כשחושבים על ברצלונה, מיד נזכרים בשדרות הרמבלה, בבתים של גאודי, באצטדיון הקאמפ נואו ובאווירה הנעימה שיש בעיר. כבר שנים שברצלונה היא אחת הערים המובילות והאהובות על תיירים. רק לאחרונה שברה העיר את שיא התיירים שנכנסו אליה כשמתחילת השנה הגיעו מעל 36 מיליון אנשים לבקר בה. בישראל לצורך השוואה, הגיעו בשנת 2016 כולה  כ-3 מיליון תיירים. עוד נתון שיכול לעזור לנו להבין את הכמות המפלצתית הזאת הוא שבברצלונה כולה ישנם 1.6 מיליון תושבים. 

הנתונים הללו אולי גורמים לכם לחשוב שכולם בברצלונה שמחים על הפרנסה וההכנסות היפות שהם מקבלים, אבל המציאות היא אחרת לגמרי. כבר זמן רב שהתושבים המקומיים פשוט רוצים שתפסיקו להגיע לעיר שלהם. הרצון הזה מצד התושבים, שטוענים שבלתי אפשרי לנהל חיים תקינים כשיש כל כך הרבה תיירים בעיר, הגיע עד לפרלמנט שהחל לחוקק חוקים המגבילים את כמות כניסת התיירים לעיר.

שדרות לה רמבלה, ברצלונה (צילום: Filipe Frazao, ShutterStock)
הראמבלס | צילום: Filipe Frazao, ShutterStock

מטרת החוקים הללו בין היתר הוא להגביל את כמות המלונות ובתי ההארחה שיכולים שיקלטו את התיירים בניסיון לצמצם את הכמות שלהם. לעת עתה, החוקים הללו עדיין לא נכנסו לתוקף ובינתיים המקומיים ממשיכים להתלונן.

לאחרונה נראה שהמאבק עלה שלב, כאשר לפני כשבוע קבוצת מקומיים החליטה לקחת את החוק לידיים בנסיון לשים סוף למצב הזה. בזמן שאוטובוס תיירים פתוח שעשה סיבוב בעיר הגיע אל מחוץ לאיצטדיון קבוצת הכדורגל של ברצלונה, התחילו להקיף אותו רעולי פנים ולקרוא בגנותם של התיירים שהיו עליו ולרסס בגרפיטי.

אנדו קרי, תייר אנגלי שהיה על האוטובוס תיאר את הרגעים הלא נעימים: "היינו בטוחים שמדובר בטרוריסטים. אנשים עם מסיכות הקיפו את האוטובוס, וכולנו היינו מוכנים שמישהו מהם יעלה לקומה העליונה והפתוחה שבה ישבנו עם סכין או רובה. בסוף הם רק ריססו על האוטובוס גרפיטי, אבל זה היה מאוד מפחיד".

לה סגרדה פמיליה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
לה סגרדה פמיליה | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

האירוע הזה מצטרף ללא מעט מקרים שהתרחשו לאחרונה בהם פינצ'רו צמיגי אופניים רבים העומדים להשכרה לטובת התיירים. על הידרדרות היחסים הללו שבין המקומיים לבין התיירים אחראית כנראה קבוצת צעירים בשם Arran ששמה לה למטרה להחזיר את עצמאותה של העיר לקטלוניה וכחלק מזה גם את עצמאותה מבקרים מחו"ל. 

על אף שבעיר ישנם תושבים רבים שחשים את התסכול מהכמות ההולכת וגדלה של תיירים, נראה שהאירועים האחרונים יצרו קרע בין התומכים במעשים אלו ובין אלו שמגנים אותם. מיארה בויה, חברת הפרלמנט של קטלוניה, גינתה את המעשים וטענה שזו בריונות לשמה. לעומתה לאורה פלורס, דוברת Arran, טענה ש"הרחובות זה המקום היחיד בהן ניתן להילחם וזו תגובה לאלימות שאנחנו חווים כל יום". 

אם במקרה כבר הזמנתם טיסה לברצלונה, עדיין לא צריך להלחץ או לבטל. כרגע, על אף המגמה להקטין את התיירות הנכנסת לעיר, ועל אף האירועים הללו, רוב התושבים מקבלים תיירים בשמחה ולרוב לא נירשמים אירועים חריגים. כמו כן, מומלץ שבעיר תתנהגו בצרה הולמת ונעימה, כדי לא למשוך אש.

(מקור)

 >> לעוד עידכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש