מיד לאחר חתימה על הסכמי אברהם - בהם חתמנו על נורמליזציה עם איחוד האמירויות ובחריין, כבר התחילו לדבר על הטיסות והתיירות ההדדית שתחל בין המדינות.
זה התחיל כמובן עם דובאי, אליה כולם טסו בסוף השנה שעברה ואף נפתחה שגרירות בישראל בחודש מרץ האחרון, וכעת הגיע תורה של בחריין להיות היעד הבא שכולם מדברים עליו.
הטיסות הישירות לבחריין צפויות להתחיל ב-3 עם החברה הלאומית גולף אייר במחירים המתחילים ב-199 דולר הלוך-חזור. הטיסה עורכת כשעתיים וחצי.
בתוך כך, אתמול החליטה ממשלת בחריין להקל את תנאי קבלת הויזה לכניסת ישראלים למדינה. אחת הדרישות שהיוו קושי בתהליך הנפקת הוויזה לכניסת ישראלים לבחריין היתה להציג תדפיס תנועות בחשבון בנק מ- 3 החודשים שקדמו לנסיעה. דרישה זו נבעה מדרישה זהה של ישראל כלפי תושבי בחריין הרוצים לבקר בישראל.
עתה הודיעה ממשלת בחריין על הסרת דרישה זו בתקווה להקל על כניסת ישראלים למדינה ובצפייה לעליה בביקוש לטיסות לבחריין בזמן הקרוב.
עלות הנפקת הוויזה עולה 9 דינר (80 שקלים), ואזרחים ישראלים שרוצים לטוס לבחריין יוכלו להגיש בקשה לאשרה בצורה מקוונת ותוך 24 שעות היא תשלח למייל המזמין.
המשימה של השגריר החדש בישראל: להפוך את עיר הבירה מנאמה לדובאי החדשה
בשורה נוספת בהתחממות היחסים ותחילת התיירות בין המדינות, היא במינוי אחד הדיפלומטים המוערכים, יוסף חאלד אל-ג'לאהמה, לשגריר בחריין בישראל. "הוא בן אדם מרשים מאוד, חכם ובעל ידע רב על מה שקורה בישראל. הוא מעודכן מאוד בכל מה שקורה במזרח התיכון וגם בארצות הברית. המינוי של אל-ג'לאהמה בא להעביר מסר לישראל עד כמה הממשל בבחריין מעוניין להדק ולקדם את הקשרים עם ישראל בתחום המסחר, הכלכלה והתיירות", הסביר גורם ישראלי.
אל-ג'לאהמה, בן 43, בעל תואר ראשון באומנויות מהמכללה הצבאית של דרום קרוליינה ובעל תואר שני במערכות מידע מאוניברסיטת וושינגטון. בתחילת דרכו עבד כפרוייקטור במשרד ההגנה של בחריין. לאחר מכן מונה לראש אגף המבצעים והמעקב במשרד החוץ. במרוצת השנים הוא שודרג לתפקיד של סגן שגריר בחריין בארה"ב והיה מקורב לגורמים בקהילה היהודית. ארבע שנים שימש בתפקיד הבכיר.
בארבע השנים האחרונות הוא מונה לתפקיד חשוב ביותר כמנהל הפעילות של משרד החוץ הבחרייני. זו הפעם הראשונה שבה אל-ג'לאהמה משמש שגריר בפועל במדינה חשובה מאוד לבחריין. המינוי שלו זכה לתמיכה של נסיך הכתר סלמן בן חמד אל ח'ליפה.
זכיתי גם לכבוד אירוח הנשיא @Isaac_herzog
בקבלת הפנים שערך לחברי הסגל הדיפלומטי בישראל לרגל ראש השנה. pic.twitter.com/a6Pkfe2vOy
אחת המשימות החשובות של אל-ג'לאהמה, מעבר למציאת בניין לשגרירות בתל אביב, היא לדאוג לחיזוק הקשרים המדיניים והכלכליים בין המדינות ולגרום בין השאר להגעתם של עוד ועוד תיירים מישראל למנאמה, בירת בחריין, בדומה למה שקרה עם איחוד האמירויות.
"אחת המטרות המרכזיות של השגריר זה לחשוף את בחריין לישראלים", הסביר גורם ישראלי. "אם זה הצליח בדובאי אין ספק שעם עבודה קשה זה יצליח גם בבחריין".
"אל-ג'לאהמה פחות נחשף לאור זרקורים. הוא אוהב לעבוד בשקט מתחת לרדאר", הסביר ישראלי שנתקל בו באחרונה. "הוא איש של שקט ושל עשייה ויש לו יכולת טובה מאוד ליצור קשרים עם אנשים מה שיסייע לו לפתוח הרבה דלתות בישראל".
מסע היסטורי בתהליך עשייה בליווי רעייתי. שנינו מתרגשים מאוד! pic.twitter.com/GNM5HYZopf
לפני כעשרה ימים אל ג'לאהמה צייץ בטוויטר שלו בעברית בטרם הגיע בטיסה ישירה ממנאמה לישראל, על מטרותיו כשגריר: "אני מתכבד להודיע כי אגיע היום לתל אביב כדי להתחיל בתפקידי כשגריר ישראל הראשון של בחריין בישראל. ההזדמנות להגשים את חזונו של המלך הוד מלכותו חמד בן עיסא אל ח'ליפה לדו-קיום שליו עם כל העמים היא זכות שאקיים בהערכה רבה".