משהו טוב עובר על עכו. לאחרונה יותר ויותר יזמים מבינים את הפוטנציאל שלה ומכירים בכך שבחו"ל היא כבר מזמן הייתה על מרכז המפה התיירותית. ובאמת, זו עיר מהממת עם הים והנמל, החומה, הדגים, המסגדים, החומה והשוק הכיפי. נכון, יש עוד בעיות תשתית ומקום לשיפור בתחום הניקיון, אבל זה משאיר אותה אותנטית ולא יעד תיירותי סטרילי, שתושביו המקומיים נטשו. בזמן האחרון החלו לצוץ בעיר העתיקה חדרי לינה מפתים שמאפשרים שהייה מושלמת בלי להזיז את האוטו (כן, חנייה, זה עדיין מאתגר כאן). אם מלון האפנדי החד פעמי והיפהפה, אך היקר להכאיב, היה הראשון לספק תיירות אחרת בעכו – הצטרפו אליו עכשיו חדרים נוספים מיוחדים ומושכים ובמחיר שפוי. פשוט מתבקש להישאר כאן לילה – להרגיש את החומות והעתיקות באור יום ובחשיכה, לאכול טוב וטרי באחת המסעדות בבזאר הטורקי המתחדש, בשוק או ליד הים ולשוטט בין הסמטאות. אפשר גם להתלהב מאיזה מוזיאון - למשל 'אוצרות בחומה' המתוק להפליא.

אבל נתחיל מהעייפות ומהבטן – כלומר לינה ואוכל.

ערבסק (צילום: יחסי ציבור)
ערבסק | צילום: יחסי ציבור

צימרים וחדרי אירוח חדשים בעכו

ערבסק
משכן לאמנויות ולאירוח שנפתח לפני פחות משנה ובו חדרי בוטיק מקסימים בבית עותמאני עתיק באחת מסמטאות העיר העתיקה. קירות אבן מקומית, קשתות, גווני תכלת ואווירה ספרותית סטייל משכנות שאננים שורה על חדרי האירוח בערבסק. לא פלא, את המבנה רכש אבן פלנברג, סופר ופרופסור לכתיבה יוצרת ותרבות היא חלק מהמהות שלו. בואו נגיד שזה מקום מצוין להסתגר ולכתוב בו ספר או עבודת דוקטורט. בדומה למלון האפנדי, אבל בקנה מידה קטן ואינטימי יותר, הבית בן 300 השנה עבר שיפוץ יסודי תחת שימור והוסב למתחם אירוח בוטיקי ובו כניסה, חצר פנימית למנוחה ו- 3 חדרים. החדרים שומרים על צביון מקומי, אלגנטיים ומספקים נוחות עדכנית. והכי כיף – אתם יוצאים מהדלת ואתם בלב העיר העתיקה מרחק צעדים ספורים מהנמל ומהשוק בתוך ההוויה העכואית המקומית. תענוג.

הגג של עכותיקה (צילום: יחסי ציבור)
הגג של עכותיקה | צילום: יחסי ציבור



עכותיקה
מאיר דוידסון זיהה את הפוטנציאל שיש בעכו מבחינה תיירותית, עבר אליה והפך ליזם-תיירן. בקיץ האחרון הוא שיפץ 3 נכסים מקומיים והפך אותם לעכותיקה 3 חדרי אירוח שווים ומזמינים. במעלה אחד מהם מרפסת גג מהיפות בעכו עם מקומות לרבוץ מול הים ואפשרות לשתייה ואוכל בתיאום מראש. חדרי האירוח של עכותיקה אינם ממוקמים באותו בניין אבל טרקלין הכניסה ומרפסת הגג משרתים את כולם (והם שוכנים במרחק הליכה אחד מהשני). קחו בחשבון שבילוי על הגג מחייב טיפוס במדרגות תלולות (וגם הגישה לחלק מהדירות), אבל שווה להתאמץ. מדובר במקום מושלם לשקיעה עם כוס יין או בירה ביד. החדרים מעוצבים בנועם ובתבונה מקומית ואחד מהם הוא בעצם דירת 4 חדרים מאובזרת ופונקציונלית על קו הים (אין נוף מהדירה) – אידיאלית למשפחה או שתיים או לאירוח של קבוצת חברים. האירוח כאן הוא אישי – דוידסון נפגש עם המתארחים, מלווה אותם ושמח לעזור בהתמצאות. הוא מאמין בשיתוף פעולה מקומי ולכן את ארוחת הבוקר הוא ממליץ לאורחיו לאכול באחת המסעדות המקומיות מתוך פרגון וגם ידיעה שיש כאן מסעדות ובתי אוכל מצוינים, והוא צודק. כמו כן הוא תומך בשיתוף פעולה תיירותי בעכו ומאמין שיש מקום לכולם. בשכנות אליו הוא עודד יוזמת לינה אותנטית בבית מקומי שמאפשרת גם אירוח ואוכל. תשאלו אותו והוא כבר יספר לכם. לפרטים.

זרקא הוטל לקשרי סוויטס
בזרקא סוויטות אירוח שנפתחו בשנה האחרונה על קו הים במבנה משופץ עם תריסי תכלת, חדרים מרווחים, שירות אישי וחללים ציבוריים להסבה ולמנוחה ברוח המקום. שבו על כיסא נוח במרפסת למעלה מול הים ותרגישו מיליון דולר. המקום הוא עוד אופציית אירוח שנושבת בו הרוח התיירותית החדשה של עכו לצד מלונות רשת (רימונים חוף התמרים), אכסניית נוער מהטובות בישראל ומלונות מקומיים נוספים כמו עכותל.

קוקושקה בבאזר הטורקי בעכו (צילום: יחסי ציבור)
קוקושקה בבאזר הטורקי | צילום: יחסי ציבור



אוכל מצוין בבזאר הטורקי – קוקושקה, מרקטו, סבידה
הסמטה המלהיבה של הבזאר הטורקי שופצה לא מכבר ושוכנות בה כמה מסעדות שף מוצלחות מאוד באווירה מקומית בין הקמרונות העתיקים. הסמטה שומרה כשוק עם "כוכים" אווירתיים בהם יושבים לאכול. אלה שימשו פעם את רוכלי השוק העות'מני שעסקו בנפחות, ריקוע, קדרות ועוד. הכי כיף לעבור בסמטה ולשאול במסעדות מה מגישים היום? מה עלה מן הים? ולהחליט איפה לאכול בהתאם לחשק, לריחות ולמנות המוצעות. מסעדת מרקטו האיטלקית בקצה הבזאר מגישה מנות איטלקיות מוקפדות וטעימות. מרבית המנות נעשות בטאבון ועל בסיס דגה מקומית והתוצרת הטרייה של שוק עכו. כדאי לחלוק כאן כמה מנות ראשונות (סלקים צלויים, ארטישוק רומאי) ולגלוש לעיקרית. קוקושקה מציעה גרסת שף של אוכל רחוב לצד אלכוהול גלילי – נקניקיות, פלאפל דגים, פירות ים ואופציות מתוקות – הכול נעשה על המקום באווירת טאפאס ספרדי. מספר המקומות מוגבל והווייב חם. כדאי לבדוק גם את סבידה עם תפריט יומי מתחלף, בר ואוכל עונתי כיפי – סביצ'ה, סנייה, שרימפס ועוד.

אגב את הטעמים של עכו אפשר גם להכיר דרך כרטיס טעימות של יאללה באסטה, המציע 6 טעימות אופייניות במקומות מובילים בעיר. זו דרך נהדרת להיחשף לאפשרויות האוכל בעיר ואז לשוב בפעם הבאה לארוחה מלאה באחד מהמקומות שאהבתם.

גגות עכו (צילום: נגה משל, mako חופש)
גגות עכו | צילום: נגה משל, mako חופש

חומוס אל עבד אבו חמיד
מקום נהדר לארוחת בוקר ובכלל. החומוסייה יושבת ברחבת המגדלור, משקיפה אל הים ושרידי הנמל העתיק של עכו ומופעלת על ידי ערין אבו חמיד כורדי – עכואית משכילה שהחליטה לחזור אל שורשיה והקימה חומוסייה במקום בו שכנה מסעדתו של אביה המנוח. האוכל כאן מצוין ומציע מנות לא מוכרות שעכואים אוכלים רק בבית. אל תפספסו את התרידי - גרגירי חומוס, יוגורט עם שום חמאה ושקדים ופיתות קלויות ואת המופרקה - סלט ביצים קשות, שמן זית, פרוסות בצל ופטרוזיליה.
לפרטים: 050-6593985 (סגור בימי ב')

עכו
עוד קצת מעכו

קורה בסופ"ש הזה - פסטיבל אביב בגליל המערבי 8-10.6

ביוזמת עמותת זמן גליל מערבי מתקיימים החל מהיום סיורים ופעילויות במרחב הגליל המערבי בכלל ובעכו בפרט. ביום שישי 9.6 (16:00-18:00) יתקיים טיול שקיעה מודרך בחצי האי עכו שייקח אתכם בין בתי העיר, סיפוריה, ההיסטוריה וההווה (30 ש"ח). אם אתם מספיקים להגיע עוד היום (חמישי 8.6) מהצהריים ועד 17:00 צפוי אירוע צהריים ב"קוקשקה" עם פינוקים ים תיכוניים, קוקטיילים קפואים ומוזיקה שמחה וגם סיור טעמים ותשוקות בעיר העתיקה (13:00-16:00) הכולל טעימות וטעמים ומפגש עם סוחרים (60 ש"ח). עוד בתוכנית: סיור בעכו העתיקה המסתיים בארוחה במסעדת אלמרסא (170 ש"ח). במסגרת הפסטיבל סיורים נוספים באזור, סדנאות, קונצרטים, אמנות וטיולים בלתי שגרתיים. שווה לעבור על התכנייה. לפרטים על הפסטיבל.