למי שלא מכיר, וזה חשוב כי אני לא הכרתי, כפר הנוקדים הוא נווה מדבר במדבר יהודה, בין העיר ערד למצדה. וכשמו כן הוא, מרגע שמגיעים לכפר, האורחים עוברים לאטמוספירה קצת אחרת. שקט ורוגע, בעלי חיים סביבכם, נותני שירות סופר נעימים וחביבים ובגדול אווירת נחת. שום דבר לא בוער כאן ואת שגרת היום יום והמולת החיים תשאירו מאחור.

את החופשה המשפחתית אפשר להתחיל כבר בדרך לשם, וכך עשינו. עצרנו "בפארק קרסו למדע" שנמצא ממש בכניסה לבאר שבע, וביקרנו בתערוכת דרקונים, עם ליווי של מדריכה צמודה, שהצליחה לרתק את הילדים ולעניין אותם (הייתי סקפטית). באופן כללי כל חודש מתחדשות בפארק תערוכות, הכל נגיש לילדים והפעילויות שם מגוונות ומותאמות, כך שאפשר בכיף להעביר שם שעתיים. משם המשכנו לארוחת צהריים בעיר במסעדת "או לה לה", טעים עם מנות מיוחדות, וזה היה סיום נפלא למגע שלנו עם הציוויליזציה כי משם המשכנו לכפר. ושם, כאמור, מדובר ביקום מקביל. ואני אומרת את זה לטובה כמובן.

פארק קרסו (צילום: יפעת הללי אברהם)
עוצרים בדרך בפארק קרסו למדע | צילום: יפעת הללי אברהם
פארק קרסו (צילום: יפעת הללי אברהם)
הילדים יהנו מהסיור בפארק | צילום: יפעת הללי אברהם

המקום

זו לא החופשה שהילדים שלי מורגלים אליה ובאנו קצת עם חששות, אבל היה מדהים. זה הכי קרוב לקמפינג רק עם תנאים (אתם מחליטים אילו תנאים). הכפר כייפי לטיול, נופים מכל עבר, בעלי חיים להאכיל (האטרקציה שאולי הכי הלהיבה את הילדים שלי הייתה האכלת גמלים) ובעיקר ניתוק מוחלט ממסכים. אם אתם הורים לילדים עירוניים, אתם מבינים כמוני עד כמה זה בלתי אפשרי, אלא אם אין ברירה.

הניתוק הזה מוביל אותי לנקודה אחת חשובה – צריך להיערך מראש ולהגיע מוכנים לניתוק מוחלט. אין אינטרנט וברוב הנקודות בכפר גם אין טלפון זמין לשיחת. זה משהו שחשוב לדעת לפני כדי להבין שמרגע שאתם מתקרבים לכפר אתם מנותקים מהכל – שזה כמובן יתרון ענק, רק צריך להיות מוכנים לזה נפשית וטכנית. 

ממבט הרחפן (צילום: יוני גרינצר​)
כפר הנוקדים נמצאים באמצע המדבר לא רחוק מערד | צילום: יוני גרינצר​

מבט מלמעלה (צילום: יוני גרינצר​)
אין פה תקשורת טלפונית - וזה טוב | צילום: יוני גרינצר​

החדר

אנחנו לקחנו את החדר הכי מפנק שכולל מזגן ושאר תנאים כמו כל חדר בבית מלון. אבל יש שם כמה אפשרויות לינה לפי מה שמתאים לכם והמחיר בהתאם. החל מחדרי אירוח (שהם הרמה המפנקת ביותר שיש בכפר), דרך לינה בסוכות (גם פה יש מזגן ותנאים טובים), אוהלי קמפינג ומתחם קרוואנים למי שמגיע עם קרוואן.

כפר הנוקדים (צילום: באדיבות כפר הנקדים)
סוגי החדרים משתנים | צילום: באדיבות כפר הנקדים
קמפינג (צילום: יוני גרינצר​)
אפשר גם להביא אוהל מהבית | צילום: יוני גרינצר​
לינה משופרת (צילום: יוני גרינצר​)
ניתן לישון גם באוהל בדואי ענק | צילום: יוני גרינצר​

מה אוכלים?

האוכל זה לא העיקר במקום. יש מבחר והאוכל טעים, אבל אל תצפו עכשיו לארוחת גורמה מפוארת כי זה לא המקום ולא הסגנון. אתם לא תהיו רעבים ויהיה לכם טעים, אבל לא לשם כך התכנסנו. מומלץ להביא אתכם חטיפים ושתייה כי במקום יש קיוסק אבל שעות הפעילות שלו, לפחות כשאנחנו היינו, לא קבועות ולא תמיד הוא פתוח. כשאנחנו התארחנו הוא לא למעשה לא נפתח כלל ואם תרצו לקנות משהו תצטרכו לנסוע לערד וזו נסיעה.

כפר הנוקדים ארוחת בוקר (צילום: דניאל ארזי)
יש אפשרות גם לאכול בכפר הנוקדים | צילום: דניאל ארזי

כמה זה עולה?

המחירים משתנים בהתאם לסוג הלינה שתבחרו, ובמספר האנשים שילונו יחד אתכם. כך למשל לינה ללילה בשטח פתוח עם אוהל (צריך להביא אתכם) באמצע השבוע תעלה כ-125 שקל, ובסופ"ש תעלה 188 שקללינה עם קרוואן, תעלה באמצע השבוע 198 שקל ללילה, ובסופ"ש תעלה 308 שקל.

גם בגזרת החדרים יש הבדלים בין הרמות. לינה באוהל לאקז'רי מאובזר תעלה לכם 462 שקל לזוג ללילה. בסופ"ש הלינה תעלה לכם 762 שקל ללילה. חדר משפחה יעלה לכם 1,068 שקל ללילה בסופ"ש, ובאמצע השבוע הלינה בחדר המשפחה תעלה 919 שקל.

אוהל משודרג (צילום: יוני גרינצר​)
להגיע להירגע באמצע המדבר | צילום: יוני גרינצר​

טיול כפר הנוקדים, החאן, קרדיט אתר כפר הנוקדים (צילום: אתר כפר הנוקדים)
חופשה מסוג אחר. כפר הנוקדים | צילום: אתר כפר הנוקדים

בשורה התחתונה

במקום יש שלל אטרקציות לילדים – האכלת גמלים כאמור, סיור חיות לילה מדבריות, מסלולי טיולים (ניתן להשכים ולראות זריחה במצדה) ומתחם מים כיפי ומרענן. אם אתם מחפשים חופשה לשבועות הקרובים אז בסוף חודש יולי יחל במקום פסטיבל מטאורים "נוקדים עם כוכבים" שימשך לאורך חודש אוגוסט – סדנת הכרות עם שמי הלילה בה לומדים על הכוכבים, הירח ומטר המטאורים של חודש אוגוסט. מדובר בחופשה שווה מסוג אחר.

כפר הנוקדים, ת.ד. 1568, ערד 8911501. לפרטים והזמנות: 08-9950097 או באתר. 

* הכתבת הייתה אורחת בכפר הנוקדים