המערכת החורפית עוזבת אותנו לימים הקרובים, כשבשבת הזו מזג האוויר צפוי להיות מעונן חלקית עד בהיר, עם עלייה בטמפרטורות ברוב חלקי הארץ. זו תהיה כמובן שבת מצוינת לצאת ולטייל, ואתר החרמון יהיה פתוח למבקרים ולגולשים. כדאי לקחת בחשבון גם את זמני הפקקים שצפויים להיות ארוכים. 

התחזית הצפויה להיום: החרמון עד 9 מעלות עם סיכוי קל לשלג, טבריה עד 19 מעלות, חיפה עד 16 מעלות, תל אביב עד 18 מעלות, ירושלים עד 16 מעלות, מצפה רמון עד 18 מעלות, ים המלח עד 20 מעלות ובאילת עד 23 מעלות.



איפה מומלץ לטייל בסופ"ש?

מפל עורבים - מסלול הליכה רגלי לכל המשפחה

מפל עורבים (צילום: ארז דגן)
מהמרשימים בתקופת החורף. מפל עורבים | צילום: ארז דגן

אחד המפלים המרשימים ביותר בתקופת החורף בצפון רמת הגולן. במקום יש שם 7 מפלים לכל אורכו של הנחל, אך רק מפל אחד ענק בגובה של 30 מטרים שמכוסה בשכבות בזלת מרשימים. אחרי שתחנו על ציר הנפט, יש ללכת בסימון שבילים ירוק בתוואי מקביל לנחל בין הבולדרים. אחרי 25 דקות תגיעו לדרך ג'יפים ברורה וממשיכים איתה ימינה עוד 5 דק לתצפית על המפל.

איך מגיעים למפל עורבים? כותבים בווייז: עורבים ציר הנפט תחילת מסלול | חצי שעה הליכה, סימון ירוק, חינם, דרגת קושי בינוני.

>> לעוד טיולי בעקבות מפלי הצפון הכנסו לכתבה 


ראש פינה - טבע ועיר במקום אחד

נחל ראש פינה (צילום: עינב לנדאו)
המבנה הכיפתי בסמוך לנחל ראש פינה | צילום: עינב לנדאו

לא כל מי שמגיע לראש פינה, יודע שיש בקרבתה גם טבע שנמצא במרחק הליכה קצר. בקצה החניה הסמוכה לבית העלמין של ראש פינה, תוכלו לראות את השלט של רשות הטבע והגנים, שמוביל אתכם למסלול "נחל ראש פינה". תוכלו לטייל לאורך הנחל ולהגיע לעין פינה, בסמוך אליו מבנה כיפתי עתיק. אפשר לשכשך בתוך מי המעיין, לשבת ולהנות מהטבע הפראי ולעשות את הדרך חזרה באותו המסלול, סה"כ כשני ק"מ לכל כיוון.

המסלול עצמו בעלייה מתונה ומתאים לכל גיל, פלג המים נעים ומרענן ויש המון מקומות לעצור לאורך הדרך. המים זורמים בנחל כל ימי השנה ולאורך השביל תזהו עצי בוסתן כמו עצי זית, עצי תאנה ואם תגיעו בינואר תיהנו מפריחה משגעת של המון שקדיות לצד הנחל.

>> רוצים לבקר בראש פינה? הכנסו לכתבה


גלריה מינוס 430 - אמנות במקום הנמוך בעולם

View this post on Instagram

A post shared by Meirav Talmor Kashi | מירב קשי (@dreamsandvoyages)

במבנים הנטושים של הירדנים, הוקמה גלריה ייחודית המשתלבת בתוך נוף ים המלח, ומשתמשת במבנים כקירות התצוגה. הפרויקט החל ב-2018 ואליו חברו 35 אומנים מהארץ ומחו"ל. ציורי הגרפיטי עוסקים במספר תחומים הקשורים באזור ים המלח: הצלת ים המלח, הטבע המיוחד, דו קיום ועוד. קחו את הזמן להסתובב בשקט, לצלם, להתרשם ולחשוב. מומלץ לא בשעות שיא החום. אם יש לכם חשבון אינסטגרם, זה המקום לכמה תמונות מושלמות.

>> רוצים לטייל באזור ים המלח? הכנסו לכתבה


צעדת ראשוני ים המלח - הזדמנות אחרונה להשתתף

מה הלוז - 22.2 - משפחה - צעדת ראשוני ים המלח (צילום: באדיבות מועצה אזורית מגילות, צילום יוחאי חדד)
הזדמנות אחרונה להצטרף לצעדה | צילום: באדיבות מועצה אזורית מגילות, צילום יוחאי חדד

אזור ים המלח הוא אחד מהאזורים המופלאים בארץ, לא בכדי שמו הולך לפניו ברחבי העולם, בזכות הנוף הייחודי, עסקי הבוטיק המסתתרים בו ומסלולי הטיול המיוחדים. המועצה האזורית מגילות ים המלח מקיימת את צעדת "ראשוני ים המלח" בעקבות ראשוני המתיישבים באזור שבאו להפיח חיים בצפון ים המלח בתחילת המאה הקודמת. במהלך סוף השבוע הראשון של חודש מרץ המטיילים מוזמנים להכיר מקומות נסתרים ולא מוכרים בנוף הבראשיתי, לצד סיפורים מרתקים. 

היום (5.3) זוהי ההזדמנות האחרונה להשתתף בצעדה (אם לא תתאפשר הצעידה בשל תנאי מזג האוויר תדחה הצעדה לסוף השבוע העוקב 10-12/3/22, באותו פורמט). היציאה למסלולים בין השעות 08:00-11:00 בכל שעה עגולה.

>> רוצים לדעת על עוד אירועים מיוחדים בתקופה הקרובה? הכנסו לכתבה


 פסטיבל האוכל במטה יהודה - כשקולינריה כפרית פוגשת את העתיד

פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה  (צילום: אלדד מאסטרו)
שילוב מופלא בין האותנטיות של האוכל העדתי לקולינריות הרעננה של דור ההמשך | צילום: אלדד מאסטרו

אזור המועצה האזורית מטה יהודה מאופיין ביישובי עולים רבים שלכל אחד מהם התרבות והמאכלים הייחודיים לו. מתוך הרצון לחשוף ולקרב לבבות – הוקם פסטיבל האוכל הכפרי, שכבר מזמן הפך למותג. הוא התחיל אי שם בשנת 2000 עם מספר מצומצם של בשלניות מקומיות שהציעו למבקרים את המאכלים העדתיים המיוחדים אותן ואת התרבות שלהן.

מאז, הפסטיבל המשיך להתפתח ואליו נוספו עוד ועוד בשלניות ובשלנים מקומיים שהפכו אותו למה שהוא היום – שילוב מופלא בין האותנטיות של האוכל העדתי המסורתי לאמירה הקולינרית הרעננה של דור ההמשך, שנתן את הפרשנות שלו למאכלים עליהם גדל לצד מאכלים שהובאו מבחוץ. פסטיבל האוכל הכפרי יתקיים בין ה-3 ל-26 במרץ ברחבי המועצה האזורית מטה יהודה. הוא מתקיים ביוזמת מועצה אזורית מטה יהודה – בהובלת מחלקת התיירות ובהפקתה של אפרת אליאסף גורפינקל.

>> מידע נוסף ואירועים נוספים אשר יתקיימו במהלך פסטיבל האוכל ניתן למצוא באתר של תיירות מטה יהודה


פסטיבל השקד - גליל בורוד לבן

 

הגליל התחתון (צילום: ליאורה כהן)
צילום: ליאורה כהן

אחרי ששבת שעברה הייתה גשומה, זו צפויה להיות מושלמת לטיולים, ופריחת השקדיות נמצאת בשיאה. בימים אלו חוגגים בגליל את פסטיבל השקד ומזמינים את הציבור להנות מהפריחות המרהיבות. אתר הפסטיבל מנגיש לקהל המבקרים את מיקומי החלקות הפורחות של מטעי השקדיות אשר משתרעות על אלפי דונמים ויוצרות מחזה מרהיב של חגיגה ורודה לבנה. 

 בין שלל הפעילויות, מציע הפסטיבל סיורים רכובים בין שקדיות פורחות במשאית ספארי, נהיגה עצמית ברכבי קלאבקר וכמובן סיורים רגליים קצרים עם תחנות עצירה לצילום, וסיורים מודרכים ואינטראקטיביים. כמו כן, המבקרים יכולים להנות גם מסדנאות מוצרי שקד, פארק אטרקציות עץ מודרני, מתחם אטרקציות ייחודי של דבש דבורים בכלל וצוף שקדים בפרט. 

>> לפרטים נוספים הכנסו לאתר הפסטיבל