איסטנבול, אחת הערים הכי אהובות על הישראלים, מייצרת גם לא מעט חיכוכים בין התיירים לנהגי המוניות שבה: כך למשל דיווחנו בעבר על ניסיון לעוקץ שהסתיים באלימות, או על כך שנהגי המוניות סירבו להפעיל מזגן בקיץ כדי לחסוך כסף.

> הבנו למה הישראלים התאהבו באיסטנבול

כעת, לא מעט ישראלים שטיילו לאחרונה ביעד מדווחים שנהגי המוניות דורשים תשלום נוסף על הפעלת מזגן, וכל זה בשיא הקיץ הרותח. טלי ובעלה איציק, למשל, עצרו לפני שלושה חודשים נהג מונית וביקשו ממנו להסיע אותם לבזאר המצרי בעיר. לטענתם, הנהג דרש מהם לשלם לו בנוסף לנסיעה גם 20 לירות על הפעלת המזגן. בני הזוג התווכחו איתו אבל הוא התעקש ובגלל החום הכבד הם שילמו לו את הכסף.

"בחיים לא קרה לי דבר כזה", שחזרה טלי. "הנהג טען שהמצב הכלכלי קשה במדינה, שהדלק התייקר, הלירה הטורקית התרסקה ושאם הוא יפעיל את המזגן זה יזלול דלק ויפגע לו בהכנסות. שילמנו לו כי מיהרנו להגיע לבזאר המצרי והיה חם מאוד, אבל הופתענו מהדרישה הזו. נהגי המוניות באיסטנבול למדו לעקוץ תיירים ישראלים, גם מחירי המוניות התייקרו וגם דורשים כסף עבור הפעלת המזגן".

מונית באיסטנבול (צילום:  Bumble Dee, shutterstock)
"בחיים לא קרה לי דבר כזה". מונית באיסטנבול | צילום: Bumble Dee, shutterstock

גם יעל ושתי חברותיה עברו חוויה דומה. הנהג שעצרו בסמוך לאחד הקניונים בעיר, בדרכן לבית המלון, דרש מהם 25 לירות כדי להפעיל את המזגן. "היה חום אימים, שתיים בצהריים, הזענו בטירוף. זו נשמעה לי כמו דרישה מוזרה, התווכחנו איתו ובסוף הוא הסכים שנשלם לו 15 לירות על הפעלת המזגן. הנהגים שם טוענים שההכנסות שלהם ירדו ושהם צריכים להתפרנס, אז הם דורשים שתיירים ישלמו כדי שהם יפעילו את המזגן", סיפרה יעל.

והיו גם ישראלים שהתווכחו עם הנהגים וסירבו לשלם להם דמי הפעלת מזגן. "כשעלינו למונית – אני, אשתי ושני הילדים הקטנים שלנו – פניתי לנהג וביקשתי שיפעיל מזגן. הוא ביקש 30 לירות וסירבתי לשלם. הבנתי שהוא רוצה לעשות עלינו קופה והודעתי לו שאנחנו יורדים אז הוא התקפל והסכים להפעיל בחינם את המזגן במונית", ציין ליאור. "בכל פעם יש לנהגי המוניות באיסטנבול עוקץ חדש. פעם הם לא הפעילו מזגנים בכלל, טענו שיש להם בעיות במערכת המיזוג והכל כדי לחסוך בדלק. הם מנסים את כל הטריקים כדי לסדר לעצמם הכנסה נוספת".