קומופזיציה היא האופן בו מאורגנים האובייקטים בתוך התמונה. כדי ליצור תמונה מנצחת יש לארגן את האובייקטים שבתמונה בהתאם למסגרת של הצילום.

לפני שמצלמים, צריך לקחת בחשבון אם האוביקט המצולם הוא אורכי או רוחבי ולהטות את המצלמה בהתאם. רצוי לחפש בפריים קווים מנחים, שיעזרו לנו ליצור הרמוניה. אפשר להשתמש בעמודים, אנשים אחרים או חפצים שבלוניים שתוחמים את האוביקט. 

צילומי טבע ונוף

צילום נופים אורבנים או צילום בטבע מהווים אתגר לא קטן. בניגוד לסגנונות הצילום האחרים בהם האובייקט הוא מוגדר, תמונת נוף תצטלם היטב רק אם הצלם ידע למסגר את פיסת הנוף הנכונה, זו שתעביר בצורה המרגשת והאסטתית ביותר את עוצמתו של המקום. במקרה בו בחרתם לצלם אנשים בנוף, הציבו אותם בצד התמונה, כדי לאפשר למצלמה לקלוט גם את הנוף שברקע. 

העדשות המומלצות לצילום נופים הן עדשות רחבות זווית המסוגלות לקלוט שטח נוף רחב יותר. בציוד הדיגיטלי מדובר בעדשות באורך מוקד הקטן ביותר האפשרי. עדשות אלו מאופיינות בפרספקטיבה מתכנסת, בניגוד לפרספקטיבה השטוחה המתקבלת בשימוש בעדשות ארוכות מוקד.

עומק בתמונה

כדי לחזק את הרגשת העומק בתמונה, כדאי להכניס לצילום "רקע קדמי", לדוגמה: קצת ענפים בחזית התמונה בקצה העליון או בצד, או כל מסגרת אחרת לחלק העליון של התמונה. אפשר גם להכניס בתחתית התמונה גדר חיה, או עמוד תאורה יפה, או אפילו דמות חולפת שתעניק עומק וקונטרסט לנושא העיקרי.

 ליצירת צבעים עמוקים יותר של השמים ועלוות הצמחים, הרכיבו על העדשה מסנן מקטב המתאים לקוטר העדשה, וסובבו אותו תוך כדי צפייה בעינית, עד שהנוף והשמיים ייראו הכי כהים, והעננים או האובייקטים הבהירים יבלטו יותר.

לפני הצילום, כדאי לוודא שאין בסצינה המצולמת אלמנטים המפריעים לתמונה, וגם שדבר לא חסר להשלמת הסיפור השלם של הסיטואציה. רצוי לבנות את התמונה בצורה מאוזנת עם הקפדה על קו אופק ישר ולא להכניס הרבה שמיים, אלא אם כן השמיים הם הנושא העיקרי.

להסבר המלא ודוגמאות מהשטח - צפו בסרטון. 

מה זה אסא ואיך מכוונים פוקוס? איך ליצור תמונת פורטרט מושלמת? איך לצלם אנשים בתנועה? איך יוצרים תמונות תקריב מרשימות? היכנסו לסדנת הצילום המלאה.

 

רוצים ללמוד צילום? היכנסו לאתר של רוני סופר