אחרי שנה מאוד מבולבלת, גם בתי המלון בארץ מתחילים לחזור לעצמם. הבריכות והספא כבר עובדים, אזורים משותפים פתוחים והחל מאתמול (ג') כבר לא צריך לעטות מסיכות. תחום נוסף שחוזר לעצמו הוא חדר האוכל, אחד המקומות הכי חשובים לישראלים בזמן החופשה.
כך, כשהמלונות היו פתוחים בזמן הקורונה, רוב המנות הוכנו מראש על צלחות או נארזו ללקיחה מהירה והגשה ישירות לחדר. ואם מישהו חשב שהקורונה תגרום להרגלי האכילה של הישראלים להשתנות, הוא כמובן טעה ובגדול. כעת, כשההגבלות מאחורינו, גם האיפוק כבר מאחורינו והבופה המפורסם חזר להיות גדול כמו בעבר ואף יותר.
בשונה משנים קודמות, תמהיל האוכלוסייה הנופשת במלונות בארץ השתנה - כמעט ואין תיירים מחו"ל ומרבית הנופשים הינם ישראלים. כתוצאה מכך, המלונות נאלצים להתאים עצמם להרגלים וכמובן גם לטעמים של התיירים הישראלים שאוהבים לראות מזנונים גדולים ומגוון רחב של אפשרויות.
כך לדוגמא, ברשת מלונות פרימה מציינים שהתפריטים במלונות השתנו משמעותית עם טעמים מסורתיים יותר כמו גפילטע פיש, תיבול מזרחי, סלטים חריפים ועוד. הוספת פריטים שנפוצים בקרב הישראלים – יותר עמדות "על האש", יותר אוכל טבעוני, מגוון רחב יותר של לחמים, תוספות ישראליות בארוחת הבוקר של ימי החול כמו ג'חנון, חומוס וחצילים (שהיו נפוצים עד כה רק בארוחות "חגיגיות" בסופ"ש).
גם בגזרת הבשר והדגים, המלונות הכניסו סוגי בשרים שישראלים מתחברים אליהם ותופסים אותם כפרמיום – לדוגמא אנטריקוט (שלא בהכרח יקר יותר מבשרים אחרים), כבש וכו'. בדגים, ההתאמה שנעשתה היא להשתמש בדגים יותר מוכרים ופופולריים בישראל.
בגזרת המתוק, אם לתיירים הספיק קינוח פרי לאחר ארוחת הערב, הישראלים לא יסתפקו בפחות ממזנון עשיר של קינוחים – עוגות, פירות וכו'. הדגש הוא על המבחר, שיהיה גדול ככל האפשר.
ברשת מלונות פרימה מציינים שגם זמני הארוחות השתנו. אם בעבר הורגלנו לתיירים שמגיעים מוקדם מאד לאכול בכדי לצאת מוקדם מהמלון (בשעה 7:30) ולהספיק לתור את הארץ, לוחות הזמנים השתנו, האוכלוסייה שמגיעה למלונות מורכבת מישראלים שהזמן לא דוחק בהם. הם מתעוררים בנחת ומגיעים ברגוע לארוחת הבוקר, משך הזמן שהם יושבים בארוחת הבוקר שונה לאין ערוך מהזמן הקצר אותו בילו התיירים בחדר האוכל. לכן, מרבית המלונות שינו את זמני הארוחות שנמשכות ומתארכות אפילו עד שעה 12:00 בצהרים.