תמיד רציתי לעשות טיול רגלי מים (תיכון) לים (כנרת) עם כל המשפחה. איכשהו זה עוד לא יצא לפועל. האשמתי את מזג האוויר, את סוגיית הקפצת כלי הרכב במסלולים מסוימים ושאר מרעין בישין, עד שהשלמתי עם כך שהתנאים פשוט לא בשלו. בינתיים אנחנו פוקדים מעת לעת נקודה אחרת לאורכו של המסלול.
לכבוד תחילתו של הקיץ הישראלי, ולטובת המשפחות שאוהבות טיולי מים ומתרגשות מכל מעיין, נקבה, יובל או נחל, הנה מבחר אתרים רטובים לרענון הימים החמים.

מרכז ימי ראש הנקרה

בימיה של קיבוץ ראש הנקרה, הסמוך לחוף בצת, קורים דברים טובים בתחום הספורט הימי. המקום, שעבר גלגולים רבים לאורך השנים, הוציא תחת ידיו שייטים מנוסים ואנשי ים מוכשרים וממשיך במסורת של פעילות ימית גם לקהל.

אטרקציות בצפון: מבט לראש הנקרה מחוף אכזיב (צילום: איל שפירא)
להתרענן בימים החמים. ראש הנקרה | צילום: איל שפירא

מהימיה אפשר לצאת לחוויה צלולה של שעה וחצי בשיט קיאקים לנקרות שבאתר ראש הנקרה. הסיור מתחיל בשיעור חתירה "יבש" על החוף ולאחריו כניסה למים בליווי מדריך. הסיור בנקרות כולל הסבר על בעלי החיים במים ועל האתר ועברו. בימיה יש שירותים, מלתחות, מדשאה קטנה ושולחנות פיקניק. הפעילות, שנערכת רק בחודשים אפריל עד נובמבר, מתאימה מגיל עשר, בתיאום מראש.

מקום: סמוך לחניה של חוף בצת
פתוח: מדי יום, בתיאום מראש
מחיר: 250 שקל לעד שלושה משתתפים, 75 שקל לכל משתתף נוסף
טלפון: 052-3798610,04-9857461 לאתר

עין ליאור

מעט צפונית לצפת, על כביש 8900 המתחבר בהמשך לכביש 89 בצומת עין זיתים, בנו בני משפחתו וחבריו של ליאור דהן ז"ל, שטבע למוות בכנרת, בריכה האוגרת מי מעיין המגיחים מהסלעים הסמוכים ומוזרמים אליה. מקבץ מדרגות קצר מוביל לבריכה בנויה אבן שגודלה כ-13 מטר רבוע ובמימיה הצוננים נעים להשתכשך. עץ האיקליפטוס שצמוד לה שלח ענף אחד ארוך מעל הבריכה, והוא נתמך על ידי קב כדי למנוע קריסה. המים אמנם ירקרקים, אך בהחלט ראויים לטבילה מרעננת.
כמה דגים אף ישמחו לדגדג אתכם בכפות הרגליים בזמן השכשוך. המקום לרוב נקי, אולם כשהוא עמוס רמת הניקיון עלולה להיפגע, לכן הקפידו להשאיר אותו נקי. האתר פתוח לקהל ומתאים לבילוי משפחתי קצר וחביב. בסופי שבוע עמוס פה, אז עדיף להגיע בשעות לא שגרתיות.

הגעה: יוצאים מצפת לכביש 8900. כעבור כקילומטר פונים ימינה לדרך עפר שבסופה חונים ומטפסים 39 מדרגות לבריכה

נחל מירון ונחל עמוד

סלמנדרה בנחל מירון (צילום: אורלי גנוסר, ifeel)
סלמנדרה בנחל מירון | צילום: אורלי גנוסר, ifeel

שני הנחלים חולפים בשולי העיר צפת, ובקטע אחד, שבו גולש נחל מירון לנחל עמוד, נדמה שמדובר בתאומים סיאמיים שהגורל הפגיש ביניהם לנצח. נחל מירון, יובל חשוב של נחל עמוד, מתחיל דרכו בגוש הרי מירון וזורם בזכות הנביעות התחתונות שבו (העליונות נשאבות והקטע העילי אכזב) הישר לנחל עמוד. חלק זה של הנחלים ידוע כמסלול אטרקטיבי, בעיקר בימים שהטמפרטורה מרקיעה שחקים. כדאי להקדיש למסלול חצי יום לפחות.

מחניון נחל עמוד עושה שביל מסומן באדום את דרכו דרך משטרת א-תינֶה הבריטית מטה לוואדי ולנקודת המפגש הראשונה עם נחל מירון בעין יקים. סמוך למעיין ניצב בית משאבות ישן שיצא משימוש, ומים זכים מפכים מסביבתו וזורמים הלאה. במעיין זה יש לכם הסיכוי הגדול ביותר לפגוש סלמנדרה - דו חי נדיר בסכנת הכחדה שיופיו מרתק את העין. מכאן הופך סימון השביל לשחור וממשיך לאורך הנחל מזרחה.

אין תמונה
אקשן כהלכתו. אבוקיאק

בנקודה מסוימת מתפצל השביל: השביל המסומן בשחור ממשיך שמאלה על גדת הנחל והשביל המסומן בכחול ממשיך ימינה בשוליו הגבוהים. מכיוון ששניהם נפגשים בהמשך, אפשר לבחור נתיב אחד בדרך הלוך ולחזור באחר. בשביל המסומן בכחול רואים מימין אמת מים שהקימו יושבי חווה חקלאית ששכנה כאן בעבר ושימשה להשקיית עצי הבוסתן המפוארים שעדיין מעטרים את האזור. אף שהם נראים זרים לנוף החורש, הם מוסיפים לו נגיעות של צבע, טעם וריח. בשביל המסומן בשחור מגלים את הסיבה שבגללה כדאי להגיע לנחל מירון - הבריכות המופלאות שלאורכו.

השביל, שחוצה את הנחל לפרקים, מגיע לפינות קסומות שכדאי לעצור בהן ולטבול. את התוואי מקשטים מפלונים קטנים. לקראת המפגש עם נחל עמוד ניצב משמאל לדרך מבנה ששימש ככל הנראה לאשפרת אריגים. את המבנה, שעבד בכוח המים, הקימו במאה ה-16 תושבי צפת שהגיעו מאירופה וסחרו בצמר.

למי הנחלים היה תפקיד חשוב בכלכלת צפת. עם דעיכת הענף בארץ ננטש המקום. אחרי המפגש עם השביל הכחול ממשיכים עם השביל השחור. מפגש נוסף עם שביל כחול שבא מצפון הוא הסימן שעברתם לתחומי נחל עמוד. עוד צעידה קלה (עדיין בשביל המסומן בשחור) ומגיעים לבריכות שכווי (על שם המפגש עם נחל שכווי), שעצי דולב ענקיים מסוככים עליהן. הבריכות העגלגלות שופעות כל השנה ואין כמו טבילה או מנוחה לצדן.

החיסרון היחיד במסלול הוא שצריך לחזור את כולו בחזרה, אבל אפשר לראות בכך יתרון - הנאה כפולה מהנופים. אפשר להישאר ללינת שטח בחניון העליון בשמורת נחל עמוד שבו ברזיות ושירותים כימיים.

הגעה: מצפון - נוסעים בכביש 89 ובצומת מירון עולים על כביש 866. לפני כפר שמאי פונים שמאלה לשמורה בשביל עפר המסומן באדום. מדרום - מצומת חנניה נוסעים בכביש 866 וחולפים על פני כפר שמאי וכקילומטר אחריו פונים ימינה לשמורה
פתוח:
מדי יום 17:00-8:00; אפשר להיכנס למסלול הארוך (בריכות שכווי) עד 14:00 ולמסלול הקצר עד 15:00
מחיר:
20 שקל למבוגר, 9 שקל לילד; חינם לבעלי כרטיס מטמו"ן של רשות הטבע והגנים; קמפינג - 40 שקל למבוגר, 30 שקל לילד; הנחות לבעלי כרטיס מטמו"ן
טלפון:
6999984- 04

פארק הירדן ואבוקיאק

בבקעת בית ציידה מצפון לכנרת משתרע פארק הירדן לאורך נתיב הירדן בחלקו הדרומי והאחרון, רגע לפני המפגש עם הכנרת. אפשר ליהנות משהייה יומית בפארק, אבל הכיף הגדול הוא קמפינג משפחתי לצלילי המים. בפארק יש אזור מסודר לקמפינג, ובו שירותים ומקלחות, ברזיות ופינות למנגל, מזנון ומסעדה ואפילו מתקני משחקים לילדים.
הכיף האמיתי הוא במסלול הליכה רטוב בתוך אמת מים עתיקה או על גדת הירדן, עם אפשרות להתרעננות במים (בהתאם לשילוט). פינות החן הרבות מזמנות חוויית טבע אמיתית ומהנה.

אקשן כהלכתו ממתין לכם באתר אבוקיאק שבמקום, שבו שיט בקיאקים זוגיים או באבובים ושיט בסירות משפחתיות מהירות בירדן הסוער. הסירות מתאימות לשישה אמיצים והשיט מתאים מגיל שלוש וחצי.

פארק הירדן - הגעה: נוסעים בכביש 87 בצפון הכנרת, ובצומת בית ציידה פונים בכביש 888 לכיוון צפון. כעבור קילומטרים אחדים פונים שמאלה לפי השילוט לפארק
מחיר: 55 שקל לכניסה יומית לרכב פרטי לפארק הירדן, 70 שקל לכניסה ללילה לרכב פרטי
טלפון: 04-6923422 לאתר

אבוקיאק - פתוח: מדי יום במרס-נובמבר, 17:00-9:00
מחיר: 74 שקל לאדם (כדאי לבדוק הנחות באתר האינטרנט)
טלפון: 04-6921078 לאתר (הערה: אורחי אבוקיאק פטורים מתשלום כניסה יומית לפארק הירדן)

הכתבה באדיבות מגזין מסע ישראלי

לבחירת מגזין במתנה לחץ כאן