הכנס התיירותי השנתי של גוגל התקיים אתמול, וסיכם שנה שבה הישראלים חזרו לטוס בה בהמוניהם. במהלך הכנס בעיקר שמו אצבע על השינויים בהרגלי החיפוש של התייר הישראלי. "השינויים בהרגלי החיפוש של התייר הישראלי חושפים את הגמישות, היצירתיות ושבירת דפוסי ההתנהגות שעוזרים לו לטייל בעולם בפחות כסף, ככל הנראה לאור המצב הכלכלי בארץ ובעולם", אמר אלירן לוי ממחלקת הדוברות של Google בישראל. "השנה אנחנו רואים שהחיפוש אחר החופשה הזולה ביותר מביא את התייר הישראלי לחפש יותר חברות לואו קוסט, עם גמישות מקסימלית בבחירת היעד המתבטאת בשינוי של תיזמון רכישת הכרטיסים להרבה יותר מוקדם או מאוחר מבעבר". 

בתוך כך, לוי גם ניפץ כמה מיתוסים בדרך לרכישת כרטיס הטיסה המשתלם ביותר: "ניתוח של מחירי הטיסות מישראל בחמש השנים האחרונות מעלה תובנות ששוות לא מעט כסף לתייר הישראלי", הוא אמר. "למשל, טיסה ישירה לא תמיד תהיה יקרה יותר מטיסה עם קונקשן, רכישת כרטיס טיסה בדקה התשעים לרוב לא תשתלם ואין יום שזול יותר לטוס בו או לרכוש בו כרטיס טיסה באופן גורף".    

המיתוס: "טיסה עם קונקשן תמיד תעלה פחות"

בפועל: ניתוח מ-Google Flights של מחירי הטיסות מישראל בחמש השנים האחרונות מראה שלעיתים טיסות ישירות לא בהכרח יקרות יותר מטיסות עם קונקשן לאותו היעד. בקווים בהם קיימות שתי האופציות, רק ב-33% מהמקרים בממוצע הטיסה הישירה תעלה לכם יותר מאשר טיסות עם קונקשן על אותו הקו. ועדיין, במקרים רבים, בחירה בטיסה לא ישירה היא אולי פחות נוחה אך יכולה לחסוך סכומי כסף נכבדים. טיסות ישירות מנתב"ג יקרות יותר ב-18% בממוצע מטיסות לא ישירות.

נמל התעופה באיסטנבול (צילום: getty images)
לטוס ישיר או עם עצירת ביניים, זו השאלה | צילום: getty images

המיתוס: "הכי זול לקנות כרטיס טיסה בדקה ה-90"

בפועל: באופן כללי, בחמש השנים האחרונות, הטיסות מישראל הוצעו במחיר הנמוך ביותר 82 יום לפני ההמראה. אבל כשמסתכלים על חופשות בתקופות מיוחדות, הנתונים מפתיעים: כדי ליהנות מהמחיר הזול ביותר לטיסות במהלך חודשי יולי-אוגוסט, היה כדאי לרכוש את הכרטיסים כשישה חודשים מראש (179 ימים) לפני ההמראה בעוד שטיסות לחגי תשרי כדאי היה לרכוש 7.5 חודשים (225 ימים) לפני הטיסה וטיסות לחנוכה או לביקור בשווקי חג המולד היה מומלץ לרכוש כשלושה חודשים (94 ימים) מראש. 

המיתוס: "הכי זול לטוס באמצע שבוע ולכרטס בימי שלישי"

בפועל: בניגוד למיתוס הרווח, מהניתוח של Google Flights עולה שאין יום בשבוע שבו זול יותר לטוס מישראל, כך גם בנוגע לסברה שבימי שלישי חברות התעופה מציעות כרטיסים זולים יותר, שכן המחיר כמעט לא משתנה בין ימות השבוע. זאת בניגוד לארה״ב, שם נתוני Google Flights מראים שזול יותר ב-12% לטוס באמצע השבוע (ימים שני, שלישי ורביעי). 

כרטיס טיסה טלפון נייד (צילום: 
McLittle Stock, shutterstock)
יותר זול לטוס באמצע השבוע, אבל לאו דווקא להזמין | צילום: McLittle Stock, shutterstock


לפי נתוני Travel Insights with Google, היעדים הכי מחופשים מתחילת השנה היו לונדון ומיד אחריה איסטנבול ולרנקה. במקום הרביעי אתונה ואחריה פריז. בראש רשימת היעדים שהחיפושים שלהם הכי צמחו מתחילת השנה ניצבת קולומבו בירת סרי לנקה ואחריה טיווט (מונטנגרו), איביזה, אוסקה ופאפוס.  

רשימת היעדים החמים לחגי תשרי דומה לזו של חופשות הקיץ, עם ניו-יורק, לונדון ואתונה בראש הרשימה, בנגקוק שמחליפה את לרנקה במקום הרביעי, פריז במקום החמישי, טוקיו במקום השישי, לאחר מכן רומא, מילאנו, אמסטרדם ופאפוס. את הטיסות לחופשת חגי תשרי חיפשו הישראלים ב-2022 59 יום לפני בממוצע עבור שהות ממוצעת של כ-10 ימים.