בדקנו את מחירי הטיסות ל-12 היעדים הכי מבוקשים לאורך כל השנה, ללא מבצעים או דילים של הדקה ה-90, ומצאנו עם איזו חברת תעופה הכי משתלם לטוס לכל אחד מהיעדים הללו לאורך כל השנה. איך בדקנו? באמצעות אתרי השוואת המחירים, עשינו השוואה בשלושה תאריכים שונים: אחת בתחילת חודש ינואר, אחת בתחילת חודש מאי ואחת בתחילת חודש אוגוסט. אלה התוצאות והסיכומים.
פאפוס שבקפריסין הפכה להיות יעד אטרקטיבי למטייל הישראלי מאז החלה חברת הלואו קוסט האירית - ריינאייר, לטוס בטיסות ישירות אליה. כיום, ניתן למצוא טיסות במחיר הבלתי נתפס של 10 יורו לכיוון, אבל בימים רגילים כרטיס טיסה הלוך חזור יעלה לכם כ-130 דולרים ובימים הכי עמוסים של הקיץ המחיר ידלג לכ-170 דולרים (גם כן מחיר זול לכל הדעות).
בשורה התחתונה: אין כאן תחרות או אלטרנטיבות נוספות, לפאפוס טסים עם ריינאייר.
עוד יעד קרוב ומאוד אהוב על הישראלים, זוהי רודוס היוונית. ליעד הזה, בניגוד לפאפוס, יש לא מעט טיסות בחברות תעופה שונות. אמנם בחורף יותר קשה למצוא טיסה וייתכן שתצטרכו לעשות עצירת ביניים באתונה, אך בקיץ מספר הטיסות עולה משמעותית וגם ניתן למצוא חבילות הכל כלול רבות. חברת אגיאן (Aegean) היוונית היא החברה הכי משתלמת לאורך השנה וכרטיס טיסה יעלה לכם כ-240 דולר בקיץ. אם אתם מעדיפים חברה ישראלית תוכלו לטוס עם ישראייר במחיר של 269 דולרים באביב ובקיץ המחירים בחברות הישראליות יגיעו לכ-320 דולרים.
בשורה התחתונה: באוף סיזן, חברת אגיאן היוונית תביא אתכם לנפוש באי במחירי הטיסה הכי זולים. יחד עם זאת במהלך הקיץ כאמור, הכי משתלם להזמין חבילה הכוללת טיסה ובית מלון בחברות כמו ישראייר, אך אלה יגיעו רק לקראת העונה.
העיר הרומנטית מאפשרת חופשה לאורך כל השנה. עם שלל חברות שמגיעות בטיסה ישירה, אפשר גם לעשות את החופשה הזו די בזול. בחורף למשל, חברת ריינאייר מציעה טיסות שיכולות להגיע למחיר של 128 דולרים הלוך חזור. באליטליה תוכלו למצוא טיסה סדירה במחיר של כ-300 דולרים ואף בפחות אם תוותרו על המזוודה. באל על ניתן למצוא טיסה באותה התקופה ב-340 דולרים. באביב ניתן למצוא טיסות ישירות של אליטליה במחיר של 240 דולרים ואל על ב-290 דולרים. בקיץ רינאייר טסה במחיר של 282 דולרים לטיסת לואו קוסט ובאל על המחיר כבר יטפס לכ-420 דולרים וכך גם באליטליה.
בשורה התחתונה: יש לא מעט אופציות. אם לואו קוסט מספיק לכם, ריינאייר היא הפתרון הזול ביותר. אם אתם מחפשים לקבל גם אוכל ומזוודות, אליטליה ולפעמים אפילו אל על יציעו את הפתרונות הכי משתלמים.
גם עיר הבירה הצ'כית היא יעד מושלם לכל העונה. חברת וויז אייר היא הבחירה הכי זולה ליעד זה ותוכלו למצוא טיסות במחיר של 145 דולרים בחורף. לעומתה, חברת UP תיקח אתכם לפראג במחיר של 243 דולרים אם תבחרו להגיע רגע אחרי הכריסמס. באביב יותר חברות מחזירות את קו הטיסה הזה וניתן למצוא כרטיסים של UP ב-252 דולרים ובקיץ במחיר דומה. חשוב לציין שוויז אייר עדיין לא פירסמה את הטיסות שלה לתאריכים אלה וסביר שתציע אלטרנטיבה טובה. אם אתם מחפשים טיסה עם אוכל וכבודה, כבר תאלצו לעצור ביעד ביניים.
בשורה התחתונה: וויז אייר היא חברת הלואו קוסט המשתלמת ביותר. גם UP לא נשארת הרחק מאחור. כדי ליהנות מחברה סדירה תאלצו לעצור ביעד ביניים, מה שלא כל כך רלוונטי ליעד כמו פראג.
וויז אייר מציעה מחירים לוורשה ללא תחרות. במהלך חודש ינואר והחורף ניתן למצוא טיסות ב-116 דולרים בזמן שהחברות הישראליות נגררות הרבה מאחור בתקופה הזו. גם חברת לוט הפולנית מציעה טיסות במחירים זולים, ללא מזוודה, בכ-150 דולרים הלוך וחזור. אל על לעומתן מציעה טיסה סדירה אך במחיר גבוה של 430 דולרים. וויז אייר ולוט ממשיכות באותו קו מחירים זול גם באביב ובקיץ.
בשורה האחרונה: לטוס לואו קוסט עם וויז אייר או לוט. גם אם תוסיפו מזוודה זה כנראה יהיה יותר זול.
ניתן למצוא טיסות של חברת הלואו קוסט איזי ג'ט במחירים שמתחילים ב-150 דולרים בחורף. UP וישראייר מציעות טיסות במחירים של כ-340 דולרים. החברות הללו מובילות גם בשאר העונה כשהמחירים לא משתנים בצורה משמעותית. גם גרמניה אייר היא אופציה ותוכלו לעלות על הטיסה שלה מזוודה, אך המחירים בה גבוהים קצת יותר. לופטהנזה נשארת מאחור בתחרות על המחיר.
בשורה התחתונה: איזי ג'ט בלואו קוסט, UP וישראייר בישראליות. בישראייר המזוודה כלולה במחיר.
אם תרצו לטוס לברצלונה בתקופת החורף, החברות הישראליות הן הכתובת שלכם. בסאן דור תוכלו לטוס ב-343 דולרים ובאל על ב-351. הטיסה הכי זולה בעונה הקרה היא עם עצירת ביניים דרך צרפת ב-223, אבל חבל על בזבוז הזמן. באביב אפשר למצוא טיסות זולות של חברת איבריה ב-313 דולרים, כשאל על כבר קופצת ל-362 דולרים. בעונה העמוסה של הקיץ איבריה שומרת על המחירים שלה ואל על כבר מטפסת מעל ה-400 דולרים.
בשורה התחתונה: חברות הלואו קוסט לא משתתפות בתחרות על היעד הזה והכי זול עם איבריה הספרדית.
חברת הלואו קוסט איזי ג'ט מציעה טיסות במחירים מאוד זולים וניתן למצוא כרטיסים בכ-260 דולרים בעונת החורף. גם באביב היא כמובן מובילה וטיסות יעלו באיזור ה-280 דולרים. באביב, ארקיע ואל על מציעות טיסות סדירות ב-349 ו-383 דולרים בהתאמה. בקיץ המחירים עולים בצורה משמעותית: איזי ג'ט תציע טיסות במעל 400 דולרים וארקיע תציע טיסה סדירה במחיר זהה. מחיר זול מצאנו גם עם טרנסאוויה הלוך ואיירופלוט בחזור ב-353 דולרים.
בשורה התחתונה: בחורף מאוד זול לטוס עם איזי ג'ט. בקיץ המחירים עולים משמעותית וכדאי לטוס עם ארקיע.
גם ביעד הזה איזי ג'ט היא הפתרון הזול ביותר. הטיסה בחברת הלואו קוסט עולה בסביבות ה-200 דולרים ללא אוכל או מזוודה והיא שומרת על המחירים הללו גם בתקופות היותר עמוסות עם טיפוס קל. גם חברת טרנסאוויה נכנסה לתחרות ומציעה מחירים זולים אך מעט יותר יקים מאיזי ג'ט. בקטגוריית הסדירות, טיסה עם אל על וגם עם KLM ההולנדית תעלה לכם החל מ-350 דולר בעונות הפחות מתויירות. המחיר יעלה ל-430 דולרים ויגיע לפעמים אפילו מעל ל-500 דולרים בעונות החמות.
בשורה התחתונה: איזי ג'ט היא החברה הכי זולה ליעד ואל על ו-KLM הן חברות הטיסה הסדירות המשתלמות, בפער מחירים די ניכר.
את לונדון כבשה חברת הלואו קוסט וויז אייר. בחורף ניתן למצוא טיסות במחיר של 370 דולרים בזמן שכרטיס באל על יעלה לכם 451 דולרים. באביב שתי החברות הללו שומרות על מחירים דומים. בקיץ, וויז שומרת על המחירים, בזמן שאל על קופצת כבר מעל 500 דולרים. חשוב לציין שגם איזי ג'ט מספקת טיסות לואו קוסט ללונדון, אך מפסידה לוויז אייר במחיר. בטיסות הסדירות בריטיש מפסידה לאל על במחיר.
בשורה התחתונה: איזי ג'ט כל השנה, ואל על רק בחורף ובאביב.
כאן המשחק כבר נהיה יותר מסובך היות ואפשר, ואף מומלץ, לחפש טיסה עם עצירת ביניים כדי להוזיל עלויות. כך למשל מצאנו טיסה ב-515 דולרים בחברת קוריאן אייר עם שתי עצירות ביניים. אך אם נהיה יותר ריאליים, חברת איירופלוט מציעה טיסות בחורף ובאביב במחיר של כ-680 דולרים כולל עצירה במוסקבה. אותו הדבר לגבי אוזבקיסטן אייר, אורקאינה איירליינס וטורקיש איירליינס. אפשר גם לטוס דרך ירדן ולמצוא טיסות במחירים המתחילים ב-700 דולרים עם חברות מפנקות כמו קטאר איירליינס. בתחום הטיסות הישירות, באביב מצאנו טיסה עם אל על במחיר של 783 דולרים, אך המחיר קפץ בעונה העמוסה ל-1030 דולרים.
בשורה התחתונה: לטוס עם עצירת ביניים ברוסיה, אוזבקיסטן, אוקראינה או טורקיה.
את הטיסה הכי זולה לניו יורק בחורף מצאנו עם WOW air האיסלנדית, אך בניגוד להבטחות על מחירים ללא תחרות, בפועל העלות היא 763 דולרים. איירופלוט, עוד חברה עם עצירת ביניים, מציעה טיסות סדירות ב-784 דולרים. הפרש זניח לכל הדעות. עם אל על תטוסו במחיר של כ-1,000 דולרים וכך גם עם החברות האמריקאיות. באביב, טורקיש מציעה טיסה עם עצירת ביניים באיסטנבול ב-720 דולרים ואל על יורדת ל-975 דולרים. בקיץ מצאנו טיסה של אליטליה ב-790 דולרים עם עצירת ביניים ברומא ואל על חזרה למחירים גבוהים של 1,200 דולרים.
בשורה התחתונה: לטוס עם עצירת ביניים, עם אירופלוט טורקיש איירליינס או אליטליה.
__________________________________________________________________________
בין השורות:
- הממחירים באתרים משתנים כל הזמן. כל כמה דקות יש עדכון מחיריםף ומחיר שראיתם קודם יכול לא להופיע שוב.
- טיסות עם עצירת ביניים יכולות להיות זולות יותר, אך מספר השעות מתל אביב ליעד (או חזרה) עלול להגיע ליותר מ-20 שעות. שימו לב לזמן העצירה.
- בחברות הלואו קוסט כמו איזיג'ט או UP, אין ארוחות חמות בטיסות ותאלצו להוסיף כסף על כבודה.
- הבדיקה מייצגת מחירי טיסות מוזמנות מראש. לא פעם תמצאו מחירים אטרקטיביים יותר בסמוך לטיסה, או מבצעים חד פעמיים. בחורף למשל, יש יעדים בהם חודש דצמבר זול יותר מינואר ולהיפך.
__________________________________________________________________________
>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש