יותר ויותר דיווחים עולים ברשתות החברתיות על תיירים ותושבים ברומא העוסקים בחשיפת כייסים בבירה האיטלקית, שכבר הגדירו אותה כ"גן העדן של הכייסים". אחת הבעיות הגדולות ביותר של רומא היא מספר הכייסים שהופכים את המרכז שלה ללא בטוח. האוטובוסים והמטרו שורצים בהם וגם במקומות נוספים בהם שורר כאוס: התורים בקולוסיאום ובוותיקן, רחובות קניות צפופים וכיכרות כמו פיאצה די ספאניה וזו שמול מזרקת טרווי ושוק יום ראשון ב-Porta Portese ועוד.

החדשות הטובות הן שרוב הכייסים ברומא מעוניינים רק במזומן ואו בחפצים שהם יכולים למכור, אז בדרך כלל הם פשוט זורקים כרטיסי אשראי ודברים אחרים כשהם מסיימים עם הארנק. כך גם לגבי דרכונים, רישיונות נהיגה ומסמכים חשובים נוספים. ובכל זאת, זה כמובן מטרד גדול כשזה קורה.

יעדים פופולריים אחרים באיטליה, כמו ונציה ופירנצה, הפכו גם הם למוקדים של כייסים, ומסיבה זו כל התיירים נקראים לשמור על ערנות כדי שלא יפלו בפח בתקריות אלו. כפי שמסבירות רשויות אכיפת החוק האיטלקיות, מספר מקרי הכייסים המדווחים גדל באופן משמעותי הקיץ, והותירו תיירים רבים עם טעם מר מהחופשה מהמדינה.

רומא ותיקן (צילום: Tupungato, shutterstock)
הכייסים מחכים לצפיפות והסחות דעת | צילום: Tupungato, shutterstock

הכייסים, שפועלים ברוב המקרים בקבוצות מאורגנות, פועלים באזורים עם קהל, כמו מוזיאונים, תחנות תחבורה ציבורית ונקודות ציון פופולריות. הם בוחרים מקומות כאלה שהם יכולים בקלות להשתלב ולחטוף חפצים של תיירים מבלי להתגלות.

"כייסים יפעלו בדרך כלל בחנויות, באטרקציות תיירותיות ואפילו בתחבורה ציבורית, כאשר רוב הסיכויים שאנשים יעמדו במקום, מוסחים ופחות ישימו לב לחפציהם", אמר מייסד שותף של Raisin UK, קווין מאונטפורד. הוא הוסיף כי כייסים משתמשים בטקטיקות שונות על סמך מידת הדוחק של האנשים באזור והדגיש שלעתים קרובות הם לא מתגלים עד שכבר מאוחר מדי.

על מנת להתמודד עם הנושא ולהגן על מבקרים המגיעים לאיטליה וכן על המקומיים, הרשויות במדינה אומרות כי הן משתפות פעולה זו עם זו. בתוך כך נוכחות המשטרה גדלה באזורים הנחשבים לבעלי סיכון גבוה. 

רומא מזרקת פונטנה די טרווי (צילום: ColorMaker, shutterstock)
התיירים לא שמים לב לחפצים שלהם | צילום: ColorMaker, shutterstock

בנוסף להגברת הנוכחות המשטרתית, הרשויות גם הזהירו את המבקרים להרחיק את חפציהם מהעין על ידי שימוש בפאוצ'ים סמויים במידת האפשר. יתרה מכך, למבקרים הומלץ גם להיזהר מהסחות דעת שנוצרות על ידי כייסים.

תיירת מספרד היא אחת מני רבים ששיתפו בחוויה הרעה שלהם בזמן טיול באיטליה. היא אמרה שבזמן שהיא נכנסה לקולוסיאום, מישהו נתקל בה ולפני שהיא הבינה מה התרחש, הארנק שלה נעלם. "זו תחושה נוראית, וזה הרס לי את הטיול", אמרה.

גם אחרים חוו חוויות דומות, ומסיבה זו, מוניקה פולי החליטה לעשות משהו בעניין. פולי, שהיא חברת מועצה בוונציה וחברה בת 30 שנה בקבוצת "אזרחים ללא הסחות", הפכה לוויראלית בטיקטוק בגלל הסרטונים שלה המזהירים מפני כייסים. בחשבון הטיקטוק הרשמי שלה עם שם המשתמש "cittadininondistratti2", פולי מזהה כייסים ואז צועקת כדי שכולם מסביב יהיו מודעים לסכנה האפשרית.