על אף שאיי התיירות באילת ובים המלח נוצרו כדי להישאר פתוחים גם במקרה של סגר כללי, גם הם ייסגרו ביום ראשון כמו שאר המדינה. רגע לpני שזה קורה תפסנו משפחה שירדה ליהנות מסופ"ש אחרון של חופש. "היינו באוגוסט והיה מפוצץ עכשיו בקושי יש אנשים בעיר" אומרת אורפז רוקח, ממושב ליד אשדוד. "אני רואה הרבה רכבים אבל ברחוב אין כמעט אנשים, הרחובות ריקים, אבל יש אווירה נעימה".

את החופשה הם סגרו כבר לפני כחודש: "חשבתי לבטל אבל חגגתי שלושים ואמרתי אם לא דובאי אז לפחות אילת. רגע לפני הסגר אנחנו נהנים עם זוג חברים מחופשה קצרה". בדרך לאילת הם עדיין היו צריכים להציג תוצאות של בדיקת קורונה, כמתבקש על פי מתווה "האיים הירוקים". החל מיום ראשון, היות והמלונות ייסגרו והתיירים לא יוכלו להגיע, כל הפרויקט יבוטל. בתוך כך, חברות ישראייר וארקיע כבר הודיעו שימשיכו להפעיל טיסות זולות בין העיר הדרומית לנתב"ג.

"אילת בימים אלו מתנהלת כרגיל", מספרת רחלי מלכה, מאשקלון, בת 46.  "אך יצא לי לדבר עם כמה מתושבי העיר שיש להם באסטות ועסקים קטנים ונראה שהם די מתוסכלים ומיואשים. הם יודעים שהם הולכים להיסגר ביום ראשון. חמותי סגרה לנו את הדיל כי יש לבעלי יום הולדת ולא ידענו עד הרגע האחרון אם סוגרים או לא . לדעתי אם נתב"ג פתוח גם המלונות צריכים להיות פתוחים".

סגר קורונה השני באילת (צילום: איתי כהן)
החל מיום ראשון, כך יראו הרחובות באילת | צילום: איתי כהן

אילת בסגר הקורונה (צילום: דוברות המשטרה)
צילום: דוברות המשטרה

"זו כבר לא פגיעה כספית זו פגיעה נפשית"

"לפתוח ולסגור מלון זה לא כמו לפתוח קיוסק", אומר חיים כהן-אכד, מנכ"ל ישרוטל רויאל ביץ אילת ומוסיף, "מלון עם 600 עובדים לפתוח ולסגור אחרי השקעות של מיליונים זה מטורף. אין לי ספק שההחלטה לסגור את המלונות היא החלטה פוליטית. מצד אחד חוקקו חוק שיהיו איים ירוקים, ומצד שני ממהרים לעשות סגר. אחוזי האבטלה וחלק מהעסקים עדיין לא התאוששו, למה לפגוע באי ירוק? איך אפשר לבטל את החוק מהרגע לרגע? יש לכך המון השפעות - טיפול במערכות, בריכות, מפלים, מקררים, אוכל והעובדים כמובן".

מה יקרה עם העובדים?
"הצלחתי להחזיר את רוב העובדים מחל"ת ועכשיו אני כבר לא יודע מה להגיד להם. מי יפצה אותם? זה כבר לא פגיעה כספית זה פגיעה נפשית. יש מלונות שלא יצליחו להשתקם. בקיץ, בין שני הסגרים, 700 אלף איש ביקרו באילת ואחוז התחלואה היה אפסי. אילת נמצאת בתחתית התחלואה כי עמדנו בתו הסגול. אילת היא עיר שתלויה בתיירות ועכשיו היא מדממת, היא עוד אוספת שברים מהסגר שני. והנה, לא עברו חמישה שבועות ושוב עובדים נשלחים הביתה ויהיו מועסקים על ידי ביטוח לאומי. אני מרגיש כועס ומאוכזב, לא יודע מה להגיד לעובדים שלי".

בריכה (צילום: יחצ)
ביום ראשון מדוממים מנועים | צילום: יחצ

ומה יקרה ביום ראשון, איך סוגרים עיר תיירות?
"החל מיום ראשון המלון יהיה סגור ואני אבוא כל יום בלי תשלום. ביום ראשון נדמם מנועים ונזרוק אוכל, מה אני יכול לעשות עם דברים פגי תוקף או תוקף קצר. אני עדיין אצטרך להחזיק איש אחזקה, צריך לשמור עם אנשי ביטחון, צריך איש משק, זו מערכת שהיא דינמית גם שאין בה אנשים. העיר תחזור אחורה ואנשים יאבדו עשרות מיליונים. אני רוצה שיסבירו למה חוקקו בחוק שיש איים ירוקים, מה עשיתם? השקענו הון עתק כדי להתאושש והכל קורס מחדש עכשיו. זה חלם". 

גם מנכ"לית רשת פתאל, אביה מגן, מתקשה לקבל את הגזרה: "עצוב שמדינת ישראל נכנסת לסגר השלישי ולא מחריגים את האיים הירוקים. אילת וים המלח ירוקות מתמיד ומאפשרות לאלפי עובדים להישאר במעגל העבודה ולמאות אלפים לצאת ולנפוש בבטחה ואין שום הצדקה לסגור אותן.

חבל שפתרונות אחרים, כמו סגר דיפרנציאלי, לא נלקחים בחשבון ומדינה שלמה נסגרת בפעם השלישית על כל ההשלכות המשתמעות מכך. לא נותר לנו אלא לקוות שזהו הסגר האחרון ובקרוב מאוד נחזור לשגרה ולארח באהבה״.