במהלך השנה וחצי האחרונות, בעקבות הירידה הדרסטית בתנועת הנוסעים ומתוך רצון להעניק ביטחון, חברות התעופה העניקו לטסים את האפשרות לשנות את דעתם, ולבטל את הטיסה ללא קנס, כמעט עד לרגע האחרון.
כעת, כשענף התעופה החל לחזור לשגרה ולמד להתנהל לצד הקורונה, מדיניות הביטולים הגמישה מתחילה להשתנות ולהתקשח. ככל שמדינות נוספות ברחבי העולם מתחילות לחזור לצורה כלשהי של 'נורמליות', בזו אחר זו, חברות התעופה החלו להדק חזרה את הנהלים ולהוריד את היתרון העצום של כרטיסים גמישים שהיו נהוגים עד עתה.
כך למשל, באתר של חברת אל-על מציינים כי רוכשי הכרטיסים יוכלו ליהנות ממדיניות הגמישות בביטול ושינוי הטיסות שנרכשו עד לתאריך ה-31 בדצמבר 2021, כך שיוכלו לשנות אותו עד לסוף שנת 2022, או להנפיק שובר עד חודש מרץ 2023. לעומתה, חברת אייר פראנס הצרפתית הודיעה כי תמשיך את מדיניות הגמישות לרוכשי הכרטיסים שלה, עד ה-31 במרץ. חברת ביריטיש איירווייז הבריטית הודיעה על שמירת נהלי הגמישות לרוכשי הכרטיסים לטיסות שאמורות להמריא עד ה-31 באוגוסט 2022. ככל שהזמן יעבור, סביר להניח שעוד חברות תעופה ייצטרפו למגמה זו.
מה לעשות במידה ותאריך התפוגה של שובר הזיכוי שלכם מתקרב?
- צרו קשר עם חברת התעופה
אם יש לכם שובר לטיסה שעומד לפוג בקרוב, הצעד הראשון הוא לפנות ישירות לחברת התעופה. רבות מהן מאריכות את תוקף השוברים ככל שהעולם ממשיך לצאת מהמגיפה. אם לא הצלחתם להאריך את השובר בפעם הראשונה, אל תוותרו - לחברות תעופה רבות ישנם צוותים בטוויטר או בפייסבוק שיהיו מוכנים לסייע. - קבעו מחדש לתאריך טיסה שרירותי
אם אינכם מצליחים לקבל הארכה לזיכוי מחברת התעופה, לפני שתוותרו על הכרטיס ותפסידו את כספכם: בדקו את האותיות הקטנות על שובר הנסיעה של חברת התעופה שלכם - לרוב, תצטרכו להזמין את הטיול במסגרת הזמן המוגבל, כלומר עד לתאריך התפוגה של השובר. אם יש לכם רעיונות לטיול במסגרת הזמן שנותר לכם לניצול הכרטיס, מומלץ להזמין את הטיסה גם אם אינכם בטוחים במאה אחוז שתנצלו אותה.
שימו לב כי יותר ויותר חברות טיולים ותעופה מעדכנות את נהליהן באופן מדורג, ככל שמגמת פתיחת מדינות העולם גוברת. לכן, כדאי בכל זאת להתעדכן בשינויים הרלוונטיים עם הגעת מועד הטיסה או תאריך תפוגת שובר הזיכוי.