דווקא בתקופה בה כמות החולים בקורונה נמצאת בעלייה משמעותית, בסין מקלים היום (8.1) את הגבלות הקורונה לתיירים. ההקלות הללו מגיעות אחרי שלוש שנים בהן תיירים כמעט ולא יכלו להיכנס למדינה והיא למעשה המדינה האחרונה בעולם שנשארה סגורה כמעט לגמרי.

> המדריך המלא למטייל בסין

כך למשל, בסין מבטלים את הדרישה להיכנס להסגר למי שמגיע מחוץ למדינה, ובאופן רישמי היא זונחת את גישת "אפס ההדבקה" שלה.

יחד עם זאת, לפני שאתם ממהרים להזמין כרטיסים לטיול בסין, במדינה עדיין לא פורסים שטיח אדום לתיירות הפנאי ועבורם מרבית הגבולות עדיין סגורים. לפי הודעת הממשלה, בינתיים מתכננים במדינה להקל משמעותית את הכניסה לתיירות עסקית, לימודים וביקורים משפחתיים.

הקורונה בסין (צילום: רויטרס)
זנחו את מדיניות "אפס הדבקה". סין | צילום: רויטרס

על פי מומחים מקומיים, זה הצעד הראשון לקראת השלב הבא שבו גם תיירי פנאי יוכלו להגיע, אך תאריך לשלב הבא לא פורסם. "השלב הבא הוא שסין תתחיל שוב להנפיק ויזות למטרות תיירות", אומר ג'ורג' קאו, מנכ"ל חברת תיירות המתמחה בסין. "למרות שזה חלק מתוכנית הפתיחה המחודשת שהוכרזה, עדיין אין לנו תאריך רשמי".

"השלב הראשוני הזה גם חיוני לעלייה של לוח הטיסות הבינלאומי, מה שיקל על ההגעה לסין וגם יוריד את מחירי הטיסות, שעדיין נמצאים הרבה מעל המחירים שלפני המגפה. טיסות רבות בין סין לדרום קוריאה, ובין סין לסינגפור כבר חודשו".

כעת, אנשי עסקים או סטודנטים הנכנסים לסין צריכים לבצע בדיקת קורונה 48 שעות לפני הטיסה ועליהם להציג תוצאה שלילית, ללא צורך בהוצאת ויזת בריאות מיוחדת. כמו כן, השינוי המהותי הוא, כאמור, ביטול חובת הבידוד לחמישה ימים לאחר הנחיתה. ההקלות הללו מגיעות לראשונה אחרי שלוש שנים בהן כל מי שרצה להיכנס למדינה נאלץ לעבור הליכי בירוקרטיה מחמירים, ולא מעט תושבי סין שגרו מחוץ למדינה, לא הצליחו לבקר בה בתקופה זו.

שנגחאי (צילום: Sean Pavone, shutterstock)
קו הרקיע של שנגחאי | צילום: Sean Pavone, shutterstock

 

התיירים הסינים חוזרים לטייל בעולם

בנוסף להקלות על תיירות נכנסת, בסין מקלים מאוד על תיירים סינים שרוצים לטייל בעולם. בתוך כך, נסיעות פנאי חזרו, מה שהוביל מספר מדינות כמו ארה"ב, בריטניה, אוסטרליה ותאילנד, לחזור ולדרוש הצגת אישור על חיסונים לפני הכניסה למדינה למי שמגיע מסין. 

כך, מצד אחד בעולם שמחים על ההקלות, היות והתיירים הסינים הם כוח כלכלי חשוב בתיירות. בתאילנד למשל הם היוו 30 אחוז מסך התיירים שביקרו במדינה בשנת 2019. מצד שני, קיים חשש מהתחלואה העולה ובמדינות רבות עוקבים מקרוב.