרבה יותר מאופקת בעקבות גל הטרור שפקד לא מעט יעדים בשנה החולפת. "לא נכניס לרשימה מקומות שיש אזהרת מסע כלשהי לגביהם", אומרת דרייק. "בכל שנה לרשימה יש קצב משלה, ונראה שהרשימה של שנת 2018 תהיה הרבה יותר נינוחה". 

דרייק מוסיפה שכחלק מתהליך בחירת המקומות, יש הסתכלות על כלל הצרכים של הקוראים שלהם וכך ניתן יהיה למצוא ברשימה מקומות שמתאימים למשפחות, לצד מקומות שמתאימים יותר לצעירים. מקומות מרוחקים, לצד מקומות קרובים. התמהיל יהיה מגוון ככל האפשר. 

לגבי האתגר הצפוי לכתב בר המזל אומרת דרייק ש"בעבר עשינו דברים דומים, אבל אף פעם לא פרויקטים שלקחו שנה שלמה. המטרה של אותו הכתב היא לבחון האם באמת ניתן לעשות טיול כזה בצורה ריאלית ולדווח על זה בצורה מעניינת". עוד חושפת העורכת שלאותו אדם לא יתלוו אנשים נוספים, כך שגם הצילומים במהלך המסע יהיו באחריותו וגם כל עניין התפעול של הרשתות החברתיות. "אנחנו מאוד נרגשים מהפרויקט הזה. זה יכול לייצר תוכן מאוד מעניין עבור הקוראים שלנו", מסכמת העורכת. 

(מקור)

 >> לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש