למרות הנחיות משרד הבריאות להישאר בבתים ולא להתרחק יותר מ-100 מטרים, יש אנשים רבים שממשיכים לצאת ולטייל בטבע מתוך טענה שהם שומרים על כל הכללים, מתרחקים מאנשים ומקפידים לא להתקהל. ועכשיו, כשסדר פסח בפתח, במשרד הבריאות כבר מזהים את הנפיצות הגדולה שיכולה להיות ומקפידי לחזור על ההוראות.
כך למשל, אולגה, לא מהססת להודות שהיא ממשיכה לטייל ברחבי הארץ בימים אלו. "הילדים חייבים קצת לרוץ ולראות לפחות את השלולית הקרובה או איזה שדה נטוש. בימים אלו של שגרה משעממת וילדים כלואים בבית במשך שבוע שלם אנחנו רוצים לעשות משהו שונה בשבת. צריך קצת לנשום אוויר ולעשות כיף אמיתי ביחד. גם בשבת האחרונה יצאנו לשדה במרחק של כ-2 ק"מ מהבית. אני מקווה שנוכל ליהנות מבילויים כאלה גם אחרי הקורונה".
טרנד נוסף בימים הללו, הוא משפחות וזוגות ששוכרים צימרים או יחידות דיור לתקופה ארוכה, על מנת להעביר בהם את ימי הבידוד. "הבית שלנו עכשיו בצפון. אנחנו שומרים על כל הכללים, אבל במקום להיות בבית בתל אביב שכרנו מקום חלופי" אומרת יסמין פת, שנמצאת בצימר עם בן זוגה. "אנחנו בצימר כבר שבועיים. היינו בצפון במקום אחר שבוע וחצי לפני שהגענו לכאן. היינו אמורים לטוס לגאורגיה והתלבטנו אם לטוס או לא לטוס. בסוף ביטלו לנו את הטיסה והחלטנו שנעשה בידוד מרצון ולא בכפייה. במקום כמה ימים וטיול בחו"ל החלטנו לעשות טיול בארץ".
"חייבים להמשיך להתקיים"
בזמן שענף התיירות בארץ עובר משבר קשה, עדיין ישנם בעלי צימרים שממשיכים לארח. למרות שישנם מושבים שביקשו מבעלי הצימרים לא לארח כי אין איש יודע האם הקורונה עוברת, ומי חולה, אין בדיקות ואף אחד לא באמת עוקב.
חלק מבעלי הצימרים טענו כי הם מארחים "אנשים שהתחייבו וצריכים להיות בבידוד" והיו כאלה כמו מי-טל לוי, שמנהלת את מתחם הצימרים "תכלת - בית של חופש" בחד נס, שזיהתה צורך והחליטה לפעול אחרת. "שנייה לפני שכל העניינים התחילו, הרחנו את כל הבלגן. פרסמתי פוסטים בקבוצות שונות בפייסבוק שאנשים יבואו לתקופה ארוכה יותר. זיהיתי צורך של אנשים שפשוט רוצים להתנתק. הרבה יוצאים מתל אביב הצפופה, מהמרכז, כדי לברוח למקום עם נוף, עםחצר פרטית וכך יותר קל להם. אנשים פשוט רוצים להיות קרובים לטבע ויש כאלו פחדו מהסגר של כל המדינה או כאלו שיש להם דירות קטנות באמצע תל אביב ורצו להתרחק".
"ההוצאות שלנו ממשיכות לדפוק ולרדת. אני חייבת וצריכה להמשיך להשכיר את הצימרים. בעלי עובד במסעדה אך היא נסגרה וכעת ואנחנו חייבים להמשיך להתקיים. בימים אלו גם הקראוונים מושכרים, יש נגיד מקרה שהבאנו קראוון למרכז הארץ, אדם שחי עם הוריו וחושש כי הם מבוגרים גר כעת ביחידה שלנו.
לא מדובר בזוגות רומנטיים שבאים לצימר לחגוג יום הולדת. הקונספט עכשיו שונה, זה יותר שהות ארוכה. כמו דיירים לתקופה ארוכה של שבועיים עד חודש. ולכן גם המחירים שונים לחלוטין. במקום שישלמו על לילה 800 שקלים, משלמים כעת 2,200 שקלים לשבועיים. הישוב מתנגד ולא רוצה להכניס אנשים בגלל הקורונה אבל אנחנו נהיה חייבים לעשות את זה כי אחרת לא נשרוד כלכלית, אין לנו ברירה אחרת. חייבים להמשיך לחיות ולהתקיים".
אהוד תם, בעל מתחם הצימרים "טורקיז" בחד נס ומשכיר קראוון מוסיף: "גם בימים אלו חשוב לי לתת מענה לציבור גדול שמשתגע מההסגר. התאמתי את עצמי לרוח התקופה. אנחנו עדיין נותנים שירות ומארחים באהבה. חשוב לי לשמור על העסק שלי חי, ולתת שירות גם בימים אלו".