בארוט לארה ספא, צילום ג'יריס איברהים (צילום: ג'יריס איברהים)
הכל כלול + טיסה, זול יותר מחופשה באילת בחצי פנסיון | צילום: ג'יריס איברהים
בשנים האחרונות הנופש בישראל הפך לפחות ופחות אטרקטיבי מבחינת המחיר. הקלאבים בטורקיה, על טהרת ה"הכל כלול" הורידו את המחירים, והמלונות באילת לא הצליחו לתת מענה הולם למי שרק מחפש בטן-גב וקצת אוכל טוב בחופשה שלו. אבל מסתבר שבשנה האחרונה, בעקבות עליית מחירי הנופשונים ביוון ועל רקע החששות הישראלים מחופשה באנטליה, אילת דווקא לא באופן גורף האופציה הכי יקרה שלכם לנופש מפנק - הכל תלוי במשך הזמן של החופשה ובמוכנות שלכם לוותר על טיסה מהירה לטובת נסיעה ברכב. 

"בתחרות של  איי יוון לעומת אילת, יוום כמעט תמיד לוקחת", אומר יהודה זפרני, משנה למנכ"ל אופיר טורס, "כשמדברים על טיסה פלוס מלון ברמת חצי פנסיון, או 'הכל כלול' בממוצע של חמישה לילות - המחירים הם זהים או אפילו יקרים יותר בעשרה אחוזים".

אבל רונן קרסו, סמנכ"ל השיווק של "איסתא" מסביר שזה לא תמיד נכון, "אם נוסעים לאילת לשלושה ימים ופחות, היא עדיין זולה יותר מכל יעד אחר בחו"ל, במיוחד אם מחליטים לקחת את הרכב", הוא אומר, "אבל ברגע שמחליטים לנסוע לארבעה ימים ומעלה ומוסיפים טיסה, באמת עדיף לבחור בטורקיה או ברודוס. בנופשונים מהסוג הזה העסקאות האטרקטיביות ביותר הן לטורקיה וליוון, כאשר טורקיה זולה בערך בעשרה אחוזים לעומת יעדי רודוס וכרתים. הישראלים חזרו לטורקיה ובתקופה הנוכחית היא חזרה להיות פופולרית וממוקמת כיעד מספר שלוש בנופשונים אחרי כרתים ורודוס".

"יוון התייקרה השנה בערך ב-15 אחוז, אחרי שהגרמנים והיוונים גילו אותם כיעד והביקוש עלה", אומר קרסו. "אגב, גם טורקיה התייקרה באחוזים דומים לפני כשנתיים. עליית המחירים לא השפיעה כל כך על ישראלים כי יוון היא עדיין יעד הנופש המוביל. מה שכן, למזלם של הנופשים הישראלים השקל התחזק והדולר נחלש ב-10 אחוזים מול שנה שעברה".

"אין מספיק מלונות באילת"

פלטינום רודוס, מלונות לקיץ
יוון - עדיין היעד החם ביותר. מלון "אוטוריום פלטינום" ברודוס
אז מה הסיבות למחירים הגבוהים יחסית בישראל? "תחרות, תחרות תחרות", אומר זפרני מ"אופיר טורס", "בישראל ידוע שיש פחות היצע ואף מחסור בבתי מלון - וזה גורם לישראלים לטוס לחו"ל. כל אחד תמיד יכול לנסוע לאילת, אך עדיין המחירים הם יהיו יקרים בגלל העלויות. אם אילת הייתה מציעה עוד 15 בתי מלון הייתה תחרות יותר גדולה. ברגע שהתיירות הנכנסת בקיץ גדלה, המחירים יותר יקרים לישראלים. בתי המלון מעלים את המחירים גם לתיירים בארץ, המעדיפים את כרתים ורודוס - שם המלונות רק מחכים להם בגלל המשבר הכלכלי שחוו".

האם החשש הביטחוני לגראדים מכיוון סיני משפיע על מחירי הנופשים באילת? "בינתיים עדיין לא רואים שום השפעה של נושא הגראדים על המחירים והביקוש. כולם מקווים שהיה זה ארוע נקודתי בלבד", אומר קרסו.

כמה זה עולה לנו?

אין תמונה
ההיצע גבוה, המחיר עולה בהתאם. אילת
לפי נתוני "השטיח המעופף", אם תרצו לצאת לנופש של ארבעה לילות בתקופת השיא (תאריכים 22-26.9 בסוכות) במלון ברמת חמישה כוכבים למשפחה בת ארבע נפשות, חופשה בטורקיה אכן תהיה הזולה ביותר ואפילו תציע יותר ("הכל כלול"). אם תוותרו על הטיסה, תוכלו גם ליהנות ממחיר די זהים בנופש באילת.

אנטליה: מלון קרמלין פאלאס על בסיס הכל כלול  8,150 שקל כולל טיסות.

רודוס: מלון רודוס פאלאס על בסיס חצי פנסיון 8,780 שקל כולל טיסות.

אילת: מלון רימונים חמישה כוכבים על בסיס לינה וארוחת בוקר 6,640 שקל (ללא טיסה). להוספת טיסות – כ-2,600 שקלים לארבע נפשות, סה"כ כולל טיסות: 9,240 שקל.

גם נתוני "איסתא", מצביעים על תמונה דומה בשוק הנופשונים:

חופשה משפחתית בכרתים עבור אותם תאריכים, הכוללת  טיסה ולינה במלון מינוס אימפריאל (5 כוכבים), על בסיס הכל כלול תעלה למשפחה 9,590 שקל.

באיסתא הצליחו למצוא חופשה באנטליה שבטורקיה במלון הקרמלין פאלאס על בסיס הכל כלול 5 כוכבים במחיר זול יותר - 6,825 שקלים.

ומה לגבי אילת? גם כאן, לפי איסתא, חופשה במלון ללא טיסות תעלה לכם כמעט כמו חבילת נופש בחו"ל. שהות במלון ישרוטל רויאל גארדן על בסיס לינה בלבד תעלה למשפחה 6,589 שקל.
על לינה בקראון פלזה, על בסיס לינה וארוחת בוקר תשלמו  5,232 שקל.
אם תרצו להוסיף טיסות – תשלמו כמובן עוד 2,600 שקלים.

>> הטירוף סביב טיסות לאומן שובר שיאים: כמעט 1,500 דולר לכרטיס