אילת תמיד הייתה עבורי מפלט אליו אני יכול לברוח לחופשה קצרה, בלי לארוז מזוודה גדולה ולעלות על מטוס. פשוט להיכנס לרכב בספונטניות ותוך מספר שעות להיות בפנינה תיירותית שנראית ומרגישה כמו חו"ל.
חשוב לציין שבימים אלו, עיריית אילת דואגת לשמור על העיר נקייה מקורונה- באמצעות פיקוח הדוק על בתי העסק והקצאת מסיכות ועמדות ניקוי וחיטוי במרחב הציבורי, מה שמותיר אותנו, התיירים המזדמנים, להתרכז בהנאה ולנפוש בראש שקט. למען האמת, אחד הדברים האהובים עלי בעיר, ושלא מדברים על זה מספיק, הן שלל המסעדות והאפשרויות הקולינריות שיש לאילת להציע.
לאחר נסיעה ארוכה אחרי שתגיעו עם בטן מקרקרת מומלץ לפתוח את סיבוב האוכל במסעדת השף "לוויתן", של בני הזוג ענבר שפירא וליאור רפאל, כדי להיפטר מהרעב. נדהמתי לגלות שממש בתחילת החודש, ובעקבות מגפת הקורונה, הוסבה המסעדה המפורסמת למזללת המבורגרים, שנקראת היום "המבורגר בלוויתן".
התפריט של 'הלוויתן' התנקה, השרימפבורגר הידוע, מנת הדגל של מסעדת השף, נשאר, ולצידו צצו המבורגרים חדשים בשלל טעמים מעוררי תיאבון ומזילי ריר: מצ'יזבורגר קלאסי ועד המבורגר אסאדו בציר עגל עם גבינת צ'דר ורוטב ברביקיו. אני בחרתי בהמבורגר מאק אנד צ'יז מושחת במיוחד, לצד הר של צ'יפס תוצרת בית, והתענגתי על כל ביס וגם המחירים שווים.
המסעדה מגישה גם שלל קינוחים מטורפים כמו סטיקי טופי פודינג עם בננות מקורמלות ורוטב קרמל מלוח, עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי גלידה ועוגת גבינה עם שוקולד לבן.
המבורגר בלוויתן
רח' הים 6, בקצה הצפוני של הטיילת
ראשון-שישי 13:00-23:00
משם טסתי בטעמים לתאילנד הרחוקה, וטעמתי את הגלידה התאילנדית הייחודית של יאמי יאמי – גלידה שמכינים אותה על גבי פלטה קפואה ומגלגלים לרול בעל מרקם משגע. כל מנה ביאמי יאמי יותר יפה מהשנייה – מקונוסי קיורטוש במילוי גלידה ותוספות, דרך פנקייקים אווריריים ועד וופל בלגי על מקל. מהמבקרים הרבים במקום, נראה שהאתגר הגדול ביותר הוא להתאפק שלא לתת ביס במנה לפני שמספיקים לצלם ולהעלות לאינסטגרם.
בחרתי בשילוב הזוי שתמיד מנצח עבורי, גלידות חמאת בוטנים ופיסטוק, עם בייגלה מלוח מעל ורוטב נוטלה שימתיק את קרנבל הטעמים הצבעוני שבכוס. התוצאה הטעימה שהתאימה בול לשמש הקופחת שהייתה בשיאה, גרמה לי להזמין עוד גלידה לדרך, ולו רק בשביל השקית הוורודה המרהיבה של יאמי יאמי.
יאמי יאמי
מרכז תיירות, דרך יותם 1
ראשון-שבת 12:00-02:00
אחרי טבילה ארוכה בים הטורקיז של מפרץ אילת, הרעב חזר לביקור. התחנה הבאה הייתה פסטורי, מסעדה איטלקית ותיקה וקלילה. המסעדה מעוצבת בסגנון טוסקני, מרבית המנות נשענות על מתכונים מסורתיים מחבל הארץ שבאיטליה, וכל הפסטות של פסטורי מיוצרות במקום.
לעיקרית בחרתי במנת הלינגוויני ספינאצ'ה המרעננת, המכילה עלי תרד, ברוקולי, שום, לימון, שמן זית ועשבי תיבול, אבל דווקא המנה הראשונה גנבה את ההצגה- רביולי נרו, רביולי שחורים ופתוחים, במילוי שרימפס, סלרי, בצל ומסקרפונה ביוגורט עיזים. גם טעימה, וגם מצטלמת נהדר.
תפריט היינות של פסטורי מרשים לא פחות מתפריט האוכל, והוא כולל מבחר רחב של יינות מישראל, דרך איטליה ועד ניו זילנד הרחוקה. תפריט הקינוחים מפתה גם הוא, עם מנות בייצור ביתי כמו טארט טאטן תפוחים, טירמיסו מסורתי, פרפה נוצ'לה נוטף בשוקולד חם ועוד.
פסטורי
רח' תרשיש 7 (בין מלון נפטון למלון קיסר)
ראשון-שבת 13:00-23:00
את שעות הלילה מומלץ להעביר באחד המוסדות האהובים עלי בעיר, המבשלה, הנמצא באזור התעשייה של אילת. המקום מחולק לשני חללים, אזור המבשלה, שם מיוצרות בירות 'סוף' (Soof) וניתן לערוך בו סיור כולל טעימות של בירות בטעמים וסגנונות שונים, ואזור המסעדה, שם מוגשים נשנושי בר מרהיבים כמו נאצ'וס מוקרם, צ'יפס אנשובי, ביף ג'רקי ושלל פירות ים מטוגנים או מוקפצים לצד רוטב גבינה כחולה ומבחר קוקטיילים מרעננים.
המבשלה
האורנים 2, א.ת. אילת
ראשון-שבת 12:00-01:00.
את הבוקר שאחרי פתחתי במקום הכי רגוע בעיר, החוף של מוש, שמעבר ליופיו ולווייב השאנטי שלוקח אתכם לסיני ברגע, הוא גם מציע תפריט צמחוני מרענן עם מנות שכיף לטרוף רגע לפני או רגע אחרי שטובלים במים הצלולים. לרוב אני מגיע לחוף בשעות הצהריים ומתפנק על צלחת 'טחינה שרגא' או על קציצות העדשים המטוגנות של אמא שולה, אבל הפעם הלכתי על ארוחת בוקר. השקשוקה שהזמנתי הוכנה משלוש ביצי חופש והגיעה עם סלט ירקות טרי, נגיעה של טחינה ופיתה בדואית חמה. לצד כל הטוב הזה שתיתי גם שייק בריאות טרי וקר, שנותן ים של אנרגיה להמשך היום, וקינחתי ב'פיתה על הגז', רבעי פיתה קריספיים במילוי קרם לוטוס ובננות חתוכות – אחד הקינוחים הכי פשוטים, אך גם הכי טעימים שיצא לי לאכול.
החוף של מוש
תחילת החוף הדרומי באילת (ליד חוף הדקל)
ראשון-שבת 09:00-20:00
כששעת הצהריים הגיעה, ויחד איתה השעה לעזוב את אילת, לא רציתי לעלות על הרכב מבלי למלא את הקיבה במשהו טעים. על עומר'ס, הסנדוויץ' בר של השף טל הרשקוביץ' (שקרא למקום על שם ביתו), שמעתי רבות אך מעולם לא ביקרתי ואכלתי. המקום מציע 'ארוחות שף בכריך', עם מגוון חומרי גלם טריים שנכנסים בהרמוניה לתוך לחמים מסוגים שונים.
מגוון האפשרויות בעומר'ס בלתי נגמר. עברתי על התפריט הלוך ושוב מספר פעמים, מצאתי שם כוכבים כמו קבב עומר'ס, כריך 'תבשיל לילה' עם אסאדו בבישול ארוך, קציצות בקר, שניצל וינאי ועוד הרבה מנות שבהחלט ראויות להיבחר, אך בסוף המנה המנצחת עבורי הייתה הכריך הבוכרי – קוביות אנטריקוט עם חצילים קלויים, עמבה, טחינה, סלסה ירקות, בצל ומלפפון חמוץ. כל ביס היה טעים יותר מקודמו, והצ'יפס 'חצי-חצי', חצי בטטה חצי תפו"א עם שום, פטרוזיליה וגרידת לימון, החמיא לכריך.
עומר'ס
שד' התמרים 83
ראשון-חמישי 11:00-21:00
למידע נוסף ופרטים על מה אפשר לעשות באילת במהלך חופשת הקיץ, היכנסו לאתר >