מסלול רטוב: המפלים הלבנים – עמק המעיינות

הוראות הגעה בווייז: לכתוב "המפלים הלבנים עין הנציב". קצת לפני קיבוץ עין הנציב, פונים שמאלה לשדות ורואים את שלטי ההסבר.

המסלול : מדובר כאמור במסלול רטוב בתוך המים, אז קחו זאת בחשבון מבחינת מזג האוויר. כל המסלול כולו בתוך המים הוא כ-500 מטר, בתוך סבך קצת ג׳ונגלי. אפשר לעצור בין בריכות המים השונות במסלול וליהנות מבילוי פחות עמוס. במידה וכבר קריר, תוכלו ללכת ישירות לבריכה והמפל בסוף המסלול, לטבול רגליים במים ולערוך פיקניק שווה במיוחד. המקום לא גדול, כך שיכול להיות עמוס, ואני תמיד ממליצה להגיע מוקדם יחסית.

לעוד פרטים על המסלול

המלצה חשובה : המסלול בתוך המים איננו מתאים לתינוקות וגם לכלבים, חייבים לדעת לשחות ולהגיע עם אמצעי ציפה לילדים קטנים. אל תגיעו עם ציוד בעל ערך כי נרטבים, אם ממש חשוב טלפון נייד, שימו בשקית מוגנת מים.

View this post on Instagram

A post shared by Meirav Talmor Kashi | מירב קשי (@meiravkashi_travel)


מירב טלמור-קשי, מתכננת טיולים בארץ ובחו"ל, מומחית בתחומי תקשורת ויחסי ציבור ונותנת שירותי ייעוץ בנושאים אלו. כתבת תיירות ובעלת הבלוג "חלומות ומסעות" גם בפייסבוק ובאינסטגרם 

מסלול עם תצפית: תל סאקי – רמת הגולן

הוראות הגעה בווייז: תל סאקי.

המסלול: מסלול ההליכה איננו קשה, אבל אני ממליצה מאוד להגיע מוכנים להכיר קצת את מורשת הקרב של מדינת ישראל. תל סאקי הינו תל געשי קטן, חולש על רמת הגולן וסוריה ועד למלחמת יום כיפור לא היתה לו חשיבות מיוחדת והוצב בו כוח יחסית קטן. אחד הקרבות הקשים במלחמה התחולל בתל הזה, ואני ממליצה לקרוא את ההסברים בשטח ולהסביר לילדים על אומץ לב ואהבת הארץ.

לעוד פרטים על המסלול

המלצה חשובה: במסגרת הצילומים לסדרת הטלוויזיה "שעת נעילה", שופץ המקום ועל כן מאוד נוח להסתובב בו ולהתרשם מהבונקר, עמדות הירי וכיוצא בזה. לילדים זו חוויה והתצפית מרשימה במיוחד ומסבירה ב"תלת מימד", כמה הכל קרוב. הסיור בתל חשוף לשמש.

תל סאקי (צילום: מירב טלמור-קשי)
צילום: מירב טלמור-קשי

מסלול זריחה: מצפור ויקר – עמק חפר  

הוראות הגעה בווייז: מצפור ויקר עמק חפר.

המסלול: ההליכה היא לא העניין במסלול הזה, סה"כ תצפית מסודרת ופינות פיקניק של קק"ל. מה שמיוחד הוא הגעה בזריחה, להשכים ולראות את שדות עמק חפר והמאגרים מתעוררים ליום חדש. בעונת הסתיו (מתאים לסוכות), תוכלו ליהנות משפע ציפורים במאגר משמר השרון ובסביבה – לעיתים גם מתבצעת האכלה יזומה ואז זו בכלל חגיגה.

בכדי ליהנות מהזריחה, תבדקו את השעה המדויקת, תגיעו קצת קודם יותר בכדי לעלות למצפור ולעמוד בראשו עם הבלחת קרני השמש הראשונות. אותי זה משמח. וכמובן, חובה פק"ל קפה עם איזה משהו מתוק ליד, לאמיצים והנחושים שהתעוררו אי שם עם עלות השחר.

לעוד פרטים על המסלול

המלצה חשובה: במידה ויש לכם משקפת לציפורים שווה מאוד להביא, כנ"ל לגבי מגדיר ציפורים. החוויה הרבה יותר משמעותית ומלמדת, עם האופציה לבחון את הציפור במעופה, לנסות לזהות אותה ולקרוא לה בשמה. כך תזכו לא רק להשכמה מוקדמת, אלא גם לחוויה לימודית ומרתקת לילדים ולכל מי שמתעניין.

View this post on Instagram

A post shared by Meirav Talmor Kashi | מירב קשי (@meiravkashi_travel)


מסלול עירוני: פרדס חנה – כרכור

הוראות הגעה בווייז: תלוי לאן תרצו להגיע. אפשר לכתוב "אורוות האמנים", "מתחם הידית" או " דרך הבנים".

המסלול: כיאה למסלול עירוני, אבל בניחוח של מושבה חקלאית, פשוט תגיעו להסתובב, להכיר ולבקר את העסקים המקומיים, את פינות החמד של המועצה המקומית, עגלות הקפה והמרחבים הירוקים. מתחם אורוות האמנים יספק לכם שלל חנויות מיוחדות, בתי קפה, אירועים ומופעים המפורסמים מראש והרבה תרבות. מתחם הידית, ממקום באזור תעשייה ישן, כולל חנויות קטנות, עגלת קפה ומזון, ציורי גרפיטי ומרחבי ישיבה נעימים. ורחוב דרך הבנים, מרכז המושבה, תוכלו לעבור בין חנויות מוכרות, דוכני פירות ופלאפל, אוכל אתיופי, מאפייה משגעת ואפילו קניון חדש ומודרני.

לעוד פרטים על פרדס חנה - כרכור

המלצה חשובה: תנו לעצמכם את הזמן להסתובב בין המקומות, לשבת לקפה או לצהריים, בלי לתכנן יותר מידיי. השאירו זמן לדבר עם האמנים ועם בעלי העסקים, זה חלק מההוויה של שיטוט במקום.

אורוות האמנים- תמונת פנים (צילום: מירב טלמור-קשי)
צילום: מירב טלמור-קשי

 


מסלול מדברי: נחל חווארים

הוראות הגעה בווייז: בור חווארים. נקודות סיום: חניון סרפנטינות אדום.

המסלול: ב-9-10.10 (סוכות) יהיה ירח מלא ועל כן, בכדי לגוון את שלל טיולי החג, הנה מסלול לילה מומלץ. למרות הירח המלא, הגיעו עם נעלי הליכה טובות, פנסים אישיים – רצוי כמובן פנסי ראש, כך שהידיים פנויות ולמרות שהמסלול קל, אנא היו זהירים. ההליכה משמחת ילדים ובכלל, כי צועדים לאור הירח ואולי גם אור פנס (לפעמים זה מפריע, תבדקו בשטח), סלעי הקירטון הלבנים בוהקים בליל ירח מלא וזו חוויה מיוחדת במינה. כמו כן, בשעות האלו כבר לא חם במדבר ויהיה נעים לטייל. בסיום המסלול חשוב שיחכה לכם רכב (הקפצת רכבים, זוכרים?) וכך תוכלו להמשיך לארוחת לילה בקמפינג, או במקום הלינה שלכם.

המלצה חשובה: חשוב לשים לב לילדים קטנים ואנשים מבוגרים יותר. עדיין ההליכה היא בלילה ויש להיות זהירים ולהישאר כקבוצה. אם אתם נשארים לישון באזור (שדה בוקר), תוכלו למחרת לנסוע למצפור ליפא גל וחרותות הסלע – מסתורין וקסם גם יחד.

נחל חווארים (צילום: איל שפירא)
צילום: איל שפירא

מסלול משולב: המפל הנסתר עין איוב – כנרת

אין ספק שאחד מהיעדים המבוקשים לחופשת סוכות הוא קמפינג, או לינה על איזה חוף בכנרת. אז לכל מי שלא הצליח למצוא מקום לינה, או לא בא לו על אוהל ושק"ש, הנה המלצה למסלול שאפשר גם לעשות חד יומי, קריר ונעים ויפה. תשלבו עוד נקודת עצירה ומסעדה ואתם מסודרים.

הוראות הגעה בוייז: המפל הנסתר עין איוב.

המסלול: החנו את הרכב ליד כנסיית פטרוס והחלו לצעוד ברגל בירידה לעבר הכנרת, שם תראו שלט "כפר נחום- עין איוב" ומדרגות במגמת ירידה. הכל קצר וזריז עד המים, חשוב שתביאו בגדי ים, סנדלים למים חובה, אפשר מזרון/אבוב – המים עמוקים מאוד והכנרת מלאה בצורה מעוררת התרגשות. כאשר תכנסו למים, תוכלו לשחות עד ל-2 מפלים. כל זאת, בינות לצמחיה הבולטת מתוך המים (עליית מפלס הכנרת כיסתה את העצים והצמחים) וכך ציפורים רבות שוכנות להן על קצות הצמחייה. ממש ג׳ונגל ימי. שימו לב! חייבים לדעת לשחות או להגיע עם אמצעי ציפה כפי שציינתי. כמובן שאין מציל והרחצה באחריותכם הבלעדית.

לעוד פרטים על המסלול

המלצה חשובה: מכיוון שהמסלול קצר, תוכלו להמשיך אח"כ לטיילת סביב הכנרת gospel trail או לכנסייה היוונית האורתודוכסית , שביקור בה בהחלט משול לטיסה קטנה לחו"ל, אבל כאן קרוב. זה הזמן לבוק צילומים לאינסטגרם.

עין איוב 2 (צילום: רשות הכנרת)
צילום: רשות הכנרת

מסלול אתגרי: נחל יגור – הר הכרמל

הוראות הגעה בווייז: במידה ואתם מעוניינים במסלול מעגלי, יש לכתוב "מרכז רכיבה קיבוץ יגור | בית עלמין קיבוץ יגור". תחילת המסלול היא בחניון קק"ל קטן ומסודר ליד מרכז הרכיבה והבריכה של הקיבוץ. במידה ורוצים מסלול קווי, יש לרשום "עין אל בלד" בעספיא ולהשאיר שם רכב אחד.

המסלול: מסלול נחל יגור היה מסלול הילדות שלי, אח"כ מסלול נעורים ועכשיו אני ממליצה עליו כמסלול אתגרי ויפהפה, לכל אלו שרוצים משהו קצת אחר, הליכה בין בולדרים ומפלונים יבשים, יתדות ומאמץ פיזי לא מבוטל. ישנה אפשרות למסלול מעגלי אשר מתחיל בקיבוץ יגור, או למסלול חד כיווני שניתן להתחיל ביגור ולסיים בעספיא או להיפך. אני תמיד עשיתי אותו מעספיא ליגור, כי שם זה הבית, אבל יש האומרים שיותר נוח לעלות את הבולדרים המאתגרים. לשיקולכם.

המלצה חשובה : המסלול לא פשוט, אבל אפשרי זה ברור. ילדים קטנים חייבים עזרה בבולדרים הגדולים, תעשו חלוקה של מבוגרים שיתמכו בהם ויסייעו להם לעלות ובכלל חשוב להשגיח אחד על השני. בואו עם נעליים נוחות ובגדים נוחים למסלול. בעונת הסתיו (סוכות) תוכלו ליהנות מנשירת העלים המזהיבים ומזג אוויר, בתקווה יהיה קריר יותר.  לא לשכוח להביא מפת סימון שבילים, או אפליקציית ניווט, יש מספר שבילים החופפים אחד לשני וחשוב לא להתבלבל.

View this post on Instagram

A post shared by עידו רושינק Ido Rosink (@idorosink)


מירב טלמור-קשי, מתכננת טיולים בארץ ובחו"ל, מומחית בתחומי תקשורת ויחסי ציבור ונותנת שירותי ייעוץ בנושאים אלו. כתבת תיירות ובעלת הבלוג "חלומות ומסעות" גם בפייסבוק ובאינסטגרם