טיולים בצפון: שקיעה על הכנרת
שווה לבוא בשעת שקיעה. נוף הכנרת

על אף השם הקריר שלו, יער שווייץ שוכן בכלל מדרום לעיר טבריה, וחוץ מעצים יש בו גם שביל החוצה אותו ומשקיף על נופי הגולן, הכנרת והרי הגליל. המסלול ביער מתאים למשפחות שרוצות לשטוף את העיניים בלי לאמץ את הרגליים, ומשלב נסיעה ברכב הממוזג עם הליכות רגליות קצרות, אז שונאי לכת – זה בהחלט המקום בשבילכם. בשבילי היער תוכלו למצוא חניונים ובהם שולחנות פיקניק – כי גם לאכול צריך, ואפילו ומתקני שעשועים לילדים באדיבות קק"ל, כי גם לנוח צריך.

איך מגיעים: נוסעים על הכביש הפונה צפונה מצומת אלומות לכיוון פורייה (כביש מס' 768), ממשיכים לרדת מכיוון פורייה הישנה על עבר הכנרת (כביש 7677), נוסעים לאכסניית פורייה וסמוך אליה פונים בכביש השמאלי על פי השילוט המכוון ליער שוויץ. ליער אפשר להגיע גם מהעיר טבריה על פי שילוט. אפשר להחנות את הרכב לצד האכסניה וללכת ברגל או להמשיך לנהוג לאורך המסלול בזהירות, ולחנות ברחבות שליד החניונים והמצפורים. 

המסלול: את הטיול נתחיל בכביש המוביל מאכסניית פורייה אל היער, סמוך למרכז נטיעות קטן בו נמצאים עצי ברוש מצוי וחרוב. לצד המרכז מרפסת תצפית מקורה בסככה שממנה ניתן לתצפת על הנוף. ממול נמצא חניון ע"ש גוטמן ובו שולחנות פיקניק ומתקני שעשועים לילדים. מהמרפסת יוצא שביל טיולים רגלי, שפונה צפונה במקביל לדרך הרכב, אך מעט נמוך ממנה. השביל מסתיים במצפור הבא, המכונה "מצפור דו מפלסי". משך ההליכה בשביל כחצי שעה ואורכו כקילומטר. לאורך הדרך הציבה קק"ל ספסלים למנוחה, אם זה ארוך לכם מדי.

אין תמונה
לא צריך להתאמץ. יער שוויץ

קילומטר צפונה משם נמצא מצפור נוסף המכונה "מצפור תלת כיווני", שבו שלוש מרפסות תצפית מקורות המאפשרות תצפיות אל חלקיו השונים של היער ואל העיר טבריה. מן המצפור הצפוני אפשר לראות את אזור צפת ואת הר ברניקי, שם שוכן מנזר מהתקופה הביזנטית. מצפון למצפור אפשר להיכנס לחניון ע"ש קסטנבאום שבו שולחנות פיקניק המותאמים לנכים.

משם נעלה לרכב וניסע ל "עין פורייה" (עין קדש), המקום שבו על פי המסורת נפגשו שליחי דבורה עם ברק בן אבינועם. האתר שוקם ובו בריכות קטנות, אמת מים, פינות פיקניק וספסלים בצל הדקלים והאשלים. אפשר לרדת מעין פורייה למושבה כנרת ולבקר בחצר כנרת, מהלך של כחצי שעה הליכה. וזה כדאי, כי חצר כנרת הייתה החווה של החלוצים הראשונים באזור משנת 1908, ובה למעשה נולדה התנועה הקיבוצית בארץ. במקום חיו ופעלו אז א.ד. גורדון, ברל כצנלסון ורחל המשוררת. מומלץ לטייל ברגל מחצר כנרת דרך בריכות הדגים אל בית המשאבות ליד אתר כנרות.

פינת הגאון בדרכים
: הקמת יער שווייץ הייתה כרוכה בהתגברות על קשיים עקב תלילותו של המדרון ותנאי האקלים, שייצרו בעיה חמורה של סחיפת קרקע. המדרון היורד אל עבר השבר הסורי אפריקני הוא בעל שיפוע ממוצע של 30 אחוז ואורכו הממוצע כ-1,200 מטרים. עצמת הגשם במקום גבוהה יחסית לאזור, כי פני הקרקע גורמים לאוויר הבא ממערב להתרומם, להתקרר ולהמטיר גשם. משום כך יש למקום היסטוריה ארוכה של אסונות, שהידוע בהם היא המפולת הגדולה בשנת 1934 שבה נסחפו סלעים וקרקע לטבריה וגרמו ל- 25 הרוגים.

כל הפרטים

אזור גיאוגרפי: גליל תחתון מזרחי - דרומית לעיר טבריה.
שטח היער
: שטח היער הוא כ- 3,000 דונם והוא משתרע בין טבריה עילית בצפון ואכסניית פורייה בדרום.
אורך המסלול
: הדרך הראשית מאכסניית הנוער פורייה ועד לטבריה כ-6 ק"מ. מומלץ גם לרדת לעין פורייה למושבה כנרת ולחצר כנרת הליכה של כחצי שעה.
ברכב, באופניים או בקרוקס
: המסלול משלב נהיגה עם הליכה.
התאמה למוגבלים בתנועה: בחניון ע"ש קסטנבאום יש שולחנות נגישים לנכים.
עונה מומלצת: בכל ימות השנה – שעות התצפית הטובות הן שעות אחר הצהריים, כאשר השמש פונה מערבה ומאירה את רמת הגולן.
משך הסיור
: בין שעה לשעתיים, בהתאם לעניין.
אתרים נוספים בסביבה: חוות פורייה, המושבה כנרת וחצר כנרת, בית הקברות בכנרת, פארק הירדן.

>> שחקו אותה בתכנית ריאליטי: וילות אירוח מפנקות