פרויקט תגלית משיקים סרטון וירטואלי ואינטראקטיבי ראשון מסוגו, שיגלה את ישראל לעשרות אלפי צעירי תגלית ברחבי העולם, שלא יכולים להגיע לסיור בישראל בשל מגפת הקורונה. מהיום, גם אתם יכולים להצטרף למדריך נווה ולסייר ברחבי ישראל, וכל זה, מהספה בבית ומכל מקום בעולם.

מגפת הקורונה פגעה רבות בתעשיית התיירות בחודשים האחרונים, וביכולת של אזרחי ישראל לטוס לחופשת קיץ בחו"ל. התיירים הישראלים התאכזבו כאשר נגזר עליהם להישאר בארץ ולא לעלות על מטוס ולגלות יעדים חדשים מעבר לים, אך יש תיירים שדווקא חיכו לקיץ 2020 כדי להגיע לישראל – צעירי פרויקט "תגלית", שהיו אמורים להגיע לביקור מרגש בישראל, והקורונה מנעה מהם להגשים חלום. עשרות אלפי צעירים תכננו להגיע לישראל בקיץ 2020 במסגרת פרויקט "תגלית", מיזם של ממשלת ישראל בשותפות עם קהילות יהודיות ברחבי העולם, שמטרתו חיזוק הקשר בין ישראל לבין יהודי התפוצות.

מצדה (צילום: StockStudio, shutterstock)
מצדה | צילום: StockStudio, shutterstock

לא מוותרים: הפתרון הווירטואלי של תגלית

משנת 1999, אז הוקם הפרויקט, 750,000 יהודים בגילאי 18-32, מרביתם הגדול סטודנטים, הגיעו מכל קצוות תבל לסיור לימודי בן עשרה ימים, בהם גילו את הארץ לאורכה ולרוחבה, התאהבו בישראל וחלקם אף עלו לארץ או חזרו אליה לטיולים נוספים. השנה, בשל מגפת הקורונה, לא התאפשר לעשרות אלפי צעירים יהודים מכל העולם להגיע לישראל ולבקר בארץ הקודש. הצעירים המאוכזבים נותרו בביתם בחודשים האחרונים, אך ארגון תגלית לא וויתר ומצא פתרון יצירתי – סיור וירטואלי ואינטראקטיבי בישראל.

תגלית השיקה סרטון אינטראקטיבי ראשון מסוגו על בסיס פלטפורמת EKO, המאפשרת למשתמש אפשרות בחירה בזמן אמת. פרויקט "Choose Your Own Adventure" מאפשר לאנשים מכל העולם לצפות בסרטון הדרכה ולבחור באילו אתרים בישראל הם רוצים לבקר. הסיור המקוון נערך בהנחיית נווה כהן, מדריך ישראלי מקומי, והוא מאפשר למשתמשים לבחור בין ביקור בכותל או במצדה, לבקר במסעדה טבעונית או בביסטרו ערבי, לצוף בים המלח או לגלוש בחוף הים, ולבקר במרכז לחדשנות ישראל של תגלית, הממוקם בבורסה בתל-אביב.

"בעוד שעשרות אלפי צעירים יהודים היו מתוכננים לבקר בישראל בקיץ הקרוב" אומרת נעה באוער, סמנכ"לית שיווק בתגלית, "פנינו בהמרה לפלטפורמות אונליין ויצרנו תכנים ופעילויות ברמה גבוהה לבוגרים שלנו מסביב לעולם, וכן למשתתפים שסיוריהם נדחו". בימים אלו פרויקט תגלית מזמין עשרות אלפי צעירים שנאצלו להישאר בבית ולא להגיע לארץ בקיץ, לחוות את ישראל בסיור אינטראקטיבי מלמד, מרתק ומהנה.

ים המלח (צילום: vvvita, shutterstock)
ים המלח | צילום: vvvita, shutterstock

אז איך הסיור הזה בעצם עובד?

בתחילת הסרטון מופיע נווה המדריך, שמספר מעט על ההיסטוריה של ארץ ישראל, ושואל את הצופים לאן יבחרו ללכת. הבחירה הראשונית היא בין מצדה לכותל המערבי, ויש להקליק על האפשרות המועדפת. לאחר מכן, המשתתפים זוכים לסיור מודרך עם נווה, ומדי פעם יש אפשרויות בחירה בין מקומות מסוימים, למשל בין הרובע הארמני לרובע היהודי בעיר העתיקה, ונווה ממשיך יחד עם הצופים ליעד הנבחר. המשך הסיור ממשיך בביקור במסעדה לבחירת המשתמש, כולל בחירה בין ישיבה במסעדה או טייק-אווי, ובחירה בין אטרקציות נוספות ובילויים מועדפים בישראל, כמו גלישה בחופי הים.

במקביל לעבודה על היוזמה החדשה, פרופסור לן סאקס ממרכז כהן למדעי יהדות מודרנית באוניברסיטת ברנדייס, פרסם דו"ח שחקר את משתתפי תגלית שסיוריהם נדחו. המחקר גילה כי למגפת הקורונה הייתה השפעה משמעותית על מצוקתם הרגשית של הצעירים, וכשליש מהם עדיין חיפשו פעילויות ברשת הקשורות לקהילה היהודית, בדומה לסיור הווירטואלי החדש של פרויקט תגלית. כ-18 אחוז ממשתתפי המחקר טענו כי הם מוכנים לעלות על מטוס ולהגיע לישראל ברגע זה.

תל אביב (צילום: shutterstock By Protasov AN)
תל אביב | צילום: shutterstock By Protasov AN

הסיור מיועד לכל מי שרוצה לקבל הצצה מרתקת למה שיש לעשות בישראל, ולפרויקט תגלית, מאתרים היסטוריים ועד חדשנות ישראלית. "במקביל, אנו ממשיכים לעבוד ללא פשרות על מתווה הפעילות שלנו ליום שבו הקבוצות יחלו להגיע, בצורה בטוחה ומהנה." אומרת באוער. "חזרת הקבוצות לישראל תחזק את יחסי המדינה שלנו עם התפוצות, תחבר בין צעירים יהודים לזהותם היהודית ולמדינת ישראל, ותספק תרומה מאוד משמעותית למשק הישראלי, לעסקים בפריפריה ולתעשיית התיירות." 

הנה טעימה קטנה מהסיור:

אם גם אתם רוצים ליהנות מהסיור האינטראקטיבי של פרויקט תגלית ולסייר ברחבי ישראל, לחצו כאן.