הגליל המערבי מלא פינות טבע נסתרות ומעיינות טובלים בירוק. בסיור שלנו הפעם נתחיל מנחל נסתר שההגעה אליו מחייבת חציית נחל עם הרכב, נכיר את מקור המים הצלול של נחל געתון, משם נראה את האגם הנעלם ובו תחכה לכם הפתעה שכמותה לא ראיתם. לסיום, אם אתם טיפוסים רומנטיים במיוחד, תוכלו לצפות בשקיעה שרואים רק בסרטים. מוכנים? בוא נצא לדרך. 

 

ארז דגן - טייל ויזם, הקים את אתר הטיולים "ארץ דגן", המנגיש טיולים ואטרקציות לכל מי שמעוניין לצאת החוצה ולעשות הפסקה מהנטפליקס. להמלצות נוספות עקבו אחריו גם בפייסבוק ובאינסטגרם     

עין געתון

נחל געתון בגליל המערבי זורם בעיקר בחודשי החורף והאביב. הנחל מתחיל סמוך למעלות ונשפך לים התיכון דרך הרחוב הראשי של נהריה, שדרות הגעתון. בימים גשומים במיוחד, הנחל עולה על גדותיו ומציף את רחובות נהריה במים.

בתקופה זו של השנה, כשהקיץ בפתח, ביקור במעיינות של נחל געתון זו אופציה נהדרת לבילוי בטבע. יש מים זורמים, בריכות שכשוך, הרבה צל, פינה רחבה לפיקניק בטבע וחורבה עתיקה שמהווה לוקיישן נפלא לצלמי טבע.

עין געתון (צילום: אור בן יהודה)
צילום: אור בן יהודה

סיפור דרך

צועדים מהחניה במשך כ-5 דקות לעבר הנחל, עד שרואים נחל זורם בצד שמאל שסביבו חורשה מוצלת. בעבר היה גשר במקום, אך כיום יש שם רפסודה זמנית ואם היא לא שם, יש סיכוי טוב שתירטבו בעת חציית הנחל, לכן היערכו בהתאם.

הנחל זורם לבריכות רדודות וקסומות שבאחת מהן יש חבל שכנראה שימש פעם את טרזן. בסמוך לחבל ישנה חורשת אקליפטוסים רחבה ומוצלת ובה אפשר לעצור לפיקניק מושלם. כ- 100 מטר מערבית לחורשה המוצלת, בנקודה הגבוהה באזור, שוכנת חרבת געתון, ששימשה כבית האחוזה של משפחת סורסוק, משפחת בנקאים סורים נוצרית.

כדי לשמר את המבנה המרשים של האחוזה ההיסטורית שצופה על הרי הגליל המערבי, חרבת געתון הוכרזה כאתר מורשת לאומי. בימים אלה המקום מעט מוזנח ומלא קוצים ולא ראיתי שבוצעו עבודות שיקום, אך שמעתי שבקרוב המקום יונגש באופן ראוי יותר.

עין געתון (צילום: אור בן יהודה)
צילום: אור בן יהודה

עין געתון (צילום: אדר מרטיארנה)
צילום: אדר מרטיארנה

דרכי הגעה ודגשים נוספים

וויז: עין געתון, אחרי שחוצים את הנחל יש להמשיך ישר (ולא ימינה), עד שרואים שלט אפור ופח ירוק בצד ימין, שם מחנים.

*יש להתעדכן באתר רשות הטבע והגנים לגבי רמת הזיהום בנחל.


עין אשחר

אם אתם מבקשים להיות לבד ליד נחל זורם, בריכת שכשוך רדודה והרבה צל, תמשיכו ישר מהחניה של עין געתון עוד כ-10 דקות נסיעה, עד שתראו חורשה גדולה ומוצלת בצד ימין. בפינה הדרומית של החורשה מסתתר עין אשחר, אחד ממקורות המים של נחל געתון שיוצא מתחת לאדמה ומזרים מים צלולים לגעתון. סביב המעיין רחבה גדולה ומוצלת של עצי אקליפטוס ותיקים ועצי אלון צפופים, כך שצל לא חסר כאן.

עין אשחר (צילום: אור בן יהודה)
צילום: אור בן יהודה

עין אשחר (צילום: אור בן יהודה)
צילום: אור בן יהודה

דרכי הגעה ודגשים נוספים

וויז: עין אשחר

*אפשר להגיע עד למעיין בדרך קצת משובשת, או לחנות לפני וללכת דקות בודדות ברגל בדרך המישורית.


בריכת מחצבת געתון

הסיפור של מחצבת געתון ישמע לכם מוכר. גם כאן היתה מחצבה פעילה שחדרה בטעות למי תהום, אלו נאגרו מתחת לאדמה ורק חיכו להעלות לאוויר. כתוצאה מהחציבה, נוצר אגם מרהיב ורחב שמימיו ממשיכים לנבוע גם היום מכמה מוקדים.

האגם יפהפה, צלול, נקי ולא מוכר לרבים. יש באגם כמה דרכי גישה וכניסה יחסית נוחה למים בחלקו הצפוני.
המים באגם קרירים ועמוקים מאוד, אז שימו לב.

לא תמיד האגם היה יפה כמו בימים אלה. בשנים האחרונות צמח המים הפולש ״פיסטיה צפה״ השתלט על האגם ומנע ממתרחצים להיכנס. אודות למתנדבים, שניקו את האגם וסילקו את הצמח הפולש, האגם כיום ידידותי ומזמין מאוד אז תודה לכם. גם בימים אלה יש צמחייה פולשת אך בממדים קטנים בעיקר בחלק המערבי של האגם. כמו כן, צפינו גם בנחשי מים, אך לפי מקורות שקראתי הם אינם מזיקים (על אחריותכם).

מחצבת געתון (צילום: אדר מרטיארנה)
צילום: אדר מרטיארנה
מחצבת געתון (צילום: אדר מרטיארנה)
צילום: אדר מרטיארנה

מחצבת געתון (צילום: אור בן יהודה)
צילום: אור בן יהודה

המפלונים הנסתרים

מתי בפעם האחרונה ראיתם בגליל מפלוני מים שיוצאים מתוך קיר? גם באגם של מחצבת געתון, יש מקום נסתר ואותו הכרנו הודות לחבר מקומי שלקח אותנו יד ביד והראה לנו את תופעת הטבע הנדירה. כדי להגיע לשם, יש לצעוד ישירות מהאגם כ- 10 דקות לקצה הצפוני של המחצבה ושם תראו (וגם תשמעו) את המפלונים הקטנים, שיוצאים מהקיר וממלאים בריכת שכשוך קטנה.

מחצבת געתון (צילום: אדר מרטיארנה)
צילום: אדר מרטיארנה

דרכי הגעה ודגשים נוספים

וויז: האגם הנסתר יחיעם

מצומת כברי נוסעים על כביש 89 ופונים ימינה לכביש 8833 לכיוון הקיבוצים יחיעם וגעתון. ממשיכים כמה מאות מטרים, עד שרואים בצד שמאל כניסה לדרך עפר. ישנן שתי אפשרויות לחניה:
1.מחנים צמוד לכביש ומשם עולים עליה תלולה וקצרה עד למחצבה ושם מתקדמים פנימה ומזרחה (ימינה) עד הבריכה.
2.מחנים בחניה פנימית יותר במעלה דרך הכורכר ומשם עולים בשביל הצר משמאל למתקן של מקורות, עד שרואים את האגם הנסתר ומשמאל לתצפית יש דרך נוחה עד אליו.

זמן הליכה- 15 דקות.


טיילת ראש הנקרה

סמוך לקיבוץ ראש הנקרה הוקמה טיילת רומנטית המחברת בין גן לאומי אכזיב לחוף ראש הנקרה. מהקצה הצפוני של החניה, ליד הכיכר, יוצא שביל קצר ולא מוכר שמוביל לפינת טבע נדירה זו, שם ניתן לצפות בתופעות הטבע הייחודיות הבאות:

  1. מערה נסתרת בחלק הצפוני ביותר, שמזכירה את המערה הכחולה ואף יפה ממנה.
  2. אלמוגים במפרצונים הקטנים.
  3. גייזרים שיוצאים מחריצים בקרקע ומשפריצים מים לשמיים (התופעה מתגברת בשעות אחה"צ כשיש גאות).
  4. לוקיישן מדהים לקראת שקיעה, שבו גלי הים מתנפצים על המפרצים של סלעי החוף יוצרים אווירה נעימה ומרגיעה של סוף יום.
    טיילת ראש הנקרה (צילום: גל טוויג)
    צילום: גל טוויג

דרכי הגעה ודגשים נוספים

וויז: טיילת ראש הנקרה, כשרואים את הים פונים ימינה עד הסוף ולא שמאלה (חשוב).

שימו לב שהקרקע מכילה סלעים חדים ולא מומלץ להגיע עם כפכפים.

למי שמחפש חוף ים חולי שניתן להיכנס אליו, יש לפנות שמאלה (ולא ימינה) בצומת T לחוף בצת, או שתגיעו לחוף היפה באזור-חוף אכזיב.

 

ארז דגן - טייל ויזם, הקים את אתר הטיולים "ארץ דגן", המנגיש טיולים ואטרקציות לכל מי שמעוניין לצאת החוצה ולעשות הפסקה מהנטפליקס. להמלצות נוספות עקבו אחריו גם בפייסבוק ובאינסטגרם