חופשת הקיץ מגיעה לשיאה, ובזמן שהטיסות לחו"ל אסורה או מסורבלת מרבית הישראלים, לרבות הצעירים שנמאים בחופשה מבית הסר מגיעים לאילת. בתחילת השבוע דיווחנו על פשיטות של המשטרה על שלושה בתי מלון של צעירים בהם נמצאו סמים וגז קצף. בקרב גורמי התיירות באילת ובמשטרה מכנים את החודש הזה בשם "אוגוסט השחור", בעיקר בגלל החשש מעליה דרמטית במעשי האלימות והוונדליזם בקרב בני נוער במלונות ובחופי הים.

בתוך כך, שוטרי היחידה הימית, בפיקודו של רפ"ק אבי שררה, החליטו להקשיח את הנהלים בתקופה זו כדי למנוע מבני נוער וצעירים להשתולל עם אופנועי ים וסירות ולסכן את חיי הרוחצים. "שמנו לנו למטרה שהשנה יהיו אפס נפגעים ואפס הרוגים. אנחנו יותר קשוחים כי אנחנו מבינים שבגלל שנת הקורונה אנשים רוצים מחפשים להשתחרר ועלולים להיות מעורבים באסונות", ציין רפ"ק שררה. "אנחנו עורכים הדרכות בקרב משכירי האופנועים והסירות וגם בקרב בני הנוער והצעירים ומזהירים אותם שלא להשתולל ולהתנהג בהתאם להנחיות, אחרת אנחנו נרשום להם דו"חות. נתקלנו בבני נוער שהגיעו שתויים לנהוג באופנועים ימים או לשוט בסירות ומנענו זאת".

משתוללים בים באילת (צילום: באדיבות משטרת ישראל)
צילום: באדיבות משטרת ישראל

נכון להיום, מתחילת השנה שוטרי היחידה הימית רשמו 120 דו"חות לצעירים שהיו בכלי שיט ופעלו בניגוד להנחיות. לשם המחשה, בכל שנת 2019 נרשמו רק 91 דו"חות ובשנת 2020 – 92 בלבד.

"השנה כמות האנשים שמגיעה לאילת ובעיקר צעירים ובני נוער, היא גבוהה מאוד יחסית לשנים עברו. העיר מלאה עד אפס מקום. השנה מרבית הצעירים העדיפו לנפוש באילת ולא לנסוע לחו"ל ולכן הגברנו את האכיפה הימית. אני לא רוצה שום אסון במשמרת שלי", הסביר רפ"ק שררה. "יש כאלה שחושבים שאם הם באו לאילת מותר להם לעשות כל מה שבא להם ופה אנחנו נכנסים לתמונה ומונעים זאת. בנוסף, אנחנו עוסקים בהצלת חיי אדם ולא פעם סייענו לבעלי סירות או גולשים שנקלעו למצוקה או לצעירים שנסחפו בים והצלנו את חייהם. זה חלק בלתי נפרד מהעבודה שלנו".

לדבריו, הבעיה כיום היא שאין חוק שאוסר על אדם ששרוי בשכרות להפליג בסירה או באופנוע ים. "אני מקווה שהנושא יסודר בחוק וכך נוכל למנוע מקרים של אבדות בנפש או פגיעה במתרחצים", ציין רפ"ק שררה.


"עלייה של מאות אחוזים בהזמנות סמים למלונות"

בתיעוד שפורסם בטיק טוק ניתן לראות כמה בני נוער שקשרו מצעים ושמיכות של מיטות, יצרו לולאות בצורת חבל ושילשלו אותו מחוץ מחלון החדר לקומת הקרקע. חבריהם לקחו את הלולאות הכניסו לתוכן בקבוקי וודקה והעלו בחזרה לחדר. כעבור כמה דקות נערכות מסיבות אלכוהול בחדרים וההרס של הריהוט מתחיל.

"כשראיתי את הצעירים משלשלים את המצעים קשורים מהחדרים לחבריהם שחיכו למטה ואלה קשרו אותם והעלו בקבוקי אלכוהול, זה נראה לי משהו מטורף, הזוי לגמרי", שחזר עובד במלון. "חשבתי שאני חולם. אנחנו מונעים מהם להכניס אלכוהול וסמים אבל הם מוצאים את כל הדרכים היצירתיות להתגבר על כך. הסרטון שתועד בטיק טוק מעיד על כך שבני הנוער לצערי גאים במעשיהם".

וזו לא השיטה היחידה. בני נוער הזמינו באמצעות הטלגרם סמים קלים לחדריהם בבתי המלון בהם נפשו באילת. השליח היה ממתין לנערים מחוץ למלון ומוסר להם את הסמים ומקבל מהם את הכסף. את הסמים בני הנוער החביאו בתחתונים או בתוך הגרביים.

"בחודשיים האחרונים יש עלייה של מאות אחוזים במספר בני הנוער ששוהים באילת ומזמינים קנאביס וחשיש בטלגרם", גילה סוחר סמים. "הביקוש ממש מטורף יחסית לשנים קודמות. הם מזמינים כמויות גדולות כדי לקבל הנחה".

תפיסה באילת (צילום:  דוברות משטרת ישראל)
צילום: דוברות משטרת ישראל

בנוסף, גז המזגנים ממשיך לתפוס תאוצה בקרב בני הנוער שמשתמש בגז במהלך מסיבות שהם עושים בחדרים ובמסדרונות. "אנחנו קונים את גז הקצפות בפיצוציות ומשתמשים במסיבות שעושים בחדרים", גילה אחד הנערים. "בבית מלון שבו הייתי בכלל לא בדקו אותנו בכניסה. הכנסנו חופשי אלכוהול, סמים וגזי קצפת. המאבטחים התעייפו מאתנו."