דסטין פונדהלר (Dustin Pfundheller) האמריקאי, רופא שינייים בן 30 החי ועובד בסינגפור, החליט שהוא הולך להיות האמריקאי הצעיר ביותר שביקר בכל מדינות העולם. על מנת לשבור את השיא הקדיש פונדהלר את שלוש השנים האחרונות למסעות ברחבי הגלובוס.

עד כה הספיק פונדהלר לבקר ברוב מדינות העולם וישראל היא בין המדינות האחרונות שבהן עוד נותר לו לבקר על מנת לשבור את השיא. ב-26 באוקטובר 2016 הגיע פונדהלר לראשונה לישראל, אך עוכב במפתיע בביקורת הגבולות, ולאחר תשאול בנתב"ג הוחלט כי כניסתו לישראל מסורבת – והוא אולץ להמשיך ליעדו הבא.

לדברי עורך הדין מיכאל דקר, המייצג את פונדהלר בארץ, פונדהלר לא קיבל עותק מהתשאול, אך העריך כי הסירוב נעשה בשל ביקוריו במדינות זרות, אשר אינן מקיימות יחסים דיפלומטיים עם ישראל.



הצעיר שהיה נואש לשבור את שיא גינס ניסה שוב להיכנס לישראל, יחד עם מסמכים המוכיחים את סיפורו. ב-28 בינואר ניסה שוב – הוא הגיע למעבר הגבול עם ירדן וביקש להיכנס לישראל. הוא אף נרשם מראש לכנס רופאי שיניים שנערך בתחילת חודש פברואר בתל אביב, נרשם לקורס צלילה, רכש כרטיס טיסה הלוך וחזור, וקבע להיפגש עם מספר חברים ישראלים, כל זאת כדי לשכנע את בקרי הגבול כי מטרותיו לביקור בישראל הן כנות. למרות כל אלו – כניסתו סורבה. לטענת עורך הדין דקר פקידי ביקורת גבולות הגיבו בזעם על ניסיון כניסתו לישראל וטענו כי לא יוכל להיכנס לישראל לתקופה של 10 שנים.

בימים אלו שלח עו"ד דקר מכתב למשרד הפנים ובו הוא מבקש שיועבר לו פרוטוקול התשאול שנערך לפונדהלר, וכן את הסיבה הרשמית אשר בגינה סורבה כניסתו לישראל, וזאת בהתאם לחוק חופש המידע. לדבריו במהלך כל הליך הגירוש של פונדהלר - פקידי ההגירה לא ציינו בפניו כי הוא יכול להתייעץ עם עורך דין, וכי שמורה לו האפשרות לערער על ההחלטה.

מכתבים נוספים נשלחו לשר הפנים אריה דרעי, לראש מנהל מעברי גבול יגאל דוכן ולראש תחום ביקורת גבולות מיכל יוספוף, בהם הסביר עורך הדין כי פונדהלר אינו פעיל בשום ארגון פוליטי או הומניטארי, אינו בעל עניין בסכסוך הישראלי פלסטיני, ואינו שואף לבקר ביהודה ושומרון בעת ביקורו בישראל.

עו"ד מיכאל דקר (צילום: שירי דקר)
עו"ד מיכאל דקר | צילום: שירי דקר

"כל רצונו של מרשנו, הוא לבקר בישראל כתייר מן המניין, לצורך השלמת משימתו לשמה הקדיש את חייו ולמענה פועל פועל בשלוש השנים האחרונות" טען עו"ד דקר במכתב, ו"כי בנסיעותיו הרבות ברחבי העולם הצעיר אף מתנדב ופועל לטובת קידום בריאותן של האוכלוסיות החלשות, ומשמש כעוזר רופא במקומות שונים בעולם".

מאחר שהצעיר נוסע בכל רחבי העולם וזקוק למספר רב של עמודים בדרכונו, ארה"ב (ארץ מוצאו) העניקה לו שני דרכונים תקפים, על מנת שלא יתקל בבעיות בירוקרטיות בעת כניסתו למדינות נוספות. הסיבה שבחר להיכנס אל ישראל לקראת סוף מסעו היא שכניסה למדינות עוינות את ישראל מסוכנת לאחר ביקרו בארץ. הצעיר לא רצה לשקר או להסתבך בבעיות בעת ביקור במדינות מוסלמיות מסויימות, לכן השאיר את ישראל לסוף מסעו בעולם.

בעקבות חוסר מסוכנותו ומטרתו הטהורה, טוען עו"ד דקר כי החלטת משרד הפנים אינה סבירה ולא מידתית. לדבריו תגובת משטרת הגבולות ומשרד הפנים למכתביו טרם נענתה.