למרות שהיא נמצאת באזור הגליל העליון היפה, שמרבית שטחה הוא בכלל יער (בירייה) ושהשכנות שלה, ראש פינה וצפת, הצליחו למנף עצמן כמוקדי תיירות, חצור הגלילית סוחבת תדמית רעה ונשארה הרבה מאחור. כעת, רוצים במועצה המקומית לשנות את כל מה שאתם חושבים עליה ובשביל זה היא התחילה לשנות את מה שיש לה להציע.

נתוני הפתיחה הטבעיים שלה טובים: היא נמצאת בצמוד לכביש 90 המרכזי בצפון ומוקפת שלל אטרקציות ואתרי טבע. לאחרונה היא קיבלה חיזוק חיצוני משמעותי בדמות תחנת רכבת עתידית שתגיע בממש לפתח המועצה. בחצור מציינים שהדבר הוביל לתנופת קליטה שנמצאת בשיאה ומאמינים שבתוך כעשור היא תכפיל עצמה (מ-10 אלף ל-20 אלף תושבים) ותהפוך לעיר.

השכונה החדשה בחצור הגלילית (צילום: יחסי ציבור, חצור הגלילית)
שכונה חדשה בחצור הגלילת | צילום: יחסי ציבור, חצור הגלילית

ועם תנופת הקליטה הגיעו גם התקציבים כדי לבצע שינויים. בעקבות החלטת ממשלה, היא קיבלה סכומים גדולים לפתח את התשתיות, מוקדי העניין ומרכזי התיירות שבה. החזון הוא שבתוך כ-7 שנים הכל יראה בה אחרת והמועצה שכולם חלפו על פניה תהפוך להיות תחנת עצירה לגיטימית (עם הרכבת או עם הרכב). ועד שזה יקרה, המטרה הראשונה היא להתחיל ולשנות את התדמית. בשביל זה אנחנו כאן:

 

מה בתכנית?

המתחם החדש

תחנת הרכבת העתידית, שתהיה כאן בעוד לפחות חמש שנים, כבר החלה לשנות הכל בחצור הגלילת. אחד הפרויקטים העתידיים הכי משמעותיים שנרקמים כאן הוא ה"איירפורט-סיטי" של הגליל (כך מכנים אותו כאן) שיבנה סביב התחנה שתבוא. על פי התכנית יהיו בו מתחם עסקים, מסחר ותיירות כמו מבשלת בירה, יקבים ומסעדות. המתחמם יבנה ממזרח לכביש 90 המקורי (מימין אליו במפה), בזמן שהכביש עצמו יוסט עוד יותר מזרחה על מנת שהמתחם לא יופרד על ידו.


השוק החדש - קארדו

עד היום השוק השבועי בחצור הגלילית התקיים באזור פתוח, לא סלול, שלא ממש משך אליו מבקרים, אלא רק קהל קבוע. בתוך כך, הסנונית הראשונה של המהפך במקום תגיע כבר בשנה הבאה אז יפתח הקארדו הגלילי אליו יעבור השוק העירוני שיעבור מהפך לשוק איכרים, מעדניות בוטיק מסעדות, פאב ומתחמי בילוי בהשקעה של 30 מיליון שקלים.

הקארדו (הדמיה: יחסי ציבור)
כך ייראה הקארדו בעוד שנה כשיהיה מוכן | הדמיה: יחסי ציבור

שלושה מלונות חדשים

במועצה מציינים שבחודשים האחרונים אושרו תוכניות בוועדה המחוזית להקמת 3 בתי מלון באזור יער בירייה הנמצא מעל המועצה. כל אחד מהמלונות יהיה ברמת אירוח שונה: האחד ברמה גבוהה בסגנון יערות הכרמל או בראשית, השני יהיה מלון בוטיק קטן יותר והשלישי ברמת אכסנייה נגישה יותר.


הפארק במחצבה

במחצבה נטושה שנמצאת באזור קבר חוני המעגל (שגם יעבור שיפוץ) יוקם מתחם ספורט ונופש אתגרי. במקום גם יוקמו גם אמפיתאטרון, אזור קמפינג ועוד.

עין פארעם (צילום: אילן ארנון)
המחצבה תהפוך למרכז ספורט אתגרי | צילום: אילן ארנון

 

עד שזה יקרה - מה יש בחצור עכשיו?

יער ביריה

מעל הכל (תרתי משמע) מתפרש יער בירייה הענק (20 אלף דונם) בו יש מסלולי הליכה ברמות קושי שונות, אזורים לפיקניק, סינגלים של אופניים ופארקי שעשועים שונים.

יער ביריה (צילום: כאמל עליאן)
יער ביריה | צילום: כאמל עליאן

פארעם

חם מהתנור: בסמוך למחצבה הנטושה בה יקום מתחם הספורט, נחנך לפני חודשיים מסלול הליכה קצר ומקסים בו ניתן לצעוד ממש בתוך המים - פארעם. המסלול נחשף לאחר שפונתה מזבלה שהיתה בסמוך אליו, ובמהלך הקורונה האזור הפך לפרויקט מקומי וכעת מדובר בפינת חמד של ממש המשקיפה על נופי הגליל והגולן.

מסלול ההליכה עוד טעון שיפור, כמו שלטי הכוונה וסימון, ניקוש עשבים ובניית תשתיות שונות (הכוונה היא לשלב אותו ביחד עם פארק הספורט שייפתח), אך כבר עכשיו הוא מזמין ומציע פינות חמד שונות במרחק הליכה קצר. 

מי שהדריך אותנו במקום היה אביה כהן, שיחד עם צוות המדריכות של "אורות הגליל" הובילו את פריצת השביל, עם תלמידים והקהילה ובתמיכה של רשות ניקוז כנרת. המקום הוא ממש הבייבי שלו ואם זה תלוי בו, ממש בקרוב, עם עוד קצת מאמץ, הוא יהפוך למוקד עלייה לרגל. לטענתו ככל שיעבור הזמן, מסלול ההליכה ישתפר. הוא מציין שממש לאחרונה 400 תלמידים עבדו בנחל, גזמו את הפטל וסידרו את השביל. בנוסף, בקרוב הוא יסומן על ידי הוועדה לסימון שבילים

עין פארעם (צילום: אילן ארנון)
עין פארעם | צילום: אילן ארנון
עין פארעם (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון
עין פארעם (צילום: אילן ארנון)
אביה כהן. המסלול הזה הוא הבייבי שלו | צילום: אילן ארנון

סיפור דרך: חונים בחנייה של קבר חוני המעגל (וויז: קבר חוני המעגל). עולים לבריכת מים שנמצאת מעליו, עוקפים אותה מימין והולכים לכיוון האנטנה הסלולרית (עוברים מעבר בקר בדרך). משם תראו את הצמחייה של הנחל ותוכלו לבחור אם לצעוד בתוך המים או ללכת על שביל שנמצא משמאל אליהם. את ההליכה חזרה תעשו מאותה הדרך ובעתיד יפרצו שביל חדש שמאפשר מסלול מעגלי ונוח יותר. סך הכל אורך המסלול כ-3 ק"מ.

ליצירת קשר עם אביה כהן, לטיולים והדרכות: 058-4678910

לפרטים: באתר


בית בגליל

המלון של רשת הרברט סמואל, בו 36 סוויטות שמתפרסות על פני כ-30 דונם, הוא מקום מושלם להתנתק בו מהכל. הוא שקט, מבודד וברוב חודשי השנה הכניסה לילדים אסורה (ביולי אוגוסט החוק הזה לא מתקיים). כיאה לקלישאה של מלון ספא אליו מגיעים כדי להירגע, גם הנוף לא מאכזב ומבריכת המלון למשל, אפשר ממש לראות עד הכנרת.

גולת הכותרת במלון היא האוהל האפריקאי, בגודל של 75 מטר רבוע, המתאים לזוג שרוצה להתנתק מהכל במלון בו מתנתקים מהכל. כחלק מהבידוד האוהל מוקף עצי נוי ופרי וניתן לקבל את הארוחות המוגשות במלון אל האוהל. 

מלון הרברט סמואל בית בגליל, יער בירייה (צילום: מתוך אתר המלון)
הסוויטה | צילום: מתוך אתר המלון

מלון הרברט סמואל בית בגליל, יער בירייה (צילום: מתוך אתר המלון)
כך זה נראה מבפנים | צילום: מתוך אתר המלון

מחיר סוויטה במלון מתחיל ב-1,400 שקלים ללילה בחודש יוני | הוילה-אוהל קולומביאני החל מ 5,000 שקלים ללילה | חבילת לייל כלולות בפנטאוז בוילה גלילי כוללת לילה בפנטאוז עם ג'קוזי פרטי, צילומי נוף במלון, ארוחת בוקר, פלטת גבינות משובחות ממחלבות צפת, פלטת פירות ויין, חלוקים ונעלי ביית אישיים תעלה 1,900 שקלים בלבד.

לפרטים: 2505* או באתר


וילות אירוח

מעבר למלון בית בגליל, בחצור הגלילית יש מספר וילות בהן ניתן לישון:

וילת אירוח בסגנון מרוקאי עם 4 חדרי שינה, מטבח מאובזר, בריכה פרטית מול נוף וחצר מאובזרת. עד 5,000 שקלים ללילה לכל הוילה.

לעוד פרטים: באתר  

וילה מרוקאית אחוזה בכרמים (צילום: ליאור חדד)
וילת אירוח בסגנון מרוקאי | צילום: ליאור חדד
וילה מרוקאית אחוזה בכרמים (צילום: ליאור חדד)
צילום: ליאור חדד