1. שלא יעקבו אחריכם!

שימו לב: אתרי האינטרנט השונים עוקבים אחריכם. הם שומרים את הנתונים שלכם על מנת 'לרדוף' אחריכם ולהציע לכם הצעות ודילים בשלב מאוחר יותר דרך מודעות של גוגל ופייסבוק, ולעיתים גם בשביל להעלות מעט את המחיר במידה והם מזהים שאתם מחפשים את אותה הטיסה מספר פעמים בפרק זמן קצר. אפשר להימנע מכך בקלות על ידי מצב שנקרא 'גלישה בסתר' (Incognito באנגלית), שמאפשר גלישה בדפדפן שלכם ללא שמירת 'עוגיות' (Cookies) - הנתונים שלכם. ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על Ctrl+Shift+N במקלדת, קיצור שפותח חלון גלישה בסתר חדש.

מחפשים לאן לטוס? הכנסו למדריך היעדים של mako חופש

2. יותר משתלם להיות גמישים

אל תתקבעו על תאריך אחד שבו אתם רוצים לטוס. רוב הסיכויים שאם תחפשו טיסה לאותו יעד בהפרש של מספר ימים מהתאריך המבוקש שלכם, היא תעלה פחות. רוב האתרים והאפליקציות מציעים היום אפשרות של 'חיפוש גמיש' ומציגים לא רק מחיר לתאריך ספציפי, אלא את המחיר הזול ביותר בחודש מסוים, או מחיר אלטרנטיבי בטווח התאריכים המבוקש. גמישות בתאריכים עשויה לחסוך לכם עד 70 אחוזים ממחיר כרטיס הטיסה.

3. לפעמים כדאי לפצל מזוודות – ולחסוך

מצאתם טיסה זולה במיוחד לסופ"ש קצר ביעד קרוב. מחיר הטיסה לא כולל כבודה, ואתם ישר בוחרים להוסיף מזוודות לכל הנוסעים לשני הכיוונים. אתם באמת צריכים את זה? מומלץ ללמוד את מגבלות הכבודה של חברת התעופה לפני ביצוע ההזמנה ולבדוק את כמות הבגדים והפריטים שאתם באמת חייבים לקחת עמכם לחופשה. בחופשות קצרות בנות פחות מחמישה לילות, אפשר להסתדר רק עם הטרולי או תיק הגב שחברת התעופה מאפשרת לקחת בחינם. מרגישים שאתם חייבים מזוודה גדולה? אפשר להסתדר עם מזוודה אחת לזוג. רוצים לטוס לסיבוב שופינג? אפשר לטוס עם תיק גב ולהוסיף מזוודה גדולה רק בחזור (ולקנות תיק פשוט בחו"ל). עלות של מזוודה אחת לנוסע לכיוון עולה בין 80 ל-200 שקלים, כך שכל כבודה נוספת שתבחרו לא להוסיף, תשאיר לכם יותר כסף להנאה האמיתית- החופשה עצמה.

4. לבדוק מתי ואיך לעשות צ'ק-אין אונליין

קרה לכם שהגעתם לשדה התעופה, ארוזים ומוכנים לחופשה, ופתאום גיליתם שאתם צריכים לשלם עשרות דולרים נוספים בדלפק הצ'ק-אין רק משום שלא נרשמתם לטיסה מוקדם יותר בצורה מקוונת? אתם לא לבד. עשרות אלפי נוסעים משלמים מדי חודש מיליוני דולרים לחברות התעופה, רק בעקבות העובדה שהיו תמימים ולא הכירו את הכללים. לא עוד. מיד לאחר הזמנת הטיסה חובה לבדוק באתר חברת התעופה לגבי הכללים בנוגע לצ'ק-אין מקוון (אונליין). זהו הליך חינמי שאורך פחות מחמש דקות, אך אם לא תעשו אותו, תשלמו עד מאות שקלים מיותרים בשדה התעופה.

5. מתי הכי משתלם להזמין טיסה?

שאלת מיליון הדולר, שיש עליה יותר מתשובה אחת. הספונטניים מזמינים יום-יומיים לפני מועד הטיסה ונהנים ממחירי הרגע האחרון על מקומות במטוס שחברת התעופה/סוכנות הנסיעות מתקשה למכור, בעוד המחושבים מעדיפים להזמין חצי שנה מראש, בזמן שהטיסות מתפרסמות והמחירים עדיין נמוכים. עכברי הטיסות ברשת יספרו לכם שהזמן הטוב ביותר להזמין הוא 61 יום לפני תאריך הטיסה, שכן המחיר מתחיל לעלות למחרת ומגיע לשיאו כארבעה שבועות עד שבועיים לפני הטיסה. הטיפ שלנו? ברגע שהחלטתם לטוס לחו"ל ומצאתם טיסה שמתאימה לכם, תזמינו. רוב הסיכויים שהמחיר יעלה לאחר כמה ימים ותתחרטו על כך שלא הזמנתם באותו הרגע.

6. להשוות בין מחיר נוסע בודד למספר נוסעים

טריק ידוע של לא מעט אתרים להזמנת טיסות וחברות תעופה הוא להעלות את מחיר הכרטיס בעת חיפוש טיסה ליותר מנוסע אחד. מומלץ לבדוק את מחיר הטיסה לנוסע אחד בלבד, ולאחר מכן לבדוק שוב את המחיר לנוסע במקרה של מספר נוסעים בהזמנה, ולהשוות. ייתכן והמחיר לנוסע בודד יהיה זול יותר ממה שתשלמו עבור כל נוסע, בהזמנה המכילה ארבעה נוסעים, למשל, וישתלם יותר לבצע ארבע הזמנות שונות - אחת לכל נוסע. שימו לב: ישנם אתרים הגובים דמי שירות עבור כל ההזמנה ולא עבור כל נוסע בנפרד, ושם כדאי בכל זאת להזמין כמה שיותר נוסעים בהזמנה אחת, גם אם מחיר הכרטיס יהיה מעט גבוה יותר.

7. כדאי לשלב בין חברות תעופה שונות

מי אמר שחייבים לטוס ולחזור עם אותה חברת התעופה? לאחר שבחרתם יעד לחופשה, כדאי לבדוק אילו חברות תעופה טסות אליו ולהשוות מחירים ושעות לכל צד. לעיתים יהיה משתלם יותר לטוס עם חברת תעופה אחת ולחזור עם אחרת. לא תמיד זה מוזיל את מחיר כרטיס הטיסה הכולל, אבל זה מאפשר מרווח וגמישות בשעות הטיסות ותאריכי היציאה.

8. לא חייבים לשלם על מקומות ישיבה

חברות התעופה בכלל וחברות הלואו-קוסט בפרט יעשו הכול כדי לגרום לכם להוציא עוד כמה שקלים מהכיס, כולל להושיב אתכם ואת הפרטנר שלכם במקומות נפרדים במטוס על מנת לגרום לכם לשלם על הזמנת מושבים. אם תוותרו על ההנאה של לשבת ביחד בטיסה תוכלו לחסוך עד מאה שקלים לזוג לטיסת הלוך-חזור. בהרבה מקרים עדיין תוכלו לשבת יחד בטיסה: אפשר לבקש מהדיילות לעבור מקום (או פשוט לעבור) במקרה והטיסה אינה מלאה, או פשוט להחליף מקומות עם נוסע אחר. אין יותר ישראלי מזה. ישנם גם מקרים בהם חברת התעופה תושיב אתכם בכל זאת ביחד, פשוט במקום שהיא תקצה לכם.

9. תתקדמו לאפליקציות

חברות התיירות השונות ברחבי העולם כבר הבינו מזמן שהעתיד נמצא בכף היד של הלקוחות, ופיתחו גרסאות אפליקציה לאתרי האינטרנט שלהן. קצב גידול ההזמנות באמצעות הסמארטפון גדל מדי שנה וכך גם הגישה של החברות ליישומון שלהן. ברוב המקרים האפליקציה תהיה נוחה לשימוש, חדשנית יותר ובעלת יותר אפשרויות מאתר האינטרנט הרגיל של החברה, ולכן מומלץ להשתמש בה. אצל רוב חברות התעופה הזולות (לואו קוסט) למשל, האפליקציה מאפשרת אלמנטים שלא ניתן לבצעם באתר האינטרנט הרגיל, כמו הוספת כבודה לנוסע אחד או לכיוון אחד בלבד, בעוד באתר האינטרנט ניתן להוסיף לכל הנוסעים ולכל הכיוונים בלבד. אפשרות זו ואחרות, יכולות לחסוך לא מעט כסף, וגם להפוך את חוויית ההזמנה והעלייה למטוס למהירה ויעילה יותר.

10. גוגל מפות – החבר הכי טוב שלכם בחופשה

מומלץ לתכנן מראש את המסלול כדי לחסוך זמן יקר בחופשה עצמה. Google Maps, אפליקציית המפות של גוגל, יכולה לתת לכם מושג לאן אתם מגיעים וללמד אתכם כל מה שתרצו לדעת על היעד שלכם מבלי לבקר שם. פשוט הקלידו את מרכז העיר אליהם אתם מתכוונים להגיע, התקרבו למפה (Zoom In) ותוכלו לראות את כל האתרים, האטרקציות, אמצעי התחבורה, המסעדות והחנויות הנמצאים בסביבה. בצדי תחתית המסך תראו אדם צהוב קטן. גרירה שלו לאחת מהנקודות שבמפה תפתח לכם 'תצפית רחוב' (Street View) שתאפשר לכם לסייר באופן וירטואלי ברחבי העיר ולתכנן טוב יותר את החופשה שלכם.

11. כדאי להירשם לדיוורים של חברות התעופה

נכון, זה מעצבן לקבל פרסומות במייל, אבל הדיוורים שנשלחים מחברות התעופה ואתרי ההזמנות עשויים לחסוך לכם אלפי שקלים. החברות השונות נוהגות לשלוח דיוורים במייל לפחות פעם בשבוע עם מבצעים ודילים משתלמים, ולעיתים גם קופונים וירטואליים שיורידו לכם עשרות דולרים מההזמנה. הרשמה לדיוורים הללו לא עולה כסף. פשוט היכנסו לאתר וחפשו את תיבת ההרשמה בעמוד הראשי.

12. כך תוסיפו שעתיים נוספים ל-Wi-Fi בשדה

מרבית שדות התעופה בעולם מציעים אינטרנט אלחוטי (Wi-Fi) חינם, אך לשעה אחת בלבד. זקוקים לזמן גלישה ארוך יותר? פשוט כוונו את השעון בסמארטפון שלכם לשעתיים אחורה, ממש לפני תום שעת הגלישה הראשונה, ותקבלו שעתיים נוספות בחינם.

13. חנייה בנתב"ג בחצי מחיר

בנתב"ג פועלים מספר חניונים. המרכזיים שבהם הם חניוני הטרמינלים (טרמינל 1 וטרמינל 3), שעולים 16-18 שקלים לשעה, או 80 שקלים ליממה. אממה, במתחם קיימים שני מגרשי חנייה נוספים, חניון 26 וחניון 15, שעולים 40 שקלים בלבד ליממה וניתן להגיע מהם לטרמינל 3 באמצעות שאטל חינמי. חיסכון של 50 אחוזים ומשתלם יותר מאשר לקחת מונית לשני הכיוונים.

14. הזמנת מט"ח באינטרנט

היום כבר לא צריך לצאת מהבית כדי להחליף שקלים למטבע חוץ, וגם לא להסתבך עם נקודות המרת כספים (צ'יינג'ים) בחו"ל. אפשר להזמין יורו, דולר או כל מטבע חוץ אחר מהמחשב או הסמארטפון, לבחור בדיוק את סידור השטרות המבוקש (למשל, 5 שטרות של 20 יורו, 3 שטרות של 100 יורו וכו'), ולאסוף את הכסף בדלפקי השירות בנתב"ג. הזמנת מט"ח מראש תחסוך לכם זמן והרבה כאב ראש בחיפושים אחר צ'יינג'ים עם שער המרה סביר בחו"ל.

15. סמנו את המזוודה שלכם כ'שבירה'

שולחים מזוודה לבטן המטוס? הצהירו על כך שהמזוודה מכילה חפצים שבירים על מנת שיתייגו אותה כ'שבירה' ותרוויחו פעמיים: גם תקבלו טיפול זהיר יותר במעבר המזוודה למטוס וממנו, וגם כנראה שתקבלו את המזוודה ראשונים בקרוסלת האיסוף, שכן רוב חברות התעופה דואגות לאחסן את הכבודה השבירה בסיום העלאת המטען הרגיל, מה שאומר שהכבודה השבירה היא הראשונה לצאת מבטן המטוס לאחר הנחיתה.


16. מוניות מנתב"ג בהנחה

ירדתם מהמטוס, אספתם את המזוודות ועכשיו צריכים לקחת מונית חזרה הביתה? פשוט תעלו במעלית מאולם מקבלי הפנים לקומה השנייה בטרמינל 3 (קומה G), צאו החוצה, ותמצאו שם מוניות בהנחה של 12 אחוזים מהמחיר הרגיל.

17. הכירו את היעדים האלטרנטיביים

כדאי להיות גמישים גם ביעד אליו אתם טסים, ולבדוק שדות תעופה קרובים לעיר אליה תרצו להגיע. זה עובד בעיקר בחופשות בהן שוכרים רכב ונוסעים ממקום למקום. לדרום הולנד למשל, יעד פופולרי למשפחות, נהוג להגיע דרך טיסה לאמסטרדם, אך טיסה לאיינדהובן שבדרום המדינה או אפילו לבריסל שבבלגיה, עשויה לעלות פחות. תמיד כדאי לבדוק עוד אלטרנטיבות ולא ללכת ישר על המובן מאליו.

18. כדאי לבדוק את המחיר במטבעות שונים

מצאתם את הטיסה או המלון המתאימים? רגע לפני ההזמנה, בדקו את המחיר שראיתם בדולר, שקל ויורו, והשוו בין השלושה (רוב האתרים מאפשרים הצגת מחיר לפי מטבע). במקרים רבות האתרים משתמשים בשערי המרה גבוהים בהרבה מהמקובל בשוק ולכן ייווצרו פערים של עשרות שקלים בין השערים השונים. תבדקו, תשוו, תבחרו את המטבע המשתלם ביותר ותחסכו.

19. נסו להזמין חדר ישירות מהמלון

מחפשים מלון לחופשה? מומלץ לחפש ולהשוות בכמה שיותר אתרים, כולל האתר הרשמי של המלון או הרשת. ניתן אף לשלוח מייל ישירות למלון ולבקש הצעת מחיר לתאריכים המבוקשים. אם תפוסת המלון לא צפויה להיות מלאה באותם תאריכים, ייתכן ותקבלו הנחה שלא מופיעה באתר.

20. הכרטיס שיחסוך לכם בחופשה

כרטיסי הערים (City Pass) הם כלי מעולה לחסוך בעלויות החופשה. בדרך כלל הכרטיסים הללו מקנים גישה חופשית לכל התחבורה הציבורית, כניסה לאתרים והנחות באטרקציות, מסעדות וחנויות. פשוט חפשו בגוגל את הכרטיס לעיר אליה אתם טסים (למשל: Amsterdam City Pass, Berlin City Pass וכו'). ברוב המקרים, הכרטיס יחסוך לכם עד 50 אחוזים מההוצאות בעיר, וגם יסייע לכם בתכנון נכון יותר של החופשה.