לאן לצאת עם הילדים לטייל בחום הזה? ביקשנו מחמישה מדריכי טיולים מנוסים שמכירים את הארץ לאורכה ולרוחבה להמליץ לנו על המסלול האידיאלי לטיול משפחות, ואלה הן ההמלצות שלהם.

יער אודם: מי הכי חזק ביער?

המסלול ביער אודם הוא מסלול מעגלי ויפה, והוא אורך כשעתים. הוא אידיאלי לימי הקיץ החמים – כיוון שהיער ממוקם בצפון רמת הגולן, בגובה של 1,200 מטרים מעל פני הים. ההליכה ביער האלונים העתיקים מזכירה לילדים את הסיפור "טרופותי", על העכבר הכי חזק ביער שניצח את כל החיות. בדרך כדאי לספר את הסיפור, להזכיר את שרשרת המזון בטבע ולשאול את הילדים מי באמת הכי חזק ביער. לעיתים פוגשים במהלך המסלול עדרי עיזים, שאוכלות את עלי עצי האלון ו"גוזמות" את העצים לגובה שלהן. יפה לראות כיצד כל העצים גזומים ממש באותו הגובה.
איך מגיעים: הכניסה למסלול מכביש 98, בין הכפרים בוקעתה למסעדה.
(אסנת אמיתי, מורת דרך ויועצת טיולים בחברה להגנת הטבע)

בית גוברין (צילום: דורון ניסים, רשות הטבע והגנים)
הרפתקאות במערות. גן לאומי בית גוברין | צילום: דורון ניסים, רשות הטבע והגנים

גן לאומי בית גוברין: מבוכים ומערות

בגן הלאומי בית גוברין אפשר לטייל בין שעה לשלוש שעות, במסלול מגוון הכולל ביקור במספר מערות להנאת הילדים. בדרך פוגשים מערות מעניינות כמו מערת יונים, מערת בית בד, בתי מגורים ואפילו מערת מבוך. אפשר ללכת במסלול, שאורכו כשני קילומטרים, בשביל מסודר בעזרת מפה הניתנת בכניסה לאתר, או להתנייד באמצעות הקפצת רכב מנקודה לנקודה. הכניסה לאתר בתשלום.
איך מגיעים: הגן נמצא מול קיבוץ בית גוברין, על כביש בית שמש - קריית גת.
(נעמה טוכפלד, אחראית שיווק ברשות הטבע והגנים)

פארק הסלעים (צילום: קרן קיימת לישראל)
עולם של אגדות. פארק הסלעים בכיסרא | צילום: קרן קיימת לישראל

פארק הסלעים: משחקים במחבואים

פארק הסלעים שליד הכפר כיסרא הוא עולם אגדות, בו הטבע פיסל בסלעים שלל צורות כיד הדמיון הטובה עליו. אפשר לקחת את הזמן, ללכת בשביל המעגלי הקצר המקיף את המתחם, ומדי פעם להתיישב לנוח באחד הספסלים. הילדים יתרוצצו, ימצאו מקומות מחבוא, יעלמו ויציצו שוב.
חוץ מהסלעים המרשימים, במהלך המסלול תתקלו גם בשלושה עצים יפים של קטלב מצוי ובשפני סלע, המנצלים את שפע הצמחייה ואת מקומות המסתור הרבים שהסלעים מספקים.
איך מגיעים: נוסעים בכביש מעלות - פקיעין (כביש 864) ופונים בכביש 8655 לסמיע ולכיסרא. בכיכר שלפני מרכז מפעל הפיס פונים ימינה, וממשיכים עד לשלט הכניסה לפארק, הנמצא בשוליו הצפוניים-מערביים של הכפר.
(גלעד מסטאי, מנהל אזור חוף שפלה בקק"ל)

טיולים בצפון: בית לחם הגלילית, עמק יזרעאל (צילום: איל שפירא)
דומה לעיירה אירופאית. בית לחם הגלילית | צילום: איל שפירא

מושבות הטמפלרים ושמורת אלוני התבור: אווירה ונחת

אני ממליץ להורים עם ילדים על טיול נינוח במושבות הטמפלרים בית לחם הגלילית ואלוני אבא, ועל טיול קצר בשמורת אלוני התבור המקיפה אותן. זהו מסלול המשלב הליכה בטבע עם ביקור בשתי המושבות, המשרות על המטייל בהן אוירה אירופאית ומיוחדת מול נופי עמק יזרעאל.
הכניסה לבית לחם הגלילית דרך שדרת פיקוסים מרשימה, והבתים ברחוב הראשי בנויים כולם בסגנון טמפלרי. אפשר למצוא בשני הישובים יזמויות תיירותיות – בתי קפה, גלריות של אמנים, חנויות בגדים קטנות ועוד, והכל באווירה נינוחה המזמנת שיטוט נעים.
שמורת אלוני התבור, המקיפה את המושבות, מסודרת ומשולטת, ובה מסלול הליכה מעגלי וקל בין האלונים, המצלים על הדרך.
איך מגיעים: מכביש 75 לצומת אלונים.
(עופר אבידוב, מורה דרך)

_OBJ

הגן הלאומי תל שבע: מתחת לאדמה

מסלול נחמד ונעים במיוחד לימים החמים של הקיץ הישראלי. זה מסלול קצר יחסית, שייקח למשפחה בין שעה לשלוש שעות הליכה, ובו נחשפים לשחזור מרשים של בתי העשירים של באר שבע מלפני 3,000 שנה. מהאתר נשקף נוף יפה לאזור כולו, ומערכת המים התת קרקעית שנחפרה במקום מהווה אטרקציה מהנה לילדים ולמבוגרים כאחד. הכניסה לאתר בתשלום.
איך מגיעים: אתר תל שבע מצוי על כביש באר שבע - צומת שוקת, דרומית לעומר ובסמוך לישוב הבדואי תל שבע.
(יוחאי כורם, מדריך טיולים ועורך אתר טיולי)

>> מה אפשר לעשות ב-24 שעות במילאנו?
>> עד חג המולד: מחירי המלונות בחו"ל בשפל
//www.mako.co.il/travel-israel/magazine-24-hours/Article-cef8cbe6a591021004.htm